Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    8.057
    Активиран е ЕУ Механизам за цивилна заштита затоа што оваа трагедија е катастрофа со невидени размери, и истото ќе се случуваше да беше било која друга европска земја во прашање, никој нема медициски капацитети да прими толку многу пациенти на кои им е потребен ваков специфичен третман. Од 2001 година овој систем (механизам) е активиран повеќе од 700 пати, што јасно укажува на тоа дека не е САМО Македонија таа која има потреба од помош, напротив, и Македонија помагала кога можела и кога требало. Механизмот е целосно финансиран од средставата на ЕУ. Повели да си прочиташ детали ако те интересира
    https://civil-protection-humanitari...protection-mechanism_en?prefLang=hr&etrans=hr

Ете и @quattro ти објасни.

И @Tanjamm информирај се више еднаш за нешто ко шо треба, не стварај паника и не кукумавчи више на темава.

Последна измена: 18 март 2025 во 21:55
    На Ivan4e04, Panovic, Feniksgirl и 22 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.684
    Допаѓања:
    115.174
    Пиши ми одма.

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    25.695
    Во Тетово ја знаат како доста праведно и почитувано правно лице и генерално, барем до сега се што зборела женава било вистина.
    Моментално е мислам кај ќерка и во Америка, ако не сум грешка на подолго, па затоа и ваљда има храброст да збори вака јавно без страв, барем за случајот од Тетово не е грешка.

На Ivan4e04, H.VAGA, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    11.512
    Слободно

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    8.145
    Сите земји членки на ЕУ делуваат преку Европскиот механизам за заштита на цивилно население кој е активиран уште првиот ден. Целата хуманитарна помош е бесплатна. Земјите членки (не сите, тие што ќе одлучат да се понудат да делуваат преку Европскиот механизам) и земјите кои не се членки преку допис до нашата држава упатуваат барање за помош а Македонија одлучува дали ќе прифати или не.

Кординациите Странска земја>Македонија ги водат Амбасадите и конзулатите во Македонија.

Исто така земјите кои не се членки на ЕУ како Србија и Турција делуваат по своја хуманитарна волја и истата помош е бесплатна. Србија рече покрај лекувањето ќе им овозможи и трансформација на физичкиот изглед од изгорениците бесплатно.

На Ivan4e04, Panovic, Billy Idol и 14 други им се допаѓа ова.
  6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    3.228
    :hug::hug::hug: пиши ми.

На Mumoftwo30, JoyJoy и Biljana0606 им се допаѓа ова.
  7. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    2.005
    Во неволја се познаваат пријателите а и непријателите кои впрочем и ги знаеме.

Туку никаде не прочитав дека Германија ќе превземе дел од пациентите. Дали знае некој колку пациенти зема. Не ја прочитав како земја која се понудила преку ЕУ механизмот.

Друго што многу ме повреди е што сите големи маркети молчеа и не се понудиа за помош. Греота деца се организираа и собираа пари, носеа вода и сл, кога апелираше црвен крст што фали не излегоа со помош ни во првичниот шок. Срамота голема срамота од народ сме.

На Ivan4e04, Stefi_555, Izaabella и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    634
    Девојчето за кое до последно се молев да биде барем меѓу повредените ;(;(;(;(;(;(;(;( ах господе уште колку??? Што згреши 20 годишно девојче кое цел живот беше пред него??

На Ivan4e04, strelec231992, black20 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    991
    https://puls24.mk/приведени-новинар...3YsYUN8TLSvKRrPYkw_aem_3iDl3xhyQldSYipZUAqsOA
    Веднаш почнаа спинови дека забранава е за да не се види бројот на починати, односно ископани гробови.
    Не сакам да верувам во тоа, ама со оглед на тоа каде живееме и што се се прикрива, што се им текнува на "големите"..мислам дека има веројатност...
    Верувајте, не им е гајле за приватноста на семејствата, сакаат се да заташкаат.
    Да се грижат за семејствата нема да ги апсат и да им се закануваат по Кочани заради демонстрациите..

На tambelina, Mumoftwo30, JoyJoy и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    8.057
    Имаше објавено листа на хотели/смештај за семејствата на повредените (за Скопје) и знам дека некој бизнис имаше пишано дека ќе обезбеделе оброци, сега да ме убиеш не можам да го најдам. Друго за помош не прочитав.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    4.921
    Прими сочуство, бог да ја прости...
    Можеш да ми пишеш...

На JoyJoy и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.090
    Веќе има видеа од погребот на возачот на брзата помош. И тоа, не од далеку, туку баш уште да влезат во гробот за да добијат кадар.

Затоа се ставени забраните за снимање.
    Ги снимаа родителите пред болница, ги снимаа на собир, па стварно мислам дека доста беше.

На Ivan4e04, Brinetka, Feniksgirl и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.182
    И на вести немаше вклучување во живо.

На angel4444 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  14. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    9.236
    Би сакала да можам да ставам луто емоџи за овој пост т.е за веста . Ама дека не можам еве во одговор.
    :@:@:@:@:@

На Mumoftwo30, TamaraSJ, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.256
    Допаѓања:
    22.367
    Дали сериозно мислите дека е ок да се снима погреб, и дека ако не се снима сигурно кријат поголема бројка???
    Дали сериозно???
    Погреб???
    Јадни родители.....

На Ivan4e04, Brinetka, H.VAGA и 31 други им се допаѓа ова.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    6.094
    Кажа еден дечко да не доаѓаат медиумите за да снимаат. Ако толку се малоумни и дојдат да снимаат, не знам што да речам...

На Amelia., Anyshka, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    3.711
    Со теорииве на заговор како миленко и таа неговата сте (не ми текнува како се викаше). Ај прекинете најсериозно. Верувајте, ние не сме њујорк и кочани нема 1 мичион жители. И вчера и денес протестите одеа во живо, бар еден ќе излезеше и ќе кажеше ни фали човек у статистиката. Место да се молите да нема поише жртви вие како да викате ај поише. Баба ми викаше не му викај елај ми на ѓаолот

едит: само сакам да ми кажете зошто некој би лажел и што би им сменило на властите ако не се 59 туку 70/80? The damage is done. Се е на виделина веќе безразлика на се

На Annath, Izaabella, Amelia. и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.813
    Допаѓања:
    12.416
    IMG_9935.jpeg

На Ivan4e04, unicorne, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.090
    Сано пуштија сокови и вода, фитофарм пушти лекови, глобал пуштија таксиња бесплатно, исто и такси водно. Маркет Тоше кај болницата во Кочани даваше храна, вода, сокови, бесплатно. Организираниот превоз за Бугарија даваше оброк од некој ресторан. Во хаосов запамтив само дел, а сигурно ги има многу повеќе.

Не заборавајте дека понекогаш некои добри дела и не се споделени на социјалните мрежи, ама тоа и не значи дека ги нема, па да мора да плукаме. Еве уште еден пример што прв пат излегува на интернет: зегин во 4 сабајле отвориле и дале се.
    Screenshot_20250318_221502_Chrome.jpg

На Ivan4e04, Brinetka, TammiB5 и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    13.313
    Ако ова е точно, немам зборови! :o :@

Кој е тој Дејан, дајте да се обелодени и истражи! Нели ни беше доста од партиски полтрони?!

На H.VAGA, tambelina, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.