Јас да сум на местото од сестра ти, ке си најдам некој во кој што ке се заљубам , ке направам дете со него, а на сегашниот маж што и е после тоа ке му ебем матер и клоците у гз ке му ги закачам. Она е будала за мене што сеуште седи во тој брак. Но постои и друга опција овдека...Сте размислиле ли дека он можеби води двоструки живот ? Дека можеби има дете со некоја друга, па затоа да нејке дете со сестра ти?
Мене како што гледам,проблемот е што тој не сака дете а не затоа што таа сака дете. Изгледа чудно оваа игра на зборови ама има тежина. Значи претпоставуваме дека овде се работи за нормални здрави личности,мислам можат да остварат потомство. Жената е во депресија,зошто.Дали немањето деца е единствената причина?Или тоа што тој како што вели -си го живее животот.Што значи тоа?Излегува,има други жени....што? Искрено знам дека децата се најважни,но и убедена сум дека немањето деца не(може) да биде причина за лош брак.Познавам парови кои свесно избрале да немаат деца,си го живеат животот како нив им одговара.И оние кои сакаат да имаат а немаат па пак опстануваат. Мислам дека овде посочениот пример за депресијата не е и единствен.Има нешто тука подлабоко.
Nikoj od familijata ne in se mesase dodeka bese se vo red no kako prvo toj vo nekolku navrati ja brkase i bevme primorani da odime i da ja zemvame a ovaa sestrami tvrdoglava i pokraj se se vrajkase nazad mozebi ne trebase da pisauvam za ovaa tema bidejki navistina e komplicirano gi cenam vasite mislenja zatoa i pisav no pak ke recam temata bese bezizlezna situacija i taka ke si ostane se dodeka sama ne odluci sto ponatamu no moe mislenje nekoj da me brka i si zivee vo svoj svet a jas sum samo statist vo zivotot negov ne bi trpela i naj otvoreno mi kazuva deka seksualni odnosi nemaat vejke edna god e pa ili ima druga ili stanal gejce drugo nema ama sekogas gleda da go opravda a toa e taka bidejki ima skoro 40god i kako vikame narodski gore visoko dolu dlaboko gospod da ne cuva site od vakvi raboti pozz imajte ubav den
E pa toa e problemot sto toj si izleguva i taa vo nieden moment ne dobila podrska od nego,site vikame sekoj si ima svoja prikazna ama ovaa prikazna e takva tipot si ima svoj stan i taa celo vreme e kako podstanar postojano placi a toj ke si sedni na kompjuter ili ke si izlezi i taka sekoj den i najmnogu sto mi e zal e za roditelite tie se luge vo godini i sekoj den se so nervozi i iscekuvanje sto ke donesi sledniot den
Minatata godina eden mesec ja zedov kaj mene toj ne ja pobara i na kraj doticniot namina ja zede ama kako so sila i vecerta na polnojk ja brkal i nie od bitola odevme do skopje bidejki tamu ziveat i pa nazad ja zedovme veruvajte niz kakov pekol pominavme jas soprugot mojte roditeli i drugata sestra tri famili bukvalno ne drmaat sekoj den
Планот и желбата за потомство се дискутира уште пред да се стапи во брак со потенцијалниот партнер а не отпосле.Стапувањето во брак со некого не значи по дифолт и рагање деца бидејки иако тоа е една од целите со животниот сопатник ама не е единствената цел која треба да биде постигната.Тие двајца дали разговарале на таа тема пред да се земат? Дали сопругот и тогаш бил дециден дека не сака деца ? Дали и го кажал тоа па таа си мислела дека со тек на време ке успее да го убеди во спротивното? Мислам доста себично и неумесно е да судиме за туѓ начин на живот и да фрламе по камења по некого зошто одлучил да нема деца. Мене доколку потенцијалниот сопруг со време ми го каже тоа 2 пати ке размислам дали да се земам со него доколку интересот на тоа поле не ни е на иста бранова должина па макар и останала сама до крајот на животот. Од постовите дури не ми е јасно како воопшто сака да им дете со него ,ко да мисли дека тоа суштество ке им ги реши останатите милион проблеми кои ги има во бракот. Со сила ке раѓа дете за да го држи покрај себе сопругот? На страна темата за бебето поради која е отворена дискусијава.Женава има милион други поблеми.Ја брка од дома ? Мислам од ДОМА да ме брка некој после толку години брак ,па 5 мин нема да размислам дали да останам со таа личност во тој така наречен брак. Што е проблемот страв и е да остане сама на 40 години па ке кука дека е во депресија и ке ја потресува цела фамилија место да пресече и да стави крај на нешто што очигледно не функционира како што треба ? Возрасна жена од 40 години неможе да процени што е добро за нејзе па треба 3 фамилии да ги решаваат семејните проблеми ? Сметам дека милион коментари и добронамерни совети да се напишат на темава нема да вродат со никаков плод бидејки од една страна ни самата жена не сака да ги согледа проблемите кои ги има во бракот и да си го доведе животот во ред ,а од друга страна едина информација што ја имаме во врска со нивниот брак е рекла казала на субјективна личност за тоа кој што прави во туѓиот двор.
