1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    3.679
    Колку и смешно да звучи, на народот му треба пред се морално и духовно освестување и просветлување. Не можеме да очекуваме да запре корупцијата ако ги учиме децата дека се глупави ако му паднала раката во медот и не лижнат од истиот!! Крадењето, земањето мито се косат со моралните вредности! Се додека се нормализираат некои работи, нема ништо да може да се смени.
    И џабе ако поединци се свестени, маса на народ треба да се свести за да има промени!

Бтв: ми се гади од сите што во денови на жалост ги полититизирате настаните. И од едните ама и од другите што едвај чекате прилика. Остај то шо можевте да спречите модуларни, дурмо турс настани па не успеавте ни да лечите, сеуште кабелот е на слобода. Дадовме колективно шанса на други, остајте да видиме како ќе изиграат овие сега. Мизерни сте, денови на жалост се а гледате очите да си ги ископате едни со други. Може и вмро да го снајде истото што го снајде и сдсм - го знаат тоа многу добро и верувам дека им е мило столчето и овај пат мора да има одговорност, инаку со време да се самоукинеме.

На M.B., Victorian, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.656
    Допаѓања:
    3.229
    Ох девојче колку си само во право. Ама нема тоа да се случи. Ќе се продолжи со исто темпо, се додека они не наредат. Кај нас знаеш ли што се случува ако одиш по закон? Ќе те парчосаат...Ќе те најдат во некоја сообраќајка, или во долина како многу што најдоа? Не се работи тука за мито и корупција. Не бидете наивни...

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.623
    Допаѓања:
    97.859
    Се изнасобраа пари, денар нема да дадат лешинарите. Странски донации, од народот, од бизниси поголеми и помали... Нема да кусат од касата, ќе има за нив.

Во однос на делување, делував и јас, поточно не изигравав партиски полтрон, паметна јас млада и полетна како децава сега, со работа ќе се докажувам(facepalm) Епа окркав 3 год мобинг од секој од кој што можев да добијам и на крај си седнав дома. Ништо не докажав, ништо не се смени, се си е исто години покасно, дури и полошо.
    Само парталите и адиос пеколу му е мајката.

На Bezimenka90, M.B., potatoface и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.179
    Допаѓања:
    180.217
    Ете и кај нас имало, сум изумила.
    Од некоја причина ним позната, секоја влада сака што помалку жртви да прикаже, тоа ми беше зборот. Во актуелниов случај е потешко да се заташка бројот на жртви, ама и те како може да се заташкаат сите останати работи поврзани со трагедијата.
    ————————

Ви текнува на Дурмо? Газдата си остана слободен. Автобусите не престанаа да возат ниту еден ден. Знаете кој отиде во затвор? Синот на комшивката кај мајка ми, кој притиснат од газдата ставил потпис дека автобусот е во добра состојба и може да вози. Дали е виновен? Апсолутно да. Можел да одбие да потпише и да не учествува во загрозување на животите на други луѓе. Газдата секако е највиновен ама секогаш помалите риби одат зад решетки.

Дали треба да ќутиш и трпиш и да вратиш к15 оти иначе ќе те отпушти? Дали треба да ќутиш и да учествуваш во се што е погрешно во системот? Апсолутно не. Ама треба сите што враќаат к15 да пријават. И да заминат од таму. Сите што биле вака или така притиснати да направат нешто што е против законски треба да одбијат.
    И да те отпушти, ќе бараш друга работа. Ако не можеш да најдеш таму ќе смениш град, ако не ќе смениш држава, континент.
    Ама не, не мораш да учествуваш во криминал само оти платичката ти е сигурна. Сите сме системот. И сите носиме одговорност за него. Само затоа што има големи криминалци, не го амнестира нашето мало учество. Системот е слика на сите нас, не само на големите.

Кај нас, најлошо е тоа што не доведоа до тоа дереџе да не осиромашат толку многу за да можат да не контролираат полесно. Да живееш од плата до плата и секако тогаш е потешко да даваш отпор. Ама, во меѓувреме секогаш можеш да бараш друга работа.
    И залудно е да очекуваме свеста да се смени толку лесно, а и не доаѓа кај сите наеднаш. Доволно е еден по еден да почне да се буди и да почне да дава отпор. Иначе во право е Лилит, ситуацијата е само мојот гз да е сигурен. Затоа се тоне.

