Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.612
    IMG_20250319_095746.jpg

На Mumoftwo30, Lollipop_123, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    325
    Изгледа има вистина во интервјуто на таткото дека повторно се вратиле и ескалирало подоцна.

На Mumoftwo30 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.825
    Допаѓања:
    105.421
    Ни јас не разбирам што е проблемот во објавеното. Зошто се крие бројката помала е тагата? Не, апсолутно. Ама ко ноеви ќе ја пикнеме главата во песокот и ќе ни биде полесно така.

На Mumoftwo30, Gosh, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.612
    Од каде знаете уште колку од тука до излезот има? Се кажуваше дека внатре биле неколку целосно изгорени, дека голем број на самиот излез биле едни врз други.. Само они знаат што како било

На L.i.n.a.a, Anyshka, Cosmic Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.778
    Допаѓања:
    36.067
    И после да не сме го политизирале случајов, кога власта го прави тоа!!!
    Сега ќе почнат со закани по пораки и штабови да не се излегува на протести. Ќе запишуваат, сликаат!!! Груевизам 2.0 :puke:

На Ivan4e04, L.i.n.a.a, Waverly Raven и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.656
    Допаѓања:
    40.560
    Еве да не прејудицирам ништо, да почекаме како ќе се одвива после во Ресен. Дотичната денес ги собрала децата и сега се правела нисам одавде, од неа ќе биле и цвеќиња и свеќи и сè. Децата со плачење излегувале оти осеќале вина.

Не знам како не се плашат од Господ. За дотичнава можеме да сведочиме 20 генерации уназад, не само како директор, туку и професор и класен, ама не е време сега за тоа.

Како беше, образ ѓон?!

На Ivan4e04, L.i.n.a.a, Izaabella и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    4.935
    Па сега и уште фала треба да се каже, што ја поштеди јавноста од детали.
    За време на ковидот не ми беше јасно како циркулираат тие списоци на срамот, кога бесрамно се сликаа листите со позитивни пациенти и се објавуваа на тапет на цела јавност. Па после сите им судеа. Ама сега ми е јасно.
    Има нешто што се вика доктор-пациент доверливост, ти најдобро треба да го знаеш тоа. И да ти кажал некој ( а не смеел ), не ти е место да пишуваш тука јавно.
    Убаво кажаа, имаме некоја болна потреба да се докажеме, татко ми работи како доктор ми кажа ова, мајка ми е во општина ми кажа она, пријател работи во болница ми кажа било страшно.
    Општество кое нема да дозволува вакви трагедии се гради со принцпиелност во сите сфери од живеењето. И апсолутно почитување на законите, од сите. Не може тука да се буниме зошто газдата не почитувал закони, а со споделување вакви информации и самите го правите истото.

Сами треба да си одлучите дали ќе ве биде или не.

На Izaabella, Anyshka, Stefi_555 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    8.057
    Словенија има повеќе од два милиони, а ние помалку од милион ипол. И немаат поминато војна, ниту конфликт во 2001. Колку и да звучи како оправдување (а не е секако) ние немаме континуитет во ништо, и малку малку почнуваме од нула. Јас сум убедена дека ако почнеме од себе, ќе се мрднат работите од место. Ама ај да видиме кој ќе се откаже макар малку од сопствениот комфор, би рекла никој, да не давам банален пример, ама се прескокнуваме во ред за во маркет, а не па за други работи.
    Пс. Нашата држава е точно кој? Ние граѓаните не? Мора да чекаме све нешто некој друг да нѝ заврши? Зашто во белиот свет дијаспора почитува закони, а тука не? Зашто тука на познат ќе му свртам да ми скине казна, да ми заврши работа, да ме прогура преку ред, до системот е или до луѓето кои се дел од него.
    Се лекувал во Љубана од безбедносни причини, секако не зашто не му чини Белград.

