Па кај хашимотото можеш да ги имаш вредностите и под 20(што се смета како нормално), но сепак да имаш хашимото(со преглед на ехо споради промена на структурата)
Zdravo Pred nekoj den pravev kontrola za tiroidna vrednostite se podolu prikaceni Mn mi e cudno sto za 3 meseci vrednostite se mn razlicni Tsh pred 3 meseci bese 2.93 a sega e 0.02 , goleminata na tiroidnata zlezda desna strana bese 50 sega e 46, dali e vozmozno za kolku mal periot vakvi promeni, nekoj da spodeli iskustvo ako i kaj vas bilo vaka Sto treba da se ispita dopolnitelno za tiroidna ( dali nekoj vitamin )
Здраво, каде би можела да направам ехо на тироидна, на приватно, која цена е отприлика и дали има период од циклус кога се прави или не?
Девојки кај кој ендокринолог идете ми треба друго мислење баш брзо… некој стручен да препорачате? сум била и кај бранкица и кај стефанка, и кај искра на клиника не поврзани ми се, некој постручен што опфаќа и репродуктивни хормони не само тсх и инсулин
Zakazav za kaj dr Gabriela Balabanova stefanovska od e medikal. Ima li nekoj so pozitivno mislenje za nea? procitav pogore negativen komentar za nea....i sega se plasam da idam. Vazela za dobar endokrinolog. Prethodno na internist idev, seuste ne pijam terapija,pa sega strav mi e da ne izbrza doktorkata i me stavi odma na terapija.Sakam pole,vnimatelno da idam niz procesot... Ve molam ,help?!
Zdravo , jas zakazav kaj Gabriela za eden mesec treba da idam da me vidi. Prv pat kaj nea ke idam. Posle ova sto go procitav malku se plasam da idam ,...kazi mi sto tocno ne ti se dopadna kaj nea?! Ne znam kade da odam , sega na privatno sakam zasto ne sum bila cela godina na pregled. Seuste ne pijam terapija. Pa vazno mi e doktorot da ne izbrza ili napravi greshka so terapija.
Devojki uste edno prasanje, kako e procedura za ispituvanje teroidni hormoni na drzavno? Dali moze internist koj raboti privatno da mi napise upat za na drzavno? kako odi toa? FALA <3
Devojki uste edno prasanje, kako e procedura za ispituvanje teroidni hormoni na drzavno? Dali moze internist koj raboti privatno da mi napise upat za na drzavno? kako odi toa? FALA <3
Здраво сакам да прашам од кој нутриционист сте задоволни за диета за проблем со тироидна имам покачен TSH но F3,F4 се нормални и немам антитела,па мислам дека со добра исхрана би го средила проблемот.
Kolku ti e TSH I F4 a antitelata kolku ti se,izbegavaj se sto sodrzi gluten,poveke konzumiraj zelencuk I ovosje samo da ne bide so mnogu sekeri,magnezium,selen,cink isto zimaj
Toa mislam veke deka e hasimoto imas nekoj simptomi plus,ti dadoa terapija,probaj so taa ishrana sto ti ja kazav I suplimentite
Ne mi dade terapija doktorot samo suplement thyroid formula 2 meseci da pijam i na kontrola.Od strana na simptomi gi imam povekjeto sto se od hasimoto.Zatoa sakav so ishrana da probam pred da dobijam terapija.
Kaj mene e tsh 3.47 f4 0.97 antitelata 20 ne mi dadoa nisto osven suplimeti samo cink,selen,d3 vitamin I magnezium ama kacuvam na kilaza I mi stvara prwmnogu nervoza nekako napnata sum epten,a za toe ne se mi rekle da gi zemam thyroid formula 2 za kolku vreme kontrola ti rekoa
I jas istite simptomi gi imam suplementot treba da go pijam 2 meseci i potoa na kontrola dokolku ne se namali TSH doktorot rece deka najverojatno ke treba da ja primam standardnata terapija.
Dobro vo ovie imas selen mkzes da zemes samo cink,magnezium I d3 so k2 suplimeti jas ovie ne gi piajm samo suplimetote oa ke vidam za eden mesec kako ke e
Здраво, дали имате искуство со вакви резултати? Дали вреди да се проба на природен начин или да се зема терапија?