една мотка и сестрати по газот битолски. она сака скопјанка да биде! како и да е очигледно бракот им завршил пред да им почне. а бидејќи има скоро 40 релативно млада е плус битолчанка ваљда е и згодна ќе си најде некоје скопјанче да ја прибере релативно брзо.... друго вие што коментирате гледате што коментирале другите? се повторуваат реченици, зборови нонстоп бидете покреативни... са сречом!
@irenadaniel Проблемот е во сестра ти. Дилемата е кој пат да го фати го поминав тоа и тоа со дете, ама сепак јас сум за развод, молете, колете, убедувајте, таа нема живот со тој човек. Пак ќе нагласам, само таа е виновна за нејзината состојба.
@irenadaniel Брачната заедница се сведува на заеднички живот на двајцата партнери што одлучиле да ја создадат, а семејството е основа која сопружниците ја градат според блиски или идентични ставови, размислувања и потреби доколку добро се познаваат. Според тоа, сите убави и помалку пријатни моменти кои е незизбежно да се случат, треба заеднички да се споделат. Тоа не вклучува членови од фамилијата на сопругот или сопругата да си земаат за право да ги решаваат нивните проблеми затоа што бракот се базира на двајца, а не и на сите поблиски и подалечни роднини од двете страни. Тие може само да бидат поддршка доколку тоа се побара од нив. Ако сестра ти, не е способна рационално да донесува одлуки за себе, нека не очекува дека ти или некој/а друг ќе и создаде животна идила која сама не можела да ја изгради. Проблемите во бракот се посериозни од прашањето за кое е побарано мислење ( Тој не сака дете). Во ваква нарушена брачна средина недостасува уште дете, па и него да му го загорчат животот. Ваквите личности многу ги осудувам поради тоа што сами се виновни што дозволуваат ситуацијата да ескалира до степен што го допираат дното, наместо одлучно да пресечат и да стават крај на таквиот кошмарен живот. Постои разделба и крај. Секој на своја страна нека си ја побара среќата. И не можам да ја разберам потребата брачните проблеми да се сервираат во туѓи чинии. Секој има сопствен живот и грижи, а нашиот би му звучел само како некоја deja vu приказна која пренесена на други ќе претрпи низа субјективни верзии меѓу кои нема да може да ја препознае објективноста на случувањата.
Kako toa da ja pribere i sto toa tolku omraza vo tvojot post i nikoj ne izgorel od zelba fa bude skopjanec da mi reces francuzinka ili germanka ok ke te razberam ama za skopjanka molimte ista drzava sme i da ne vleguvam vo raspravija so nekoj koj ocigledno ne mu e denes denot fala i prijatno
Некој да те брка ко кучка и да го правдаш ма носи се до ѓавола не си последни... А и од таква стока не и треба дете.Тука треба цврст став и едно збогум. Која креативност демек она лепа а на скопјанчето му е златен Е не е се до курац, има и нешто што се вика акал
I jas taka vikam da bev na nejzino mesto odamna ke go imav izbrisano od zivotot moj pa makar i posleden na svetot da bil
Ова немаше смисла, ама ајде, нека тера!!! Ве читам некои велите, нормално е човек да не сака деца, и не бил за окривување... и во ред било ако се нема деца. Полека!!!! Ако не сакал деца, нека не земал на душа некоја жена која сакала семејство. Освен ако неа не и било кажано пред да се земат, само тогаш е таа крива по тоа прашање. А инаку, ако си се зеле без таков договор, многу е себично од негова страна. Има многу жени што не сакаат деца, одбирај од нив, остави ги овие што сакаат деца! Сестра ти, очигледно се наоѓа во брак со еднострана љубов (може не е ни љубов нејзиното, опсесија, навика итн). Од него аир нема... ја брка, не се грижи за неа. Според кажувањата, уште нема ни 40, нека си најде човек кој ќе сака семејство со неа, кој ќе ја сака и исполни. Вака само ќе тоне, и еден ден ќе сфати дека песпотребно го истрошила животот со погрешен човек.