Последна измена: 19 март 2025 во 10:19
    На Gosh, merriel0, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    4.242
    IMG_0736.png
    Чешлање сака, Тетово, Гостивар, Кичево!! А не нема податок

На Mumoftwo30, Gosh, sj *O* и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.446
    А што е уште побитно од овие податоци е колку и од тие со лиценца се законски издадени и ги исполнуваат условите? И Пулс имал лиценца во 2023 ама како што гледаме не е по закон.

На awkey, Cutiepie1 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    8.145
    Како немаат? Последиците од распаѓањето на југословенската држава и воените акции на Милошевиќ? Ок, кратко траеше па го потпишаа Брионскиот договор.

И Македонија беше 2 милиони, ама деп од нив системот наш ги исели а дел ги уби за разлика од нивниот кој не само што си го задржа населението него ги отвори вратите и за туѓи државјани да живеаат и работат.

Не треба да се има изговор за се, не треба, ниту население ниту конфликти. И балтичките земји поминаа под воени конфликти и имаат население приближно колку нашето па пак системот им е функционален, ете не мора да е Словенија.

На Gosh и JoyJoy им се допаѓа ова.
  12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.446
    Децата ќе излезат, дали пред или после школо ќе излезат, битно е партиите да не излезат. Во моментот кога ќе биде јасно дека партии се вмешуваат народот нема да излезе. Преку глава им е на повеќето од народот од штабски паразити. Во овој контекс се двете партии, ако сакаме да бидеме реални. Што мајка бара кумановкана Вие господине Заев вчера во Кочани? Од таквите ќе пропадне секој бунт.

На Izaabella, SummerGirl и An-na им се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    8.057
    Ти реплицирав веќе, стварно нема поента. Ги гласаме, чекаме од нив пошто душата е под кирија, и газот исто, што друго да ти кажам не знам.

На Cutiepie1 и quattro им се допаѓа ова.
  14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    8.589
    Ќе мора да ја кажат кога-тогаш, не може да се скријат луѓе.
    Само дали ќе докажат/изнесат во јавност колку дефицитарност имало при укажување на прва помош, која е препребитен момент. Читав дека немало ни физиолошки, па што останува за се' друго.

На SummerGirl, Ahoy и nena2010 им се допаѓа ова.
  15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    8.145
    Епа тоа сакам да кажам.
    Нефункционални сме ради овие што ни ја водат државата. Рибата смрди од главата.

16. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    157
    Таму не смеат да пипкаат, а нас ќе не тресат од гаќи...
    Како не им е срам да излезат и ова да го прочитаат?!

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.880
    Допаѓања:
    117.460
    Мајка кажуваше дека синот во болница им починал зашто немало кој кислород да му даде, не го ни погледнале..
    Важно таа директрока ли р на Кочанска болница што ли е со фризурата идеше и им викаше: ќе разговараме... тешко нас. И да те снајде несреќа нема кој да те спаси.

На Gosh, SummerGirl и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    6.094
    Не се залетувајте со вакви информации. Се молиме да не се повеќе од 59, а и лошо е во јавноста да се кажува ова. Рачунајте дека веста може да стигне до семејствата.
    Само лошо правите.

На Anyshka, Lisandra и JoyJoy им се допаѓа ова.
  19. xGenius

xGenius Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    23
    На два пати тие што решетаа низ Црна Гора
    Рибникар и Нови Сад
    Поплавите во Босна
    Сигурно нешто заборавам и за Бугарија

Ова е само за земјите во регионот што прогласија ден на жалост, има и други примери како трагедијата со возот во Грција. 0 денови на жалост во Македонија.

Како народ не само што имаме изгубено емпатија према соседите туку имаме изгубено и емпатија према самите нас. Толку од приказните за библиски народ и библиска земја. Добра лекција ни одржаа соседите овој пат.

На L.i.n.a.a, Anyshka, ataneR и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    6.094
    Првото асално нешто што го кажал Иван Мирчевски.

На eli25, Gosh, Antebellum и 3 други им се допаѓа ова.