Токсична врска со родител

Discussion in 'Психологија' started by thequeen95, Nov 27, 2019.

1. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Епа не иде, зошо се плаши дека ќе и свртат грб, ваљда затоа.

edna_malecka likes this.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

@thequeen95 не дозволувај да зависеш од нив, тука е твојата грешка. Фала Богу имаш мозок да успееш, колку порано се избориш со тоа, толку подобро.
    У секој случај не е решение да останеш таму.

3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ама незнам зошто уште бараш помош од такви луѓе..
    Иди си кај дечко ти.
    Како што е албанец ќе видиш и разбирање и почит и љубов и све..
    И пари и злато и све..

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

@thequeen95 не знам што помош очекуваш од нив. Рака попрво ќе ти подадат луѓе што на крај памет нема да ти текнат. Стравот е поголем кога не знаеш на што си.

А тој дечко ти да мислел на тебе, сега немаше да си дома.

5. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

@thequeen95 Прво размисли дали вреди воопшто за се ова што го трпиш. Тоа само размисли. Дали сето ова патење и напрегање е вредно за понатака да се изгради нешто стабилно. Ако ти е за секс, увек има за тоа, а и за љубов, има пак да најдеш, немој да се ограничуваш дека само еден е, и дека само една е сродна душа.
    Јас да сум на твое место ќе баталам и дечко и фамилија, и одреден период би бил сам. И ќе се трудам да се тргнам на страна. Оваа работа те турка надоле кон депресија, и тоа е стварно многу лошо на долг план, бидејќи ти одзема голем период од животот каде што треба ти да креираш и да ствараш,сум те читал во повеќе наврати.

Верувај ми, ни дечко, ни семејство ни никој буквално не е побитен од твојот живот, и од тоа да се изградиш како личност со високи морални и етички вредности. И ќе знаеш каков родител нема да бидеш.

6. Mantub

Mantub Форумски идол

А од кај заклучи ти дека таа ова го трпи заради дечкото? Ова го трпи пошо родителите и се лоши, а нема врска до дечкото

Glowy and edna_malecka like this.
  7. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Не реков ради дечко, не ми вметнувај зборови што не сум ги кажал. И не ми инпутирај зборови од типот дека ова го пишувам дека е Албанец. Ја не ја осудувам за тоа, нека е и лезбејка и нека има девојка, тоа си е нејзин избор.
    Факт е дека причината за настанок за ситуацијата е дечкото, и затоа родителите така реагираат, кои воедно и не ги оправдувам и осторо ги осудувам. Она го трпи притисокот од родителите.
    Но реално ситуацијата, врши психички толку голем притисок, кој подоцна лошо ќе се одрази.
    Затоа и пишава, да бев на нејзино место, ќе баталев и дечко и фамилија и ќе бев сам.

poi, jacqueline.s, H.VAGA and 7 others like this.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

@thequeen95 Ај предложи му на дечко ти уште вечер да заминеш кај него на некој период.. Дур твоите не прифатат. Објасни му ја ситуацијата се ова заради него трпиш.
    Баш би сакала да го знам исходот иако го претпоставувам...

poi, H.VAGA, baby-star and 6 others like this.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Иако еве никогаш не сум признала никаде тука ќе пишам. Истото го имам трпено од татко ми. Заради тинејџерска врска со албанец. И бев удрена и тел скршен и 17-иот роденден го поминав плачејки дома затворена. Иако сум Муслиманка,никогаш не смеев да споменам албанец..
    Денес многу сум благодарна . Не на татко ми, на него и така му се спротиставував,туку заради детска памет можев баш лошо да завршам..Нема врска дали е албанец или не,дечкото воопшто не беше тој кој мене ми се преставуваше. Беше само јак на зборови.
    Уф се ежам кога ми текнува...:tmi:

