Zdravo lugje,..imam hashimoto i jazli,noduli... na 6 meseci idam kaj internist,..ovoj pat otidov kaj endokrinolog privatno celo vreme....E sega endokrinologov na eho edno mi pisa,...posle nekolku dena bev kaj internistov eho skroz drugo mi pisa drugi dimenzii,i plus uste dve nodusi pronajdeni....Kazete mi dali imate slicno iskustvo,se iznadavav pari za da na kraj moram da baram treto mislenje?!? Dali doktorive nasi znaat da gledaat na ultrazvuk?!?! Da baram treto mislenje?!?!?Ve molam sovet, ako ima nekoj slicno iskustvo....
Dali nekoj/a ima provereno jod preku 24h urina,ili dali probale so zemanje na jod,kakov efekt imale,nesto dali se podobrilo?
Не знам дали се снајде, ако не, од мене препорака за др. Бранкица од ординација Срце. Пре задоволна бев кога одев кај неа, детална и дава соодветна терапија.
До сега не сум била, па да ве прашам утре да не залутам.. Каде се наоѓа Институтов за патофиза? @ALISA0000 знам ти си одела, а активна си на форумов.. верувам брзо ќе ми пишеш
Од главниот влез на клиниката кај рампата продолжуваш право и првата уличка десно ќе свртиш, уште малце право ќе продолжиш и од десната страна ќе го видиш институтот
И јас имам хашимото, еден јазол 2.5 цм, пред година дена ми откриа уште еден 0.5 цм. На година дена котрола, ама не се замараат мн докторите,само хормони проверуваат дали се ок, ехо без да го наведат димензии во извештајот. Јазлите под 3 цм само ги следат и дали растат или не. Ако им е некој суспектен прават пункција,ако е во ред, само контроли. Можно е да пшуваат различни димензии, но да не отстапуваат многу. Според мене почекај неколку месеци,па пак направи си контрола, потенцирај им дека ти кажале 2 различни димензии, за да обрнат внимание попрецизно да измерат. Со лесно
Јас еднаш бев кај др.Бојана и бев презадоволна од прегледот, многу детален пристап имаше,се прецизно наведе во извештајот
Колку време го имаш тој од 2.5цм, не расте? Дали кога го открија беше исто толкав? Дека и јас имам 2, од кои едниот на 2,3м контроли што правев на секоја беше по 2мм пораснат. Утре сум баш и на Патофиза, да видат дали е за биопсија или не... Јас сум хипо+хаши, на терапија 10г. А јазоли не сум имала, сега ми се појавија пред година дена...
Веќе 6-7 год го имам, цело време е иста големина. На почеток ми направија пункција,резултати во ред,само го следат.И јас сум хипо+хашимото, терапија еутирокс 50. Види што ќе ти кажат утре, па ќе разговараме, нема потреба да се плашиш.Со лесно