А упатот не ти е од специјалист? Ако немаш дијагноза, приватно мислам ќе ги платиш сите со упат од матичен. Инаку сите се горе доле секое посебно по 800-1200ден.
Пијам еутирокс од 50 мг. Утрово се напив и во 14ч. по грешка испив уште едно. Дали некому се случило? Не знам сега дали утре сабајле да земам терапија или да прескокнам?
Zdravo,kaj koj endokrinolog privatno ili drzavno ste zadovolni? Posveten,strucen i za bremenost Vi blagodaram
Zdravo sakam da ve prasham tie shto imate problem so visoko Tsh, odnosno problem so tiroidnata i piete eutiroks od 50. Dali se soovuvate so opaganje na kosata i ako nekoj se soocuva dali pie nesto ili koristi za kosata? bi mi bilo od pomosh.❤️
Мене никогаш не ми опаѓала косата од тироидната... 10г сум на Еутирокс. До скоро бев на 100ка, сега пет дена 75ка и два дена 100ка пијам. Инаку почнав со помала доза и од година на година со се поголема сум. Хашимото + хипотиреоза ми е дијагнозата.
Поздрав друштво , дијагностицирано ми е Папиларен Карцином на Тироидна . Треба да правам операција кај Арсовски во Систина , отстранување на тироидна и лимфни чворови ! Се надевам , ќе помине се во најдобар ред ! Некој да сподели искуство , што потоа ? Кај да се испитува , извадениот материјал и дали треба да нагласам , дека сакам на друго место да го испитуваат или сами ќе ме прашаат? Каде да се прима Радиоактивниот јод ? Бидејќи претпоставувам е прескапо сето ова да се прави кај нив месец дена по операцијата ? Ви Благодарам !
Само да ти посакам да помине лесно, и брзо оздравување. Мислам најдобро да нагласиш ако не сакаш да се испитува кај нив. Но зошто, дали дополнително наплаќаат за тоа?
Па не знам, претпоставувам дека додатно се плаќа испитување на она што ти отстраниле. У случајот тироидна и лимфни јазли. Не верувам дека е бесплатно.