Диамед во Ѓорче е најточни. А ако не ти се чека 2 саати резултат, по меил ке ти го пуштат. 400 ден од хормон е
Девојки да ве прашам дали имате вакво искуство... TSH ми е 4,42 се јавив кај гиниколог и ми рече малку ти е покачен и ме прати на интернист ... Бидејки до сега не сум била па ме итересираше каков е прегледот терапијата
Ако се докаже дека имаш проблеми со тироида, т.е. хормони, и поради тоа се имаш здебелено, ако ги нормализираш хормоните, потоа ќе ослабнеш?
Ако се дијагностицира хипотироидизам, а еден од симптомите е зголемување на килажата тогаш може со терапија да се нормализираат хормоните, но од искуство за да се намали килажата потребно е и придржување на одреден режим на исхрана.
И плус да се надополнам, зависи колку кила се качени како последица од болеста, па секогаш постои можност некое да си остане како постојано потсетување.
Јас се борам со хипотероидизам за кратко време накачив некое килце од повеќе не е некоја смртна или тешка болест ова со тироидната ама удира во психа,со тоа што наводно се пие доживотно терапијата и не знам ти што, почнувам да се плашам како да не водам веќе нормален живот,од нигде никаде ми е одеднаж ладно па ептен топло, знам да се задишам и гушам и додека лежам во мирна положба проклето пореметување
Да ви кажам што ми се случи мене од читање на темава и цел интернет во врска со тироидната жлезда. Прочитав тука, имав совет да ја проверам, ме фати страв, и го прочитав цеееел интернет за тоа. Одам кај докторката, матична и и викам : Мене ова и ова ми е покачено, ова и ова од крва слика ми е качено ова е симнато. Тироидната ми е згрешена, треба да ја лечам. Се и раскажав што ми е. И жената, зема рецептите и ми вика, чим знаеш што ти е и чим интернет се ти кажал, еве пиши си лекови и оди на интернет нека те лечат Паднав на земја од срам И ми даде упат за проверка на крв, бев у државна излезе дека ништ не ми е, ама друг пат на доктор веќе не викам дека од интернет видов дијагноза. Инаку, бев здебелена а мастите во крвта ми беа прениски. Тоа беше причината поради која испаничив. Сепак, за секој случај, добро ми дојде што ја проверив и знам дека засега е во ред со неа.
pa sakav da odam vo mlin balkan ama neznam dali se zakazuva i kojznae za koga bi mi zakazale, sepak fala Dig Y
Јас бев во Млин Балкан, ти треба само упат од матичен лекар, не се закажува само оди порано од 8 часот, зошто има прилично гужва...ама затоа пак се плаќа 50 денари од хормон. Е сега јас сакам да ги прашам поискусните феминки во оваа област, на ехо ми пронајдоа израсток на тироидната и 3 помали цисти, резултатите од хормонското испитување ми се овие : TSH- 1,63 T4- 1,02 T3- 122. Дали се во нормала или не, се уште не сум била кај матичната за да ми даде упат за на ендокринолог .
здраво сакам да ве прашам дали тероидната е по опасна кога е кај човек дијабетичар кој се лечи со терапија од три врсти апчиња многу се плашам,ми кажаа дека е на време откриена т.с во почетна фаза и дека не е опасна
пред една година ми беше дијагнозирано хипотиреодизам намалена функција пиев 6 месеци еутирокс почнав со 50 мг после 6 недели ми намалија 25 мг и после 6 месеци се беше во ред..ми рекоа дека доживотно морам да бидам под терапија но не мора да значи..никогаш не треба да губиме вера јас 2 год имав и многу цисти на левиот ребус од жлездата но без терапија исчезнаа бев пред 6 месеци на контрола и се беше супер затоа не губете надеж
Неделава закажав преглед и некако страв ми е, само знам дека треба да се прави крвна слика, ако може некој да ми објасни во ЛП што оди после тоа и нешто за резултатите и терапијата ќе му бидам многу благодарна.
jas go imam istiot problem dolgo vreme nasive lekari ne mozea da mi dadat soodvetna terapija pa se resivme za DR.Nacev vo Sofija R. Bugarija i mnogu sum zadovolna ako sakate mozam da vi dadam negov kontakt
Здраво ме интересира дали некој се соочил со ваков проблемо со тироидна? Имам воспален чвор на лев лобус со отечена тироидна со тоа што хормоните ми се нормални крвна слика супер. Однапред ви благодаарам
Спојлер направив крвна анализа во млин балкан...се беше ок...ама бев на ехо во приватна болница ...и таму ми најдоа циста....не ми кажа докторката ништо лошо...но рече на контрола за 6 месеци
здраво,после 2 месеци пиење еутирох 25мг.пред неколку дена бев на контрола,резултатите беа супер,мегутоа,откако поцнав со терапијата осекам срцебиене,како пририпнување на срцето,едноставно осекам дека не ми работи правилно,и сповнав на докторката,но не ми објасни нисто конкретно...јас заказав на кардиолог ,терминот ми е во јануари...па ако има некој слицно искуство,слицни симптоми нека сподели..поздрав..