Форумџика на годината

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    3.177
    Баш.
    Ама глејте на добрата страна, спрема листата имаме дури 3 локали шо работат коректно, искрено не очекував тука да се најди Император.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    16.166
    Исто и јас не очекував за Император.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    3.177
    Сега не ми е само до починатите и повредените, за кои секако е најжално. Би ми било многу жал и за луѓето кои би останале без работа во случај да се затворат локалите, а си ја бркале работата како шо треба.

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    182.709
    Па...на жими мајка се потврдувала техничката спремност на објектот:x
    https://360stepeni.mk/kako-so-izjav...nuvash-uslovite-dobivash-litsentsa-za-kabare/
    И мвр да потврди дека исполнуваш критериуми за ред, мир и безбедност во сообраќај (?!)
    И да платиш де.
    Леле што прочитав:headbang:

Инспекциите што постојат само пари да збираат а не да затворат објект се друга приказна.

5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    4.171
    Од едното до другото разлика има скопје лондон

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    20.189
    Она плавата шо излегува на прес и одговара на прашања онака дрско и избегмува да ги одговори не памтат дека вака нешто се однесуваше и претходната власт и паднаа? И ништо не научија?

7. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    3.177
    Секако дека има, ама сепак е жално и не го менва фактот дека ќе придонеси за поголема тензија.

8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    20.189

Не си прајте на умот бајрам никој локал нема да затвори. Само малку заострени мерки и то е. :)

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.894
    Допаѓања:
    24.782
    Мислиш тарифата на митото ќе се зголеми тродупло.

На Stark и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    20.189

Под заострени мерки од секој агол на интересот гледам. :D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    3.177
    Кој си прај бајрам на умот? Читај ме убо шо реков
    Никој не вели дека со сигурност то ќе се случи. Освен можеби ако не ја преземиме ситуацијата во свои раце.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    20.189

Тогаш ќе настане анархија и бог знај до каде може да ескалира ситуацијата, особено на балканов како што е нестабилно. :)

Претходно пишав и сега, насилни протести итн во моментов се најмалку потребни..

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    127.608
    Ако продолжиме да дремеме, какво затворање...
    Ќе биде она мижи Асан да ти баам. Пример, ќе ги затворат колку да замачкаат очи.
    Потоа ќе ги отворат со други имиња на имиња на други газди (рачунајте дека тоа би биле блиски луѓе и пријатели на оригиналните). |(

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    20.189

Набрзина ќе обноват сега договори со ПП средствата , ќе постават мапа при евакуација, а небитно шо има само една врата. (Можам да кажам дека само еден кафич,кај нас има две врати,а другите..)

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.153
    Ми излезе едно видео на фб, албанска страна, снимано од бина кон публика и како да е и Врчак со нив на настапот ама не сум видела да е спомнат...
    И колку морбидно видео, младина си се забавува а што следи за неколку минути, онака гледам и си плачам дека ги нема повеќе...

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    127.608
    Може и така да направат, демек еве станавме поштени. По некое чудо, и стварно да им ги затворат, нема да е жално за вработените што ќе останат без работа. Живи и способни ќе најдат друга работа.
    На мртвите им нема назад, е тоа е жално. И тие имаа соништа каде да работат или работеа за да носат леб дома.

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.933
    Допаѓања:
    171.968
    Император е кич, ама е цврста градба, има прозорци и два излези. Хаш е екстензија на Император, кул екстензија, на отворено и не ме чуди дека се е во ред и таму.

Од друга страна јас ќе го земам Расчекор. Никогаш не сум го сакала оти самата идеја каде гледам куќа со една грдлава врата и внатре пола Битола? - Ме гуши глетката. Да не зборам за сите тепачки пред врата само шо ги има и општ хаос таму. Не сум изненадена дека не го видов на листата. Е са зошто максимум на местово се имам до врата доближано, на два спрата е внатре така? Или она шталата Јагода. Ни прозор, една мала врата оти и то беше магацин кој е пренаменет. Не сум изненадена дека не го видов на листата. Да не се сфатиме грешно. Јас сум за пренамена на стари и напуштени објекти. Ама мора да се прилагодат. Давидов знам постоеше ко бев јас тин, дупка шо е очигледен safety hazard. Фактот дека уште постоела та опасна дупла е доволен доказ за корупција.

Сума сумирам, не сум изненадена од то кој има лиценца, кој не; кое место е утврдено како безбедно, а кое ете бриши профил. Само тажно е дека многу и немале избор и оделе на тие места. Велам тажно пошто на гротото условите не се идеални и се носат луѓето во опасност. Расчекор ќе го земам како најпопуларно. Колку само тепачки има таму. И арно немало нешто посериозно оти како би избегал некој од та дупла? Низ вратничето пола Битола ќе се провни?

А, дека ќе ги затворат и превземат нешто да се смени - не вервам. Т.е., мислам дека сите промени ќе се моментални. Дали некои клубови са ќе платат казна, ќе бидат кратко затворени (на поќето не ни им менва ако се затворени на лето ко посекако не работат) и по неколку месеци никому ништо и се ќе е по старо.

18. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    586
    Може да прашам за што се овие бројки што ги спомнуваш? Се надевам не мислиш на починати?

19. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    586
    Најубаво директно на сметка на семејствата на загинатите и повредените да им ги уплатат. Овие лоповиве наши којзнае што ќе направат со нив.

20. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    2.994
    Дали се има некаква информација како е другата девојка од бендот,Ана?