1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.417
    Допаѓања:
    182.850
    Како да ви објаснам... и тебе и на Фуркан... никаква црна пракса не е. Кралската династија живее за пред камери, Дијана загина од камери наводно. Јавни личности се, јавен интерес да речеме.
    Кога умре Тито, сите колективно плачеа, цел народ. На погребот имаше повеќе државни делегации отколку на Бетка пред некоја година, и ваљда го гледавме 24 милиони погребот на телевизија, пошто беше глава на државата. Овие другиве се крунисуваат пред камера, се венчаваат пред камера, се погребуваат пред камера...тренирани се за тоа од раѓање, и верувам броадкастингот е бизнис.

Ова се деца кои никој не ги знаел, нема да имаат државен погреб, нема да им ги знаеме имињата ни покрај сто лешинари од папараци. Од никаков јавен интерес не е нивниот погреб, остајте ги да си ги исплачат најблиските. Приватно и достоинствено. Толку.

На Bezimenka90, Anyshka, Gosh и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.665
    Допаѓања:
    40.678
    Не знам, за овој вечерва одма се разбра, ради локацијата веројатно.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.694
    Допаѓања:
    115.278
    Уште не ја објавивте со име ли? На дебилната џандарка и се плашите?

Ни нема оправија нас.

Последна измена: 19 март 2025 во 22:48
    На Miss666, simoncelicius и krofnicka27 им се допаѓа ова.
  4. Kasia92

Kasia92 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Dobro vecer devojcinja,

Koja e Frosjna Fro i koja j e dijagnozata?
    Posto stoki kako nea ziveat po 100 godini, ocekuvame koga ke pocine nejzina bliska osoba (majka,baba, tatko) da ja slika po gaki pocinata.. i da ja objavi kako sto objavi necik deca i braka...
    Ona ke vletala so poscast.. fuj bre magarico.. ako citas mozes samo da vletas vo psihijatriska institucija.

На baguf4e, Lisandra, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    7.428
    Не само на форумов, сегде има да ја објавам. И лично ќе ја пријавам ако треба и ќе побарам одговорност.

Простете ама не можам ни малку да бидам емпатична спрема вакви луѓе. Не е fear freeze кога ти на молба за помош викаш "ама не бива" и ги скрстуваш рацете. Fear freeze може мене у авион да ми се деси кога ќе ми кажат дека ќе слетаме без еден мотор пошо другиот откажал, у моментот на соопштување на информацијата.
    Кога ќе дојде моментот за спасување, ќе реагирам и те како, јас сум обучена за тоа, јас треба да спасувам животи, од мене ќе зависи!
    И знам дека не е исто обука, пролаз кроз замислени сценарија и слично, ама јас сум била свесна кај сум се вработила, го знам ризикот и знам дека не ми е професијата само кување кафе и чај! Исто ко она шо поминувала обуки, психички тестови и била припремана за трагедии. Човечкото тогаш искача од човекот, а не индиферентноста.

На Gosh, Puffy2019, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.864
    Такви диска знаеш колку има ? Малтене 80% .
    Ако го памтиш Џубокс ?! Дупка.
    Дали некој некогаш му извршил контрола ? Не.

На Anyshka и JoyJoy им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.244
    Допаѓања:
    226.514
    Чудно што ја пратиш.
    Таа само очај и мизерија од машки род ја прати.
    У превод- небитна

На Gosh, Kasia92 и Pixi5 им се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    12.078
    Златни дечиња, што ли преживеале, срце да ти пукне…:u:

На JoyJoy, Miss666, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    20.339
    Тоа се знам…
    Ама ништо нема да ги врати тие души мили.
    Само отварање очи за иднината ни треба сега.

На JoyJoy и Misskirova им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.117
    Допаѓања:
    27.006
    Бес и немоќ. Тоа чувствувам. Покрај огромната тага.
    Бес што во оваа нефункционална држава ѓаволот многу лесно дојде по своето. Џабе е се отпосле, нема никој да ги врати загинатите, повредените никогаш нема да бидат исти, макар и се рехабилитирале 5 години, фамилиите на сите вклучени, сите сведоци се со длабока траума засекогаш.

Во држава во која ниедно правило не се почитува, и оставени сме на 'каква ни е среќата' ниту младината се обучува што да прави во итни ситуации. При земјотрес не одиш по скали, при пожар не се враќаш назад, отвораш пат за да поминат сите. Полека се движиш кон излез. Толку ли сме труло општество што на сите можни нивоа потфрливме.
    Рација имало 15 мин пред пожарот. Ја правдаме полицијата, се укочиле не знаела што да прави кога избил пожарот. Како бе не знаеле, зошто носат униформи. Не морале ни да прават нешто посебно, можеле само насоки да даваат, да викаат на кутрите деца кои кое поднапиено, кое во шок, појма немале ни дали е све ова сериозно... девојчиња ни штикли не соблекле, има повредени со дупка на череп од згазена штикла. Се враќале да земат заборавени работи.

