Само последниот резултат е повисок, 1,6 е кај тебе, а границата е 1,3. Ова според мене е занемарливо и нема зошто да се грижиш. Може е моментално. Повтори си ги анализите за 2-3 месеци. Не знам која возраст си, но дел од овие параметри (хормоните) можеш да ги направиш со упат од матичен гинеколог (антителата не може преку гинеколог).
Стрес, бременост, пушење, вирусна инфекција, исхрана и генетска предиспозиција. Треба да си внимаваш на тоа.
Здраво После година и пол од бременост правев испитувања Што мислите за резултатов ? Не сум земала терапија останав природно бремена, но имам голем умор мислев дека е од детето затоа што немам помош сами сме ск, некогаш при нервоза како да ме стега од левата страна како да ми стои нешто на гушата правев испитувања пп за истиве хормони 2022 и сега 2026 во ред беа
ФТ4 е пониско од долната граница, а идеално би било да е помеѓу 10 и 12. Исто и ТСХ, иако е во границите, за да се чувствуваш добро треба да е околу 2. Провери си и антитела. Внимавај малку на исхрана: протеини, морска храна повремено, бразилско оревче по 1-2 на ден и намали на глутен. Но, јас не сум доктор, ова го пишувам од искуство. Најдобро да се консултираш со ендокринолог или со доктор на патофиза за да кажат дали си за терапија или не.
Правев хормони на тироидната. Дали овие се во ред или треба уште? И јас како шо гледам резултативе се ок. Ма да на ехо, док ми рече дека ми е здебелена тироидната бидејќи и сум здебелена физички.
Не знам каде бев лани.... Ако најдам док ќе ви пишам. Беше интернист. Туку арни се резултатите? Јас секако ќе идам на ендокринолог, дајте предлози
Нека си ја искине дипломата. Јас одам кај Татјана Јосифовска во Тиреодијагностика. Имаш и во Василева Кардио многу добра докторка ендокринолог работи и со упат.
Јас потврдувам за Татјана, чворот на допир ми го осети а е само 1cm, предобра и посветена докторка. Кардио Василева исто, таму сум била за срце и абдомен.
Teoretski, tiroidata moze da ima narushena struktura I da bide zgolemena, ako imash avtoimuno zaboluvanje, ama za toa da se potvrdi treba antitela da ti proverat, ne samo hormoni.
Дали ви се случуваат денови кога немате енергија сте уморни,секој дел од телото ве боли,изнемоштеност како да ви се лоши а не сте болни,одкако ја добив дијагнозава хашимото многу ми се случува,ништо да не ти се прави се сосила онака...
Ова се најновите резултати а инаку со добивање на дијагнозава антителата ми беа 1200,пијам терапија ,ама многу симптоми имам на нервоза без причина,измореност,болки во телото...