Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. milakaja

milakaja Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    е баш ми е мило што си супер пред некој ден те мислев што направи кажи ми како се чувствуваш ,каде и кој те оперираше?која докторка те води за тероидната ?

2. vecnost

vecnost Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    се оперирав на торакална кај др Ристо Чоланчески пред три и пол недели и многу сум задоволна.иако имам два реза бидејки ми правеше и радикална дисекција на лимфни јазли сепак е супер немав болки нити било какви проблеми операцијата ми траеше речиси пет часа а откако се разбудив се ми беше како пред тоа единствено што после некој ден почувствував беше недостаток на калциум но докторот се надева дека и тоа нема да е трајно дека ке се регулира. на патофиза сум кај Ана Угринска.

3. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.116
    Ај и јас да прашам нешто..во борбата со стерилитетот редовно ги проверувам хормоните мегу кои и тироидниве и секогаш имаат разни вредност пример TSH еднаш е 2.30 потоа 1.58 па па сега 2.91 на последново, ова до лабораторииве е или можно е да се менуваат вредностите?
    Ехото е уредно.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    и јас имав слична ситуација со ТСХ но се испостави се да е од стрес. Јес да имам јазли ама ете, уште ми стојат ама ТСХ сега ми е ок.

5. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    tsh lani letoto mi bese 54 na baza na golem stres, odvaj go stabiliziravme na 18, pa na 8 .. rezultitr vcera so gi praev se 3,6 .. doktorot mi rece se e na baza na stres momentalno pijam den eutiroks 75,den 50. A nemam problem so tezinata
    .. nekoj 5kg plus ama tie se od jadenjE

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Ne e do laboratoriite,vrednostute na tiroidnata mozat razlicno da variraat sekoj den,stresot ima gokema uloga kako sto spomnaa podolu,tebe ti se ok rezultatite

7. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    еве ме мене со резултати анити тпо 473 нормал 10,0-35,0
    т4 0,933 нормал 0,90-1,80
    тсх 9,65 нормал 0,400-4,00
    т3 5,45 нормал 1,80-,,420
    ми рекоа дека имам hasimoto thyroidits сеа ми дадоа еутирокс 50 . сеа предпоставувам дека сумм хипо ... дали може да се среди со овие апчинја поздрав

Последна измена: 16 февруари 2015
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    hipo si gagic,pij si ja terapijata redovno,za najdobri rezultati,neznam dali ti spomnaa,najdobro lekot da go pies vo isto vreme,na sabajle obavezno,,i posle toa najmalku pola saat da ne jades i da ne pies nisto,jas cekam i po eden saat da mine pa posle doruckuvam..

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    не ми спомнаа ништо ке ги пијам и јас насабајле за 2 месеци треба на контрола да идам ,рекоа се лекува па со Господ напред , а кажи ми апчинјава имаат некои негативни реакции или не ?

10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Gagic da ne te plasam ama hipo hasimoto e za cel zivot,mene licno od lekot nikakvi nesakani efekti,naprotiv se osetiv odma podobra,kako nova,inaku moze da se pojavi srcebienje ama vo pocetokot,podocna treba da se sredi i toa,se zavisi od organizam,a lekot obavezno nasabajle i pola saat nemoj da jades,stvarno ima golema uloga toa..a koj ti kaza deka se lekuva?

11. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    зарем цел живот ...многу лошо се осекјам периодов постојано сум на интернет и барам што ке биде и како пред да откријам бев ок сеа сите симптоми ги имам период ли ми е ова неможам да издржам

12. flower11

flower11 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    34
    Здраво. Има некој/а што оди кај д-р Костурски во Битола? И колку сте задоволни? Поздрав :)

13. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Jas imam odeno.. ne bev zadovolna,, sega sum kaj dr zlatko vo drzavnata.

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Za zal da,mora da se pie terapijata,kaj hiper ima isklucoci,nekoi se sredat i nemaat potreba od lekot,no vo nasiot slucaj toa e,pisuva i na internet i ovde na forumot ima mnogu iskustva spodeleno,sekoj si ima svoja prikazna,moze zvuci strasno,cel zivot so lekovi,ama kese naviknes,ke ti bide polesno

15. pierces

pierces Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Јас сум била кај д-р Костурски, не сум задоволна воопшто и не ти препорачувам да одиш.:|
    Мене лично, ме зафркна за цел живот.
    За мал вирус кој ми предизвика дисбаланс на тироксинот, а можеше да се излечи по природен пат, тој ми даде огромна терапија, која сама по себе ми донесе хипотироидизам, па и Хашимото.

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    вредностите ми се во нормална граница ама сепак пијам од еуторокс бидејќи предходо ми беше намалена и сега сум бремена па ме интересира дали бебето кога ќе се роди ќе може да цица од мене. ми значат мислења од мајки кои поминале низ тоа

17. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Ic da ne se sekiras eutiroksot ke si go pies nasabajle posle prviot utrinski podoj I ne musteti na bebeto
    Nie imame 10 meseci I uste se doime
    Najbitno e DA imas. Mleko

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Насмевка!

Насмевка! Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво!
    Јас сум нова на форумот. Имам голем проблем и не знам што да правам. Пред година дена ми излезе на левата страна на вратот циста која се наоѓа на лобусот од тироидната жлезда или точно под жлездата. Ги направив сите испитувања и се е во ред, немам никакви промени во функцијата на жлездата. Два пати ја пунктирав кај Проф. Љубе Ивковски, но не исчезнува. Истата во моментот е 2 сантиметри на 3 сантиметри. Циста е колоидна и бенигна и не ми прави никаков проблем освен тоа што јас ја мислам. Се прашувам дали да ја вадам... Се консултирав со многу доктори и некој викаат да не ја вадам да ја следам, а некој да ја извадам. Имам 31 година и немам родено. Се плашам најмногу од лузна и од операцијата (анастезија и можни компликации). Ве молам за совет... Ви посакувам убав викенд!!!

19. choko-loco

choko-loco Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    zdravo i jas sum nova pred cetiri dena pocnav da gi pijam eutiroks 50mg dijagnozata mi e klinicki eutiroidna sostojba tsh11,1 a ft4 12,3 inace sum hiper mnogu oslabev i malku sum isplasena pa nekoj ako ima slicno iskustvo bi sakala da pisi ili da mi dadi sovet pozz

20. nikita135

nikita135 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Дали некој има искуство со Докторката Снежана Михајловска во Битола? Ве молам ако некој има нека пиши дали е задоволен .