Koja sila moze da te drzi vo privaten zatvor so 5 zvezdi?!? Razgovaraj so nekoj drug povozrasen od familijata ti kazav i prethodno.
Па ќе се вработиш, ќе имаш свои финансии, ќе му вратиш се шо потрошил на тебе за одредено време. Ти јадиш ќотек, а не ни се гледаш со него? Не знам шо совет да ти дадам, ние на форумов не можеме да ги смениме твоите родители. Решение е или да раскиниш со него или да си одиш од дома. Тие муслиман нема да прифатат за зет сега за сега. Таа е реалноста.
Срамота е да се жалиш до толκу па, не верувам деκа се до толκу лоши?! Да не си малκу умислуваш? Κој ќе ти го мисли доброто аκо не тие. Сеκој е со своите проблеми...на κој му е до толκу арно?!
Ајј бееее. Причината е дечкото што е Албанец, родителите реагираат бурно и остро дека немаат разбирање. Да не е дечкото Албанец ќе реагираат бурно? Причината е дечкото Албанец. И пак ми ставаш зборови кои не сум ги кажал... " Да раскинела со некој кој и е убаво, пошо родителите не сфаќале". Не пошо родителите не сфаќаат, туку поради трпењето притисоци од сите страни со кои и се уништува животот,а такви притисоци да трпиш не се вредни ни за дечко ни за девојка ни за фамилија ни за ништо што те уназадува во твојот сопствен живот, а дечко и за сето ова време оставил на неа сама да го решава проблемот. И едно убо шо и е веќе, со напрегања и нервози, шо да ти причам, романси. Ако и е убо и он ја сака, нека ја зема со него во друг стан сами нека седат под кирија.
Земи укради некој денар од нив. Земи и твојата заштеда. И иди си кај дечко ти. Тој ако те сака нема да бара да му ги вратиш парите што ги потрошил на тебе. Ако те сака ќе те земе уште вечерва.
Ништо не се решава со груба сила. Ќе работиш, ќе заработиш, и кога ќе си на свои нозе ќе се тргниш. Неможе преку ноќ, долг е патот за тоа решение и треба трпение.
Ama ne e nacin toa. Ona ima izbor nema hrabrost. Nemoze toa bas taka, jas pravam sto sakam,nikoj nisto ne mi moze.
@thequeen95 во случајот можеш да направиш една работа: 1) да разговараш со дечко ти, заедно да живеете (ако толку те сака, нема да дозволи да трпиш семејно насилство); 2) да раскинеш со дечко ти и да ги средиш односите со семејството. Збори вечер со дечко ти, објасни му ја ситуацијата, тој ако сака заедно да живеете, не гледам причина зошто се двоумиш? А ако нејќе заедно да живеете, тогаш не вреде за него да имаш проблеми дома.
Да си ги средам односите со семејството не е можно. Многу сум различна од нив како север и југ сме. Едино, ќе бидам мирна кога ќе се преселам негде а тоа треба да се деси од септември. Работам на пола работно време и земам 9000 денари. Дипломирам овој месец и ќе одам во странство, ама моите имаат услов или да раскинам и да одам, или овде да седам.
И ова е можеби најпаметно. А интроверт сум тешко најдувам другарки заради тоа. Ама мислам дека супер ќе ми дојде да си заминам негде и од 0 да почнам.
Ситуацијата те турка надоле и те затвара повеќе затоа така мислиш. Ќе најдеш начин да се опуштитш и ќе се отвориш со време, не секирај се за тоа. Само почеток од 0 е спасот. Другарки на работно место сигурно ќе најдеш, па ќе излегуваш со нив, ќе вежбаш, ќе најдеш таму, има премногу опции, само ситуацијава ти ја гуши идеата.
@thequeen95 мислев дека проблемот е од сега и дека е заради дечко ти, ама ги прочитав првите мислења и сфатив дека мајка ти одсекогаш ти забранувала и била премногу заштитнички настроена спрема тебе. Се надевам дека ќе почнеш нов почеток.
Од секогаш беше таква, бевме и на психолог двете и кажа психологот на мајка ми дека греши, и кажа и каде греши. Мајка ми се лутеше и од таму замина на бајач
Е после сите работи што ги изнапиша девојчето, не веруваш дека се до толку лоши... @thequeen95 ако имаш најдено сигурно каде ќе одиш од септември, оди и не размислувај.А за твојата интровертност и како ќе се снајдеш со нови луѓе, тоа ти е многу помал проблем од ова сега. Не знам колку добро би си направила ако се преселиш кај дечко ти, па заедно да живеете, не знаеш дали после и неговата фамилија може да ти прави проблеми, или твоите да продолжат со истото дури и ако си преселена...значи дали воопшто би вредело.
@thequeen95 спасот е само нов почеток. Не се плаши од ништо. Ќе имаш и другарки и нова љубов и мир, што е најважно.