Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. Anetcence123

Anetcence123 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Па јас искрено на своја рака ги почнав. Некако многу мразам идење по лекари и болници и све тоа. И си викам природни се така да нема да направат штета. Во кутивчето има 90 таблети. Јас пиев 2 пати дневно по 2 таблетки. Кон крајот веќе почнав да ги намалувам, да видам како ќе се осеќам. има некои правила како се пијат, но јас не правев паузи... Само истрајност ме истера :)

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Од нив не може да има штета, ама може да има штета ако немаат ефект, а не си го примал лекот... и тоа штетата да биде огромна и ненадоместлива.
    Браво за храброста, но инвестицијата е огромна, а бенефитот дискутабилен, и при тоа не зборувам за парите. Никој ништо не ти гарантира, а можеш да завршиш со трајно оштетено срце и крахиран метаболизам, во најлош случај - во кома.

Толку отприлика ме кошташе и мене програмов кој се состои исто од природни препарати, каранфилче, пелин и црно оревче.

3. Anetcence123

Anetcence123 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Па се охрабрив да пробам бидејќи вредностите кои ги дпбив од испитувањето не беа алармантни во моментот и викам ај ке пробам. Сеа апчињата као ја регенерираат тироидната жлезда. Јас се осеќам супер, али не се осудувам на контрола да идам :)))
    Се надевам ќе бидеш добра, само истрајност и убава мисла, не го мисли лошото :)
    Поздрав

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    135.734
    Ме заинтерсира леков и прогуглав. Претставен е како лек кој нуди трајно решение за проблеми со тироидната и не бара доживотна употреба. Ама ке пробам да најдам и повеке искуства, вака предобро ми звучи за да биде вистинито.

5. Anetcence123

Anetcence123 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Да и јас многу се заинтересирав од моментот дека ја регенерира жлездата. Вака сега за сега едно искуство од мене имаш, јас сум задоволна. Цената е бла малце али... Сепак доколку ти е сериозна ситуацијата види со доктор, јас пак на ризик отидов.
    Кажи ни што си направила, и како си доколку решиш да ги пробаш. :)

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    135.734
    не изгледа така голема цената со оглед на тоа што за два месеца земање нуди трајно решение ... не ми е многу сериозна ситуацијата (бар според мене) бидејки јас примам некоја си минимална доза на еутирокс, 12,5мг дневно... сепак не би го зела на своја рака иако е на природна база

7. Tina888

Tina888 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ne velam deka se otkazuvam !!! Nego ovde IMA razlicni stavovi I razmusluvanja... Kako I razlicni organizami na ljugeto I site SME so isti problem( poremetuvanje na teroidnata) no razlicni krajni ishodi ... Ako na nekoj mu bilo vo red KELP na or,na drug nema .... I ovde spodeluvame mislenja zatoa e forumot ! Neli! I toa za otstranuvanje ili ne samiot covek si znae najdobro da ili ne ! Ne nametnuvam na nikogo mislenje nitu sakam da mi nametnuvaat samo sakam vo diskusija da si GI spodelime makite I ako necie mislenje mi se dopadne ke go primenam ! Ako ne nikomu nishto ... Jas si kazav deka jas bi ja odstranila zs mi smeta za ponatamu posledici posle operacija IMA doktori ke mi kazaa dali pravilna odluka donesuvam !!!

8. amazonkaka

amazonkaka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво Лилит,
    Ако може повеќе за ОПК пакетот околку тоа како се реши за да го земеш, некој ти го има препорачано и по која програма е.Ако може на кратко како се користи, колку време трае процесот....и кога е најдобро да се користи ....дали треба одредени подготовки.....дали бара многу откажувања...

9. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    http://www.prirodom-do-zdravlja.net/tekst/tribiljke
    https://tetkasaveta.wordpress.com/t...antiparazitni-program-licno-iskustvo-lecenje/
    Ова е тоа. ОКП, не ОПК, сум направила пермутација.
    Со тоа што ги има и тука, јас не знаев, во билна аптека Матија.
    Во тој период се јаде чиста храна. Односно, овошје и зеленчук кои се свежи или само малку проварени. Овошјето се јаде ограничено (до 15 часот до две порции овошје), а зеленчукот колку сакаш, но никако зеленчук кој не е добар за тироидата (како зелка, брокула, прокељ итн итн).
    Се пијат 2 литра вода и 1 литар чај без шеќер. Не се пие кафе воопшто.
    Се конзумираат и ладно цедени масла, сите доаѓаат предвид.

