Знам ама не сум била над една година, а на клиника е хаос и затоа се одлучив за приватно, но не знам каде.
Mozes kaj nea dobra e. Moze na privatno ke ti pruzi poveke vnimanie na drzavnaa gleedase samo da ssi iskuca na kompjuterot izvestaj I da te mavne
Здраво Феминки, ве следам подолго време и сега се решив да ви пишам откако официјално се придружувам на клубот пијачи на еутирокс после три години следење на малку покачени антитела и 'нормални' хормони (25 првите две недели, сега 50 до следната контрола за недела дена...). Дали некоја од вас освен стандардниве симптоми на хипо и хашимото има проблеми со појава на миоми? Јас оваа појава кај мене ја поврзав токму со мојава состојба бидејќи од она мало познавање што го имам дисбалансот на тироидни хормони ја нарушува рамнотежата и на останатите, меѓу кои и естрогенот и прогестеронот... а миомите се јавуваат токму поради поголемо количество на естоген во одреден момент, нели освен останатите наследни фактори и сл. Ве молам поравете ме ако грешам
Pred mesec pocnav so Eutirox i super mi deluva, bar taka mislam. Dobiv duri i na vreme bez apcinja No otkako dobiv pak pocnav loso da se osekjam, iako si gi pijam. Pak vo vece sum po 3 pati dnevno, jadam odam vo vece... Da ne treba da mi se zgolemi dozata se mislam? inaku 25mg samo pijam, a bev so 545 antitela i tsh 8. Da odam na edna kontrola kje treba za brzo...
Тироидната жлезда за мене е терсен работа Сакам протеинска исхрана млеко, месо, сирење, без јогурт не можам животот да си го замислам... Но, исто така голем љубител сум на салати, најразлични. Благо сакам но не многу. Торти шлаг. За да една тироидна жлезда функционира нормално, треба и соодветна грижа, односно внесување на соодветна храна и минерали, како на пример магнезиум. При пореметена функција на тироидата никако не смеете да внесувате храна што и пречи на тироидата, како на пример зелка или брокула. Ако се јавите на лекар и нема што да ви прави, не трба да очајувате зашто не знаат ни тие што да се прави. Едноставно нема лек. Единствено нож...
Izvini,ama imas mnogu propusteno na forumot nanazad.procitaj nekolku razlicni iskustva,i ke vidis deka ne sekogas nozot kako sto velis,e resenie.site si se pravime lekari,nadri lekari,kako demek se nie znaeme,doktorite bez veze pari zemaat.slobodno koga se otsutni nie mozeme da gi zamenime..stvarno i jas imam losi iskustva so nekoi doktori no da tvrdime nesto vrz osnova na nesto sto ni svetnalo v glava,nekako vo posledno vreme mi e iritiracko
Јас не реков дека нема лек, во таа смисла. Можеби ако лекарите покушаат ќе се излечи болеста 99,99%. Велам дека, ако не успеат да ви помогнат, да не се изненадиме Можеби сами ќе успееме подобро со на пример алтернативната медицина. Позз
posleden pat koga se slusnavso nea mi rece deka e vo srce privatna.prekrasna zena prekrasen doktor nemam zbor
drustvo jas sakav da ve prasam posto samo za 4 nedeli se normaliziraa rezlutatite pienje po sema do 75gr eutiroks i na kontrolata mi vika dr pemova super sme ja pogodile terapijata a jas i vikam doktorke imam vrtoglavici od koga ke go ispijam apceto i navecer glavobolki taa mi vika pocetnik si ke ti pomine..a mene ne mi pominuva..muabetov mi bese dali nekoj sam od sebe si ja namalil dozata..na primer od 75gr na 50 gr eutiroks..?a sto ke bide pak i bez niv pak li ke poletaat antitelata..jas kaj dr Brankica odev cela bremenost na kraj se penzionira poslednite 2 meseci ood poragaj..kaj nea odev za pokacen seker vo krv i proveruvav i tiroidna se bese ok sega me snajde i ovaZAKON e brankica sakam kaj nea pak da odam ..
Имам едно прашање. Пијам еутирокс веќе 3 месеци и сега ќе одам да ги проверам хормоните повторно. Дали пред да ми земат крв треба да се напијам терапија или не?
Дечки ве молам за помош, резултатите ми се ТСХ 8,54, ФТ4 14,63,погоре феминката ми пиша дека е тоа хипо, ја прашувам доктората вели дека ми фали тироксин и со апчињата еутирокс ке го надоместам, ама кај мене нема дебелеење ниту забавено чукање на срцето, напротив многу брзо ми чука навечер посебно, некогаш преку ноќ се будам од што ми лупа брзо и неможам да заспијам, и кажав на докторката ми вели различно било кај сите луѓе, а јас всушност и затоа отидов за преглед на тироидната бидејќи ја имам таа мака со пребрзо чукање на срцето. Ве молам ако има некој со слична ситуација да ми пише, зашто ме чуди како може да имам симптоми на една состојба а резултатите велат друго
Здраво девојки ве молам за помош совет утеха подршка послем порагаот осекав тахихардија замор депресија запек и не обрнувам внимане на смптомите мислев е постпородилна депресија се течев дека нисто не е по 2 години ми текна да одам на лекар и ми да даде да испитам тироидна тсх 12 анти тела 200 и т4 е нормален шок тоа за мене беше кога ми кажа дозивотно терапија еуторокс од 50 уште толку пагам во депресија тешкоми е да го прифатам тоа а и докторов нисто не ми објасни само ми каза да се помирам дека до крај на зивот ке бидам со терапија и немаше време да ми објаснува.Сека заказав кај др.каранфилофски во анти кор ако има некој искуства со др нека сподели.Може ке ми се смете на прашањето сакам да ве прашам дали ваа болест го скратува животот?Колку се живее со оваа болест? ДАли еутороксот може да предизвика друга болес? ДАли при хипотиреоза со тек на времето мора да се извади тироидната?И знам дека ке ми се смете ама мене ништо не ми објасни докторов мене ми се жибее сакако да си го пораснам детенцето да доцекам внуциња имам 23 уште ништо немам иживеано сакам да имаа здрава мајка да бидам покрај нејзе за нејзе ми се живее. кажете сто да пијам дополнително слуснав за кокосово масло омега 3 некој алги магнезиум калциум д3? Извините ми за долгиов пост.Поздрав