Здраво девојки.Од преголем стрес пред 3 год имав проблем со тироидна.Покачено тсх и 5/6 јазли.После месеци голгота проверив пак хормони и беа супер.Пред 1 месец испитав хормони пак се супер.Јазлите си стојат.Ама од време на време осеќам замор анксиозност срцебиење.Не сум иста како што бев.Дали има некаква врска
Nekoj da gi piel apcinjata od NutraVit-Nutra Thygland? mi gi preporaca internist. Malku mi e cudno da se zimaat suplementi so jod, bez da se znae dali imam vekje dovolno jod ili pak nemam.. dali toa moze da se ispita negde? Imam pokaceno TSH 3.9, FT4 10.49 (do 14.41), FT3 6.2 (do 6.0) i antitela pokaceni TPO 425.
Здраво, ве молам ако некој знае или имал слична ситуација да ми одговори. Бремена сум и имам проблем со тироидната жлезда. Секој месец одам во државна болница каде што ме следат, и досега секогаш земав приоритетен упат, но сега веќе две недели се блокирани. Матичната докторка не може да ми даде никаков упат, а веќе е време да се провери. Дали знаете дали ќе ме примат без упат ако им ја објаснам ситуацијата?
На кој оддел одиш? И јас сакав месецов да одам на Ендокринологија да ја проверам тироидната..од мое искуство, тешко без упат, секаде бараат...подобро почекај некој ден плус за да ти дадат итен или приоритетен, за да не ти биде залудно одењето ако те вратат..
Одам на државна клиника за ендокринологија, соба број 4. Досега бев 3-4 пати, секој месец поради бременоста за да ме следат, но сега упатите се блокирани веќе две недели. Малку се плашам да не ми се искомплицира бременоста, но ќе почекам уште неколку дена.
Јас минатата бременост одев секој месец во приоритетната соба, сега сакам пак со итен. Не се плаши, јас не одев точно до ден на 30 дена, знаев да надминам и месец и некој ден, ако пиеш терапија не може да има промена бар не така брзо. Нека следи матичната секој ден, мора да пуштат.
Да прашам, дали смеам да вежбам,аеробик,зумба, пилатес, имам хипотироидизам? Не сум го прашала тренерот, докторот рече вежбај, ама не потенцира што, како
Можеш да бидеш активна но да е повеќе кардио. Пример брзо одење, орбитрек, возење точак, итн, а пилатес ако се чувствуваш укочено колку да се разгибаш.
препорачајте добар ендокринолог од кој стварно сте задоволни, на приватно. Многу време да не чекам за термин
Mi pravea punkcija na 2 jazla od koj edniot e so dijametar od 43mm i izleze deka e folikularen adenom odnosno folikularna neoplazma.Hormonite se vo red no tiroksiglobulinot e mnogu pokacen.Mi predlagaat da ja izvadam cela tiroidna.Imal li nekoj slicno iskustvo i kolki e toa opasna dijagnoza.