@thequeen95 не дозволувај да зависеш од нив, тука е твојата грешка. Фала Богу имаш мозок да успееш, колку порано се избориш со тоа, толку подобро. У секој случај не е решение да останеш таму.
Ама незнам зошто уште бараш помош од такви луѓе.. Иди си кај дечко ти. Како што е албанец ќе видиш и разбирање и почит и љубов и све.. И пари и злато и све..
@thequeen95 не знам што помош очекуваш од нив. Рака попрво ќе ти подадат луѓе што на крај памет нема да ти текнат. Стравот е поголем кога не знаеш на што си. А тој дечко ти да мислел на тебе, сега немаше да си дома.
@thequeen95 Прво размисли дали вреди воопшто за се ова што го трпиш. Тоа само размисли. Дали сето ова патење и напрегање е вредно за понатака да се изгради нешто стабилно. Ако ти е за секс, увек има за тоа, а и за љубов, има пак да најдеш, немој да се ограничуваш дека само еден е, и дека само една е сродна душа. Јас да сум на твое место ќе баталам и дечко и фамилија, и одреден период би бил сам. И ќе се трудам да се тргнам на страна. Оваа работа те турка надоле кон депресија, и тоа е стварно многу лошо на долг план, бидејќи ти одзема голем период од животот каде што треба ти да креираш и да ствараш,сум те читал во повеќе наврати. Верувај ми, ни дечко, ни семејство ни никој буквално не е побитен од твојот живот, и од тоа да се изградиш како личност со високи морални и етички вредности. И ќе знаеш каков родител нема да бидеш.
А од кај заклучи ти дека таа ова го трпи заради дечкото? Ова го трпи пошо родителите и се лоши, а нема врска до дечкото
Не реков ради дечко, не ми вметнувај зборови што не сум ги кажал. И не ми инпутирај зборови од типот дека ова го пишувам дека е Албанец. Ја не ја осудувам за тоа, нека е и лезбејка и нека има девојка, тоа си е нејзин избор. Факт е дека причината за настанок за ситуацијата е дечкото, и затоа родителите така реагираат, кои воедно и не ги оправдувам и осторо ги осудувам. Она го трпи притисокот од родителите. Но реално ситуацијата, врши психички толку голем притисок, кој подоцна лошо ќе се одрази. Затоа и пишава, да бев на нејзино место, ќе баталев и дечко и фамилија и ќе бев сам.
@thequeen95 Ај предложи му на дечко ти уште вечер да заминеш кај него на некој период.. Дур твоите не прифатат. Објасни му ја ситуацијата се ова заради него трпиш. Баш би сакала да го знам исходот иако го претпоставувам...
Иако еве никогаш не сум признала никаде тука ќе пишам. Истото го имам трпено од татко ми. Заради тинејџерска врска со албанец. И бев удрена и тел скршен и 17-иот роденден го поминав плачејки дома затворена. Иако сум Муслиманка,никогаш не смеев да споменам албанец.. Денес многу сум благодарна . Не на татко ми, на него и така му се спротиставував,туку заради детска памет можев баш лошо да завршам..Нема врска дали е албанец или не,дечкото воопшто не беше тој кој мене ми се преставуваше. Беше само јак на зборови. Уф се ежам кога ми текнува...
Neznam kolku od vas sto go dadovte sovetot ste roditeli ili imate ne korektni roditeli, posesivni i toksicni kako na clenkata, no.... Majka ti ne e vo pravo, i jas sum majka i imam 2 kerki utre da sum na nejzinoto mesto ne bi postapila taka. Od najgolemata pricina da ne si go otugam sopstvenoto cedo. Da, ova ne e tema na razgovor i ne e momentot za majcinstvoto na majka ti, no mislam deka problemot nema da go resis so odenje kaj deckoti. Imas li nekoja tetka, vujna da razgovaras so nea i da odis kaj niv na nekollu dena? Sedni so nekoj vozrasen od familijata i razgovaraj. Ne e lesno za tradicionalno semejstvo da go prifati faktot, no ke se naviknat. Mora da si trpeliva ako sakas da si so nego. A, ako misli deka ke bidete zaedno sednete i razgovarajte seriozno za vasite planovi,za idninata. Ne e ova detska igracka.
Не се грижи, и да му каже дома нема да ја земе. Гарантирам. Освен ако не се венчаат па неговите нема да можат да ја избркаат. Се надевам дека грешам. Но колку ги познавам нив како народ би ја советувала да не брза ич. Да не згреши во лутина..
Zatoa i pisav,poznavam takvi slucaevi, a poznavam i od ovie drugite koi so godini se nategale da i prostat na kerkata. Neka pise sama kakva odluka ke donese,na 24 neznam sto uste ceka.
Па нема шо да ги бараш, кога веќе олку ги плукаш. Ич не ги бранам родителите, но и ти се двоумиш. Делуваш несигурно во однос на дечко ти. Еве јас одма би си заминала ако тој на пример ми нуди брак или да живееме заедно. Ако толку го сакам, а дома ми го прават ова, ни секунда не би се мислела, а не 2 месеци да не се гледаме.
@thequeen95 Мислам дека не е Албанецот за тебе. Ја разбирам мајка ти и мене не би ми било сè едно кога ќе имам дете да биде во врска со Албанец/Турчин... Не е решение ќотекот, кршење телефон и слично, ама ќе се потрудам на човечки начин да го разубедам своето дете, да си најде друг партнер.
Јас ако добро памтам девојкава раскина со момче што одеше долго и тоа родителите нивни им беа куќни пријатели. Земете во обзир сеа дека нивниот сон е уништен и капак на сето тоа, како што гледате се религиозни и конзервативни, значи капак на сето тоа е што е Албанец. Тежок период и следи, се надевам има проценето дека и се исплаќа сето ова.
Причина за настанување на ситуацијата се родителите, не дечкото. Ако тие беа свесни немаше да има ситуација. Да раскинела со некој кој и е убаво, пошо родителите не сфаќале
Моите ме држат на страв и на закани. Јас не сум толку моќна сама да се издржувам а и не сакам дечко ми да ми плаќа тоа што ми треба. Е, ова ми е голем проблем.
Епа чупе тогаш шо да ти кажиме. Слушај ги твојте родители кога зависиш од нивните пари. Ако си способна сама да си заработуваш и одлучуваш и правиш што ти одговара терај...