10. Mami3

Mami3 Истакнат член

Neznam kolku od vas sto go dadovte sovetot ste roditeli ili imate ne korektni roditeli, posesivni i toksicni kako na clenkata, no....
    Majka ti ne e vo pravo, i jas sum majka i imam 2 kerki utre da sum na nejzinoto mesto ne bi postapila taka.
    Od najgolemata pricina da ne si go otugam sopstvenoto cedo.
    Da, ova ne e tema na razgovor i ne e momentot za majcinstvoto na majka ti, no mislam deka problemot nema da go resis so odenje kaj deckoti.
    Imas li nekoja tetka, vujna da razgovaras so nea i da odis kaj niv na nekollu dena?
    Sedni so nekoj vozrasen od familijata i razgovaraj.
    Ne e lesno za tradicionalno semejstvo da go prifati faktot, no ke se naviknat.
    Mora da si trpeliva ako sakas da si so nego.
    A, ako misli deka ke bidete zaedno sednete i razgovarajte seriozno za vasite planovi,za idninata.
    Ne e ova detska igracka.

Last edited: Aug 18, 2020
    Biljarkata, Glowy, poppie and 3 others like this.
  11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Не се грижи, и да му каже дома нема да ја земе. Гарантирам. Освен ако не се венчаат па неговите нема да можат да ја избркаат.
    Се надевам дека грешам. Но колку ги познавам нив како народ би ја советувала да не брза ич. Да не згреши во лутина..

mimiiiii, H.VAGA, baby-star and 10 others like this.
  12. Mami3

Mami3 Истакнат член

Zatoa i pisav,poznavam takvi slucaevi, a poznavam i od ovie drugite koi so godini se nategale da i prostat na kerkata.
    Neka pise sama kakva odluka ke donese,na 24 neznam sto uste ceka.

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Па нема шо да ги бараш, кога веќе олку ги плукаш.
    Ич не ги бранам родителите, но и ти се двоумиш. Делуваш несигурно во однос на дечко ти.
    Еве јас одма би си заминала ако тој на пример ми нуди брак или да живееме заедно. Ако толку го сакам, а дома ми го прават ова, ни секунда не би се мислела, а не 2 месеци да не се гледаме.

candy.cane, BloodElf, H.VAGA and 7 others like this.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

@thequeen95 Мислам дека не е Албанецот за тебе. Ја разбирам мајка ти и мене не би ми било сè едно кога ќе имам дете да биде во врска со Албанец/Турчин... Не е решение ќотекот, кршење телефон и слично, ама ќе се потрудам на човечки начин да го разубедам своето дете, да си најде друг партнер.

marija305, SnowWhite8, poi and 4 others like this.
  15. minne992

minne992 Форумски идол

@mssuniquee истиот муабет и го кажав на @thequeen95 уште пред два месеци

mira.mira and mssuniquee like this.
  16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Зошто сите мислите дека Албанецот не е за неа?

17. Stark

Stark Форумски идол

Јас ако добро памтам девојкава раскина со момче што одеше долго и тоа родителите нивни им беа куќни пријатели. Земете во обзир сеа дека нивниот сон е уништен и капак на сето тоа, како што гледате се религиозни и конзервативни, значи капак на сето тоа е што е Албанец. Тежок период и следи, се надевам има проценето дека и се исплаќа сето ова.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Причина за настанување на ситуацијата се родителите, не дечкото. Ако тие беа свесни немаше да има ситуација. Да раскинела со некој кој и е убаво, пошо родителите не сфаќале (facepalm):drunk:

BloodElf, Luminary and edna_malecka like this.
  19. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Моите ме држат на страв и на закани. Јас не сум толку моќна сама да се издржувам а и не сакам дечко ми да ми плаќа тоа што ми треба. Е, ова ми е голем проблем.

20. Stark

Stark Форумски идол

Епа чупе тогаш шо да ти кажиме. Слушај ги твојте родители кога зависиш од нивните пари. Ако си способна сама да си заработуваш и одлучуваш и правиш што ти одговара терај...

eliesaab and DiCaprio like this.