навистина ли така ти рекоа ,кај кој доктор одиш,тоа е добро барем те смириле а не како нас умот ни отиде
Да така ми рече Јас бев во Чаир на интернист,Љупчо се викаше,резултатот ми остана кај матичната и неможам да го видам презимето
ка ве замолам за контакт телефон од докторот и која цена е прегледот . она што го видов навистина изгледа супер но до сега кај кај ги немам видено тинктурите од ДР Ш
А да си побараш мислење од втор лекар? Баба ми од страна на мајка ми имше исто бенигна, и и ја извадија со хируршки зафат. Малку ми е нелогично да чекаш една година и дури потоа на контрола. За една година знаеш колку може да порасне?
Tokmu taka jas mislam deka e najpametno da se napravi operacija... Eve jas sega vo januari ke odam kaj zan mitrev 2500evra e mn e za nashiov standart no koga nema drug dobar hirurg I drzavno koi navistina ko shto treba sve da pomine I pritoa da ne stravuvash deka ke se iskomplicira kao u drzavna na primer (nikat ne bi vo drzavna) poubavo ke zemesh kredit ili neshto odnego da bide neshto iskomplicirano ! Kolku I da e pari zdravjeto e pred se!!!! I jas licno sum isplashena I se megutoa Mora da bidam hrabra I da se prebrodi se I iskrejno odvaj cekam da se otkacam Od ovaa" knedla" shto mi e vo grlovo ...mi preci !!! I onaka tie cisti ne isceznuvaat samo Od sebe... Samo se namaluvaat,a zoshto da imam nekoe strano telo vo mene !?
Тина ти се молам малку повеке информации за операција кај др.Жан Митрев беше ли на преглед кај него лично или други др те спремаат за операција што анализи претходно имаш ,каде правеше биопсија ,што ти е наодот од неа ,возраст, се наплаќа ли за преглед претходно или се ти е во таа цена,се чека ли за операција или може по договор како ти одговара зошто плакаш ,каков вид на операција се планира ,класична или минимално инвазивна , големина на рез и сл
Jas imam eden pogolem cvor kojsto otkako mi go otkrija vo edna nasa institucija mi rekoa davja vadam cela stitna zlezda i pokraj toa sto na buopsija bese benigni 1 klasifikaciona grupa. Konsulrirav uste 3ca doktori koi mi rwkoa deka treba samo da pravam kontrola na 6 meseci.
Да ние кај него бевме пред 4 недели и добивме сличен совет , прекрасен човек и доктор кој знае и психички да те смири , значи да се следи ,хормони добри ,без терапија ако случајно се зголемува и пречи на дишење,голтање и сл. тогаш да се вади ,но имаме и две сосема спротивни мислења веднаш да се оперира и тоа од еминентни доктори и сега е мн голема одлуката ,најмногу од се сакаме да го послушаме советот на проф.Каранфилски и да се смириме ,дека не е сериозно и нема причина за грижа ,но од друга страна да не погрешиме
Мојата тетка имаше слично....кога имаше нервозни периоди во животот пределот околу вратот се дуеше, сега се смирија нервозите и еве одамна е исто се. Нема промени. Валда има некоја реакција
Vaka jas prvo bev vo e medica (pozadi jugo drvo) I tamu GI napraviv prvite snimki I biopcija na cistava no taa mi rece deka nema potreba Od operacija I duri za 6meseci kontrola I nikakva terapija posho se beshe OK so hormoni I posle toa mi spadna otokot I OK beshe megutoa pak za mesec dena mi otece I se voxnemiriv I vikam odam ja kaj poprofesionalci vo Filip vtori na 2mislenje I snimanje na exo I otidov vo Filip 2i Dr Jasmina ednokrinolog me vide na exo I mi rece bidejki e mn golema okolu 26mm Mora da se operiram I toa jas ti go preporacuvam zan mitrev koj e normalno najdobar I mi rece da dojdam za 2meseci toa mu doaga vo januari .... I togash da ispitame se I da vidime za operacija kaj zan mitrev ... Exo samo napraviv vo Filip 2i me koshtashe 1200den .... Jas inaku imam 25godini ... Inaku za sovet mozam da vi predlozam za zajaknuvanje na imunitet I podobruvanje na teroidnata apcinja Od algi koi se vikaat KELP Od svanson vo ramstore moze da go najdete .... I cenata e 1000 den probajte koga nema Dr nekoi alternativi za cistive Dr nezz I jas .. Ako imam neshto Novo ke izvestuvam I ke spodeluvame info.
