Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    А каде испитуваше? Ендокринологија или...? Лабораториите имаат различни референтни вредности.

2. tip.top

tip.top Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    atikor, dr.Karanfilski

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    При рака ти се резултатите? Ај ќе ти пишам лична порака да не ја полниме темава.

4. tip.top

tip.top Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  5. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Kade mozam da gi najdam tie kapsuli i dali se na prirodna baza?

6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    .Мака е растение, природни се. Има по аптеки и продавници за здрава храна.

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.168
    Допаѓања:
    13.552
    имаш во аптеки. Во зегин само немаат,имаат некоја поскапа варијанта околу 700-800ден 50 таблети. Исто ги има во dm,во продавница за здрава храна... Јас ги користам на Nature Essential 50 таблети околу 300-400ден,пијам по 2 на ден,а можеш и по 3 и сум презадоволна. Последните испитувања ми покажаа нормални врености секако со комбинација на лекови.

8. silvana1976

silvana1976 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    dali nekoj bil kaj tanja mekazlieva na patofiza ili daj kazete nekoj podobar doktor inaku pocnav mnogu blki da imam oteznago goltanje tahikardii potenje vrtoglavici dali moze da e od hasimototo imam

9. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Па,може да е,но не од хашимотото,туку од хипото,што го имаш,значи ова потење,такикардии,може да значи си преминала во хипер,значи си предозирана ама ништо страшно се случува,ке ти ја намали дозата.Кога беше последен пат на контрола ,и колку ти беа вредностите?

10. silvana1976

silvana1976 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    bev pred tri meseci samo antitelata mi bea pokaceni na 250 imam i istmus od 9mm mn mi e loso poradi toa i prasuvam

11. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Па,види мене првпат кога испитував ми беа окулу 600/700 па ,сега пред година ми се намалија на 70, мислам само за 10 покачени значи не ти се толку мн за да се осеќаш толку страшно тсх колку ти тој е побитен пошо тој ако е покачен или смален прави тегоби

12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Pred nekolku dena bev na kontrola,doticniot doktor go mrzese da me pregleda na eho,veli eve super ti se starite snimki od tiroidata,a snimki ne sum pravela 1 god i poveke..abe ke go zadavev da mozev,za antitela go premoliv da ispita ne mi dava,godini nanazad samo tiroksinot mi go proveruva ,i sega mu rekov da mi gi proveri i drugite hormoni rece nemalo potreba,abe kako nema ke eksplodiram hipo sum,menstruacija imam edvaj na 3 meseci ednas,kilaza pokacuvam,raseana sum,kosata opaga i sto uste ne...smenav nekolku doktori i dzabe iisto e,bev i vo drzavna vo Sk,nikoj ne se angazira dovolno,samo doza mi zgolemuvaat i tolku..edvaj gi cekam rezultatite da gi vidam vo vtornik,samo ako mi e vlosena sostojbata ima da go iskubam doktorot :D !!!
    Ne mi zameruvajte hormonite mi se do plafon :D

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Pred nedela dena ispitav tsh,ne mi bese 2 ama bese vo ramkite na dozvolenoto,nepamtam kolku,mozebi okolu 4 bese,ama doktorkata mi rece ako e poveke od 2 da odam da mi ja zgolemi dozata,vo slucaj na neplanirana bremenost da bide ok.jas imam bebe od 8meseci i neplaniram naskoro drugo,me interesira vase mislenje,inaku pijam 25mg,znaci pametno li e da mi ja nakaci od tie pricini?

14. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Смени си го докторот,штом добиваш на 3 месеци,покачуваш килажа ,косата ти опаѓа треба да испиташ хормони,инаку можеш независно од него ,е сега икога е тсх покачен може да ги прави тие симтоми колку ти етсх?

На Rama и LollySky им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Се согласувам со SAMIRA, смени го докторот. Мислам дека од ендокринологија во Скопје нема да најдеш посоодветна институција, а и најефтино ќе те чини ако сакаш комплетно испитување. Обично на нови пациенти се прави, а и ти сама инсистирај си да направат комплетен ендокрин панел., т.е. комплетен хормонален статус, така најдобро ќе се увиди поврзаноста на симптомите, да не прави случајно и некој друг орган проблем (јајници, надбубрежни жлезди, хипофиза и сл.) и ќе ти се даде најсоодветен третман. Кога ќе се постави правилна дијагноза после ќе одиш за Скопје 2-3 пати годишно на контрола, и толку. Сепак ќе бидеш во најсигурни раце.

На Menasss и Rama им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Девоjки аj препорачаjте ми Д-р Специjaлист за тироидна. Во Ск, државна болница.
    П.С. Да биде некоj што си ja знае работата не само да ме матка ваму-таму

17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.806
    Допаѓања:
    6.752
    dr.viktorija percan endokrinolog.kaj nea odev kaj nea i sum zadovolna.si ja znae rabotata.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Ме интересира што кога ти велат се е во ред во нормала ти е се а пак пиеш апчиња од 25милиграми.

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ех....
    Не те следам, имаш веќе дијагностицирано хипотироидизам..? Значи со 25 мг се стабилизирале хормоните, т.е. доколку не би пиела веројатно пак би растел tsh, би се намалил тироксинот итн.

20. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272