Гледај да ги пиеш сабајле строго само со вода, а потоа 30 минути да не конзумирас ништо! Така мене ми рече докторката, а што читав по форумиве и интернетов! Среќно
Не сум мажена и немам деца, но ова не ме спречува еден ден да го направам сето тоа мене резот ми е голем, значи од половина на вратот оди кон левото уво, зошто ми извадија и 16 лимфни јазли, не ја мокрев раната 10 дена, така ми кажа докторот, се бањав, но употребував водоотпорни фластери, инаку јас 2 недели по операцијата за нова година бев во турција 10 дена, мора да се пазиш од настинки и вирози, јас пиев некои апчиња за имунитет од семки од грозје, хитозан и сл. Инаку да знаес дека и кога ќе го пиеш јодот нема да можес некое време д им се доближуваж на дечињата И јас ти посакувам се најдобро и да останеме тука во контакт, поздрав и убав ден
pa da i jas od denes pocnav da pijam ge132+natural za imunitet ai ishranata ja sveddiv na ovosje zelencuk supi salati i riba barem nekoe vreme ,iako dr mi rece deka mozam se da jadam.kolku vreme ke treba izolacija od jodot?
da znaes deka ovoj period moze i da se popravis, bidejki nemas hormoni, a tie se odgovorni za metabolizmot, za od prilika eden mesec, kje se cuvstvuvas mn umorno, site muskuli kje te boat, tesko kje izleguvas po nadnor, povekje kje ti se spie i sl. od jodot izolacija vo bolnica e 2 do 3 dena, se zavisi od tebe kolku brgu kje go isfrlis od tebe, treba da pies mn tecnosti i da smukas bonboni od limon, od decata ili bremeni zeni i doilki najdobro e nekade 10tina dena da se izoliras, spored ona jas sto go citav na net i sto mi go kaza mojata doktorka, ako imas drugi prasanja pisi
не те разбрав овој месец после операцијата ке се чувствувам уморно или после месец ?мене сега ми е така оти плус имам низок притисок па и пијам бромергон за млекото да ми престани а и тие го снизуваат притисокот.
periodot pomegju operacijata i ablacijata so jod kje se cuvstvuvas taka, bidejki nemas hormoni, ne pies eutiroks seuste, pretpostavuvam
Мило ми е што темата станува поактивна. Гледам разменување искуства, совети, критики за лекар. Има напредок. Пати ли некој од несоница ? Јас со денови не сум спиела. БУКВАЛНО ! Пред 2 дена ќе се онесвестев од умор . Пијам апаурин со белмиран дан. Не помага Неможам да издржам, откако сум со оваа дијагноза целата дневна рутина ми се промени. Веќе не сум истата личност.
за несоница многу ми помогнаа етеричните масла,опуштаат. Jас доста години патев од таа тироида,а за да биде уште полошо на сето тоа ми излезе струма на вратот.беше видлива ако некој нервите ми ги набилдаше,инаку се повлекуваше за голо око,ама на допир тука беше.Bеќе и почна да ми реагира на премногу жешко време(лето) и на премногу ладно(зимо).Kога почна навистина да осеќам да ми смета,закажав за операција,ама во меѓувреме пробав со хомеопатија,иако бев голем скептик,за шест недели чудо,струмата ја снема(колку пинг понг топче),од тироидата ни T ,ептен не можев да си поверувам дека за толку кратко време све ми се нормализира,не само јас него и специјалистот што требаше да го направи оперативниот зафат беше у ??????нема повеќе мигрени,несоници,уморност,омалаксаност,болки на вратот и итн.Tоа е моето искуство жени.
Да така ми рече и мојот доктор, пред пиење на лекот и после тоа да не јадам. а за Тиросите ми рече дека не е проблем и по ручек да ги пијам. Туку имам едно прашање.. 3-4 дена веќе ги пијам како што треба, ама имам приметено дека после Еутироксот имам чувство на гадење, ме тера на дали е ова нормално или
јас ги пиев еутирокс седум и пол месеци и немав никакви несакани дејства ниту мачнини ниту главоболки.. можеби е на стрес?..
о па да секако дека ќе имаш несоница ако ти ја промениле дозава а тсх ти паднал или па можеби имаш промени на т4 значи вака ја сум хипо и ме предозираа па преминав во хипер па ја осетив таа голема промена на телово имав навечер несоница спиев па станував на секо 2 3 саати ми го промени биоритмот имав такикардија па мислев да не е од кафете кое ете пошо ми се промени биоритмот го пиев навечер иначе бев по нервозна ме утепаа зглобовите од болки а знаев и жива вода да се направам значи станувам од кревет и глем маицата цела испотена мене ме нервираат страшно тие нагли промени од хипо во хипер или сл така да барај си нова дооза поточно иситај хормон да видиш дали ти е добар а иначе хипо си или
A јас неможам од кревет да станам, постојано ми се гади, имам вртоглавици, јаки главоболки, постојано ми се спие, неможам да јадам како што треба, храната гадно ми мириса Утрово се разбудив со голем оток околку вратот, се слушнав со Д-р ми рече утре рано наутро да отидам да направиме преглед на ехo.
Девојки, помагајте... Кој доктор во Скопје е подобар за тироидната жлезда? Проблемите не ми престануваат и сакам да побарам второ мислење. Дали знаете некој солиден доктор кој ќе обрне внимание и ќе знае да ме води, без разлика дали е приватен или државен? Итно ми е, фала ви...
ПАПИЛАРНА денес бев на контрола кај Карагозов излезе и резултатот задоволен е ми даде супер прогноза и се радувам поради тоа ,но ми спомна дека можи а немора да значи да се јават некогаш жлезди безопасни ама морало и тие да се оперираат сто мислиш ти за тоа или можеби некој друг? инаку за 7 дана ке одам кај Муратовска да одредиме кога ке биди радиоактивниот јод.
здраво сакам да ми каже некој како се испитува тироидна.пред некое време правев екг и проверував крв пошто повеќе пати имам тахикардија и се беше во ред ,па докторката реце ако сакам да проверам тироидна,ама јас сум малку плашлива па ако сака некој да ми објасни како е... инаку немам некој други изразени симптоми
не е нисто страсно,се проверува исто така преку крвта,со упут од твојот матицен,проверисе,барем ке си знаес на сто си...поздрав и само храбро,не е нисто страсно...