Ни докторите не знаеле што да им прават, па дале се од себе. Мислите доктор дежурен во Кочани видел 50% изгорено тело ? Правеле тоа што учеле дека треба да се прави и препраќале. Во Скопје на клиника доктори прв пат гледаат такви клинички слики, па реагираат.
    Полицијата не знаела. Не можела. Има и видео како си стои надвор со раце во џеб униформиран полицаец додека народ стои пред влез, а позади хаос.

Битно го чуваат Панчо 24часа да не избега од болница тешкиот криминалец кој е во кома интубиран со целосно изгорено лице. За друго не се способни.

Со цела корупција, не е прашање дали, туку кога ќе не убие сите корупција. Во диско, на доктор, на пешачки, под настрешница.. зошто нели веруваме дека некој се грижи за нас, па кога ќе влеземе во диско не ни помислуваме дека има најмала шанса да изгориме живи.

И да продолжиме да политизираме дали х или у партија е крива. Без да видиме дека секој еден од нас е виновен што е дојдено до ова дереџе.

Простете деца. Иако не е за простување.

На Erika.greeneyes, smooch, Gosh и 44 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.618
    Допаѓања:
    97.828
    Јас ги зедов како обичен пример, башка и дека деца мали. Иначе точно знам како и зошто функционираат така.

Ова се иначе деца за кои цела Европа се крена на нозе. Така да, на некој начин настанот има јавен интерес и карактер.

Како и да биде, нека им е светол патот и мн сила на блиските. Не за утре, туку за кога навистина празнината ќе се почувствува, дома, кога ќе нема никој.

На Skorpija25 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.864
    Оваа , ке ја сопре ли некој или ке ја остават да шири дезинформации и само да плаши народ кој и онака е доволно преплашен ?

Прикачени фајлови:

На baguf4e, Adidas888 и Kasia92 им се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.128
    Допаѓања:
    8.161
    Значи освен што треба Полицијата да се грижи за заштита на основите права на човекот и граѓанинот, заштита на правниот поредок, спречување и откривање на казниви дела, преземање мерки за гонење на сторителите, заштита и одржување на јавниот ред и мир, исто така треба да се грижи и за животот на граѓаните, според Член 5 од законот за Полиција од Општи одредби за Полициските работи вели:

"Полициските работи, во смисла на овај закон, се дејствија на полициските службеници што се однесуваат на:
    Под еден: заштита на животот, личната сигурност и имотот на граѓаните.

Причината зошто не и помогнала службеничката на жртвата никој не ја знае, освен само тие две, но во интерест на истрагата треба да се поведи дисциплинска мерка за службеничката и да биде изнесена пред лицето на правдата се додека не се изнајде причината зошто Членот 5 е прекршен од нејзина страна за време на вршење должност.

На JoyJoy, simoncelicius, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    13.558
    Koja profesija ziti se? Polovina od tie se vraboteni kolku da zemaat samo plata od drzavata (da bidat pod drzavna kapa). Nemaat poima od nisto. Izvini, samo se nadovrzav.

На JoyJoy, Miss666 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  15. Kasia92

Kasia92 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Ne ja pratam za sreka.
    Uzasnata prijatelka mi prati sto objavila.
    Pa uste i lajkovi….

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.244
    Допаѓања:
    226.514
    затоа ќе лета ..

17. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.264
    Кај неа на профил доктори и некој познати фацки пишуват да од сигутни извори знаеле да се 120 охх кај живееме не знаеме шѕо е вистина

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.244
    Допаѓања:
    226.514
    Никој нема живци со неа да се расправа. Сите ја знаат која дијагноза е.

На Kasia92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.557
    Допаѓања:
    42.181
    Панче зошто не го пренесоа во другиве држави со центри за изгореници???
    Или е нестабилен за транспорт??
    Оти сите критични мислам ги препратија

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.417
    Допаѓања:
    182.850
    Точно, деца за кои цела Европа се крена. Да помогне на преживеаните, не да фаќа сеир на заминатите. Почит се оддава како што се оддава, со собир, со бдеење, со знамето на Македонија, како на повеќе места во светов. Ама кој јавен интерес е нивниот погреб не можам да разберам.

Нека истражува таму Фуркан , како пред 15 години првпат добил клубов лиценца, не да брои гробови:|

На Bezimenka90, JoyJoy, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.