На Victorian, CameliaMiller, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  5. vans001

vans001 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    51
    Кажа еден татко од преживеаните деца дека не се проширил толку брзо пожарот, дури неговата ќерка излегла со пијалокот и по некоја минута пак влегла и пак излегла и дури после почнало стампедото, Survival instincts 0, јбт толку ли луѓево не знаат колку опасен е огнот, чадот, јаглеродот моноксид итн. не се дечиња, возрасни се. Некои работи не ми се јасни. И на видеото кај што е пламенот уште мал требало одма да се реагира со таа една пумпа што ја имаа а не они искулирани (facepalm)

На Снегулк@23, Bitter-Sweet, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    6.170
    Барем јас колку што знам, има и од Пробиштип и Виница што се починати.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    6.170
    Сеуште се чудам, како видеото од тоа малото дете во Кочани кое збори на англиски за корупцијата, не стана толку вирално кај нас и во странство...:^)

Дали некој намерно пробува да не стане вирално и гледано?.

На Снегулк@23, winnie02, Аргентина * и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    9.452
    Се пишува по тоа што има инфо. Погреби ќе има само во Бутел и Лисиче.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    12.705
    Душа ќе немам утре цел ден……..

На Miss666, Bubish26, Hellobeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  10. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    155
    Владата донесе заклучоци и протоколи за утре. Пуштете Канал 5.

На Снегулк@23, ALISA0000 и krofnicka27 им се допаѓа ова.
  11. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    956
    Епа добро, ама тоа не е точно, за жал.

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    36.138
    Епа, кога ќе пишеме тука дека се заплашуваат луѓе, сме го политизирале случајов :^)
    Ај, важи |(

На Mother of 2boys, JoyJoy и DS10 им се допаѓа ова.
  13. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    3.727
    Што кажаа?

14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.623
    Допаѓања:
    97.859
    Стварно ли на луѓево не им е во волку мн години јасно дека - ДА, ИМА И ЗАПЛАШУВАЊА И УЦЕНИ од политичката партија која e актуелно на власт. Па овде и нема друг начин на функционирање.

Последна измена: 19 март 2025 во 20:06
    На Mother of 2boys, Bubish26, Компир Манџа и 3 други им се допаѓа ова.
  15. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    5.450
    Кога пријавив дека ми бараа мито во пиом и дека на вибер ми пишуваше човекот што работеше на шалтер, што е злоупотреба на лични податоци нели, го избркаа човекот од работа. После неколку дена ми дојде дома на врата, трудна бев и сама. Повеќе не сум била исплашена во животот. Не раскажувам понатаму ама што сменив јас со тоа освен што од тогаш сум во стравови кога и да заѕвони некој дома?

На Anyshka, MeowMeow, sparklie и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    226.591
    доискажи се.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    12.133
    Ама јас 100% се согласувам со тебе ама едноставно не секој може да си го дозволи тој “луксуз” да пријави, за жал.

На Anyshka, MeowMeow, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    36.138
    Не знам, добар дел од тие што зборат за политизација се партиски поттрчковци, другиве најверојатно се наивни и веруваат во еднорози :nod:

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    155
    Накратко, на подрачје на Кочани, ослободени од работа сите, протоколи за безбедност при известување (ќе има посебна зона за новинари), забрана за дронови секако.

На Снегулк@23, Victorian, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  20. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    5.450
    Со цел памет отворив без да ѕирнам кој е, се стаписав кога го видов, тргна да влегува да ја бутне ширум вратата и не знам со која сила успеав да затворам и заклучам. Одма се јавив на маж ми, одма полиција, он избега. Дадов изјава еднаш иако бев преплашена дека ќе влошам ситуација, отпосле рекоа го викнале на разговор да го предупредат и толку. Тоа беше тоа.

На MeowMeow и JoyJoy им се допаѓа ова.