Внесувајте д витамин, негде 600 единици веројатно би било доволно, тоа се дози за деца. Не знам Систина дали имаат детски ендокринолог, проверете таму.
Тsh 10 ПРЕД месец дена успеав да го симнам на 1.5 дозата ми беше катастрофа од страна на ендокринолог па одлучивме со митко да ја зголемиме па доколку падне да продолжам со 50 иначе 150 пиев.
Селен земав. Сега мојот ендокринолог се пензионираше бранкица крстевска се мислам каде да продолжам и дали да продолжам со иста доза 75кг бидејки сега ми е 1.8 .... неделава ке гледам да закажам негде
Знаете дали се пензионираше или ќе оди на друго место др. Бранкица Крстевска? И мене ме водеше до сега, па се мислам каде да продолжам
Со тсх во граница а хормонот за хашимото покачен, што пиете, дали јадете нешто поспецифично? Јадела не јадела 2 години иста килажа, пешачам секој до раб 40 мин брзо одење,пауза уште 40, друг правец со автобус или исто пршки се случува да одам, трчам по детето дома цел ден, навечер обавезно шетаме низ населба или искачаме негде, не можам веќе