Колку пиеш еутирокс? Високо ти е тсх, затоа се чувствуваш уморна. Идеално е околу 2. Со терапијата ќе се регулираат хормоните, само треба малку време и ќе бидеш Океј.
Идеално е за бременост околу 2, ама не е нешто ептен високо, сепак е во граници на нормала доколку не планира бременост.
Ne , imam 2 deca vekje hehehhe,samo se osekjam ne bash ubavo i zatoa prasav a plus imam i spondiloza na vrat ,strasnoooo ..
Вредност околу 2 не е само за бременост идеална, туку и за општата здравствена состојба. ТСХ мене ми беше ококу 3,5 кога ме ставија на терапија. Бев уморна, без сила, со срцебиење, нервозна, напната....сега тсх ми е околу 1,75 и одлично се чувствувам.
Има ли во Систина некаков третман за тироидни јазли, да се избегне операција? Читав информации дека имало некој таков метод, има некој искуство?
Здраво на сите , ве молам некој искуство со операција на паратироидна жлезда, ПРХ покачен преку 200 и калциум исто многу висок. Ве молам совет или искуство за хирург Би благодарам
Јас испитувам TSH i FT4 Ми рекоа за почеток доволни се овие, па тука ако се појави некаков проблем ќе испитуваме повеќе.