За да се почне со програмава ти треба добра психичка подготовка затоа што или го правиш или не го правиш, трето нема. Треба да си дадеш време и секој ден да си повторуваш што ќе правиш во тие денови и зошто го правиш, целта да си ја видиш. Мора страшно многу да се измотивираш.

Јас се решив за ова од проста причина што имам многу алергии и тироидата ми е последница на нив. Никогаш не сум знаела дека ги имам до таа мера. Но не мора да се и алергии во прашање поврзани со тироидава, туку цела лепеза на причини кои се решаваат и подобруваат со пакетов.
    Еве пример колку реагирам на алергии. Имам алергија на мачка (а цел живот чувам мачки, но веќе два месеци немам контакт со нив), бев на гости каде што имаше мачка... денес се разбудив со воспалени синуси.

Исто и јас споделив, не ти кажав што да правиш. И ова е дискусија, да имам спротиставено мислење на твоето, но не и наметливо. Никој ништо не ти наметнува.
    Мое е да ти воочам туѓи искуства, но исто така и грешки на сугестии на лекари.
    Познавам неколку жени со отстранети тироиди по сугестија на доктори, се каат. И тоа да потенцирам, во години, а ти си млада.
    И не мора да ми се обраќаш со извичници. Ако мислиш само да ги слушаш докторите, што тогаш пишуваш во темава? Контрадикторна си целата и извини што добронамерно ти пишувам мислење затоа што враќање назад нема откако ќе ја извадиш тироидата. Додека ако се потрудиш природно да си помогнеш и не успее, секогаш можеш да ја извадиш, ама назад да ја вратиш не.
    После операција немаш простор за правилни одлуки, само ќе прифатиш што ти е кажано и ќе пиеш огромни количини на еутирокс затоа што тироида нема да имаш и тоа е тоа. Нема што друго да ти кажат. А колку-толку тироидата си лачи и од природниот хормон кога е хипо.

На крајот од денот ти си знаеш, јас сум будала што се трудам да ти воочам работи.

Последна измена: 26 ноември 2015
    На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BaMbI86

BaMbI86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    38

Tuka imas kontakt:

tinkture@yahoo.com ili
    Srbija : 061/166-2577
    Makedonija : 071 388 070

http://tinkturedrsulca.com/

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    здраво женски, мене вредноста на тсх секогаш ми била под 2, но во лечењето на стерилитет и спонтаниот и хиперстимулацијата што ја имав летово добив тсх 4. Ехото и антителата се добри.
    Во друг случај не би ми дале терапија но јас бидејки треба да забременам ми дадоа еутирокс од 25.
    Сакав да прашам што треба да избегнувам од храна, прочитав погорр зелка не може , зашто? Не може ни кисела зелка? Суплементи со јод смеат ли да се примаат, некаде прочитав дека не смее..

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Изгуглај да видиш пооширна листа.
    Не може затоа што ја успорува работата на тироидата.

Мене ме интересира дали некој од тука е испратен на испитување на хипофиза?
    Многу ми е чудно бидејќи хипофизата неретко е причината за болести на тироидата, односно нема болест тироидата, но хипофизата има одреден проблем (најчесто бенигни тумури) и испраќа погрешни сигнали до другите жлезди, а најчесто до тироидата и преоѓа во хронична болест.

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    обично кога има микроаденоми на хипофизата тоа води кон покачен пролактин за тироидната немам чуено.

15. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    zenska mene mi pravea magnetna rezonanca poradi tiroidnata

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    На сите хормони влијае, не само на пролактин.
    Кој те упати? Како дојде до тој момент?
    Јас секаде барам, никој не реагира.
    Ќе одам во систина ќе си платам приватно.

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    на ендокринологија ке ти дадат упат за снимање, мене таму ми дадоа, исто и интернистот кај што одам ми предложи да направиме .

18. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Mi bese pokacen TSH I hirurgot koj trebase da me operira zatoa sto imav cista mi predlozi da proverime zatoa sto mu bese cudno da e pokacen a T4 namalen,inaku na krajot se ispostavi deka tie rezultati mi bea pogresni od mestoto kaj mi zimaa krv nekolku pati...treba da se vnimava kaj se proveruvaat hornonite zatoa sto mene mnogu mi imaa pogreseno...inaku na krajot ne pravev operacija

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    a каде ти ги имаа погрешено

20. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    ne bi da imenuvam tuka no ne e vo skopje ;)