dane e nesposoben da ima deca pa se srami da kaze vo knigata patot po koj retko se odi od M. Scott Peck (The Road Less Traveled) imase navedeno sluaj vo koj mazot posle brakot izgubil interest za zenata pa posle psihoterapija zenata uspeala da ja namali religioznosta za da go raskine brakot a mazot za vreme psihoterapija doznal deka ima skrieni homo nagoni ...that's some messed up shit valjda psiholog bi ti rekol da ne im se mesas ako saka ona sama neka zbori so psiholog ako ne ...sekoj do kade e so licniot razvoj
Баш жалам што погрешно си укапирала.... доста од луѓево овде ги кажаа истите зборови као ја а богами и ти ги повторуваш одма после мене... Мене денов ми е баш по мерка а и нема поента а и тема за расправија.... Ти одговара или не мојот став тоа е твој проблем не мој.... Поздрав и убав ден
Еј жената има сериозен проблем доста со Скопјанка, Београџанка. П*зда материна едноставно не е за тој брак ,оносно никогаш нема да профункционира. Иако некогааш ќе со рече „Де ќе помине“ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ нема од мене толку, а таа ако сака да се треска од земја нека остане во брак, а не дај Боже 2-1 но пу пу пу.
Значи сестра ти по секоја цена сака да роди дете, затоа го трпи. На неа и е страв дека ја престигнале годините па ајде барем едно детенце да си роди, затоа е целава работа изгледа... Друга причина за трпење нешто вакво јас не гледам... За деца се дискутира уште пред да се стапи во брак. Ако едниот несака деца тоа е негова работа, другиот ако вистински го сака ќе го прифати тоа. Неможе уште ненаправено дете да го сакаш повеќе од човекот кој си го одбрала за животен сопатник... Тоа ми е несфатливо. Дали ќе имаме деца или не сеедно ми е кога знам дека тој е тој со кого сакам да го поминам животот, се додека и тој ми возвраќа нема да посакам дете по секоја цена. Мора да се прават компромиси, детето уште не постои - а таа болна легнала само за да роди. Ќе роди и што после? Како ќе го расте, сака да има детето татко под присила, татко кој нема да сака да го гледа и чува? Несака дете несака, остајте го човекот. Може од таква присила почнал да бега на страна, не дека го оправдувам во никој случај тоа - на оваа тема требале да разговараат уште пред да стапат во брак. Ако едниот толку многу посакува да има дете без оглед на се и без оглед со кого тогаш воопшто не треба да се влегува во таков брак. Само кога знаеш дека дете посакуваш со човекот што го сакаш тогаш е вистинското, а не дете да е битно - од кого небитно, само да родам. А што ако од преголема љубов влезеш во брак и едниот е стерилен, а двајцата посакуваат дете. Ќе го сотавите ли партнерот/партнерката само да имате дете со било кого? Јас никогаш не би го направила тоа. Колку и да посакувам дете, ако тој несака да има, а јас го сакам повеќе од себе ќе живеам без дете. Голема работа и без деца се може, да сме живи и здрави само и да се сакаме и почитуваме па може куче да чуваме . Од погрешни причини влегувате во брак да не кажам само колку да се размножите. За мене тоа не е брак. Незнам каков совет да дадам освен да си отиде сама на вештачко оплодување сестра ти и да си роди едно детенце кое ќе и го исполни животот, зошто бракот одамна и отишол по ѓаволите.