Shto znaci I jas seushte nishto neznam tocno za operacija a ke doznaam vo januari koga ke odam na pregled pak no jas mislam Od svoj oset deka mi preci golemava cista I sakam da se otkacam Od NEA shto poskoro .... I onaka taa ke si stoi tamu I nema da iscezne samo ke se namaluva I zgolemuva nesakam bilo shto da mi preci vo moeto grlo losho se custvuvam I na spienje mi preci me boli vratot
А што мислите во Филип 2ри што ќе ви кажат освен операција? И сериозно мислите дека се најдобрите? Многу се лажете. Освен Жан Митрев и една главна сестра на чие име не се сеќавам, другото ми е дискутабилно. Јас не знам еден човек што бил таму и не му рекле да ја вади тироидата. И не е бидување јак со помирување дека мора да ја извадиш. Смени начин на живот? Побара други алтернативи освен регуларното лечење? Што конкретно презема? Келп? Келпот мене ми помогна, ама не е доволно. Бара многу откажувања и грижа за себе. Треба да ти кажат каква е цистата по природа,а не едноставно е циста и тоа е тоа. Многу брзо кревате раце, не знам што да кажам. Јас лично, би барала второ и трето и десетто мислење и не би вадела тироида освен ако нема мнооогу добра причина, а сите знаеме која е. Бенингно? Одете прашајте пациенти со извадена тироида на било која возраст што ќе ви кажат. МНОГУ е потешко.
Здраво девојки, Јас исто така боледував од проблеми со тироидната жлезда. За среќа мој пријател ми препорача таблетки, кои ја регенерираат тироидната жлезда. Бев скептик, но по употреба од 3 месеци, јас веќе немам потреба да употребувам лекарства. Сега таблетките се малце поскапички, но вредат, и сум презадоволна. Дури по првиот месец најдов девојче што ги продава по пониска цена од аптеките. За сите кои ви треба контакт, слободно исконтактирајте ме. Ви посакувам се најдобро на сите. П.С. Сосема заборавив, името на таблетките е Ендонорм. Поздрав
Хм,,,денес се зачлени и пиша баш за таблетиве, а таблетиве се донесени тука пред месец дена. Но ај да ти веруваме. Па пиши колку време ги пиеше, колку чинат, каква состојба на тироидата имаше итн итн... Јас го земав ОПК пакетот, но уште не сум почнала со детоксикација. Премногу сум под стрес, дури и не се ни опоравив во целост од се што ме снајде, продолжив со работа. А толку чувствувам дека ми треба, се осеќам како телово да ми тоне, да ја избуткам неделава уште, најтешка ми е на работа годинава и започнувам од понеделник.
Здраво Лилит, да не сум активна по форумиве баш, но ете, добронамерно да помогнам на други, а одма ме искаравте. Таблетките не знам кога се донесени и како, навистина не се разбирам Вакс значи, имав хипертиреоза, и ги пробав таблетите. Мене многу ми помогнаа. Цената мислам дека беше околу 4700-4800 во аптеките на зегин. Понатаму ди ги купував по цена од 4000 денари. Се надевам ти ги одговорив сите прашања
Никој не те искара со лоша намера, туку се појавуваат еден куп ликови кои рекламираат и продаваат нешто, а наводно нели се добронамерници. Добро, со хипер друго е. Со хипо малку потешко. Колку време ги пиеше и колку таблети има во едно пакување? Како почна да ги пиеш? На своја рака или по препоракана лекар? Како одат со другата терапија? Пиеше и редовна терапија и овие таблети? Или само нив? Работата е што нема кој да ти се нафати да те следи. Они препишуваат еутирокс и толку, се друго е на твој ризик...