1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    58
    Андреј од ДНК има дете па се вратил назад да спасува, а она е службено лице полицаец не може само да седи и да гледа. Не ти држи муабетов вода.

На GirlRose, Miss666, Izaabella и 8 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.239
    Допаѓања:
    270.084
    Андреј ДНК, за жал, е мртов.
    Нема логика да спасуваш никого, ако треба да умреш.
    И да, и пожарникари, а не полицајци, при пожар прво треба да се грижат за својот и животот на колегите, потоа за останатите.

Ако не ви е јасно, прашајте, гуглајте.

Не викам дека тоа се случило во оваа ситуација, не знам детали, не знаете ни вие, само муабет си правиме.

На christinnn, vans001, Snowflake92 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    4.346
    Многу херои има од столчето дома :)
    Незнам шо се втилени на џандарката, кога имаат цел систем за осудување, мада глава сечам дека не стоела така ама ајде

На Mother of 2boys, vans001 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.756
    Допаѓања:
    174.515
    Ај ако го најде некој видеото од празното диско нека го ставе

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HelloEverybody

HelloEverybody Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Bog da gi prosti pocinatite

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    11.730
    Знаете ли вие колку време им треба на 500+ луѓе мирно и без паника да излезат сите надвор?
    Дали сериозно мислите дека е можно сите тие да излегле и пак да влегле? Еве сигурно огнот чекал половина час. Глупости живи.

Знам за кое видео зборувате, прекратко видео и само еден мал дел од клубот. Според други видеа тоа е некаде на средина од објектот. Заборавате дека има уште толку до излезот каде што патем и биле повеќето.

На CameliaMiller, drFoxFire, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    459
    Ај да се заќутиме денес за почит од загинатите, од утре пак може да бидеме експерти за се тука.

На Billy Idol, stsmua05, Emilija97mk и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    172.783
    Јас лично не верувам дека девојчето и рекла на полицајката - помогнете ми се гушам, а оваа само и рекла - не бива!
    Испаѓа дека полицајката седела на некоја скала или стоела под некое дрво само си гледала.
    Може девојчето да и е рекло - помагајте , внатре ми горат другарите а оваа да и е рекла - не бива !
    И тоа не ми е чудно , можда полицајката проценила дека не може со пендрак и пиштол да спаси животи во пожар кој беснее.
    И на лекарот обврска му е да спасува човечки животи ,ама не и да влезе во пожар , или ако има пукотници лекарот да застане пред тие што пукаат и да спасува деца така што ќе рашири гради и ќе дозволи во него да пукаат за да се спасат тие што се позади него.
    Веројатно се разбираме.

Ако навистина полицајката не сакала да подаде рака и да го извлече девојчето кое веќе било надвор ,тогаш тоа ми е за секаква осуда. И таквиот полициски службеник треба да си одговара.
    Ама ако очекувале дека полицајците требало да влезат во огнената стихија тогаш немаат кривица за тоа што не влегле.

Само да го преживееме денешниов ден.
    Се плашам од помислата дека не многу од родителите и најблиските на починатите може да им откажат срцата:(

Господ напомош
    Да не видиме ни бројче над 59:(;(

Мада .....

На christinnn, SV1911, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.382
    Допаѓања:
    104.859
    На sparklie, IRBBB, Cutiepie1 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    637
    Уфф ве молам само полицијата не ја браните.

И јас имам блиски во фамилија што работат таму, но тоа не го менува фактот дека се корумпирани.

Даваш 5000€ и си полицаец.

Во ковидот имаше генерсција (една или две) која беше онлајн од дома. Како очекувате живот да ви спасува некој што онлајн учел како да реагира во кризни и траори моменти? Ако е така да дипломираме за доктор ја јутјуб. Обични граѓани од страна можеле да дадат прва помош, полицајкава не?

На Flower27 и Miss666 им се допаѓа ова.
  11. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    9.448
    Сега се разминав со многу комбиња црни накај Кочани идеа.
    Жално за гледање...

На eliesaab и lovely91 им се допаѓа ова.
  12. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    980
    Бог да ги прости прерано згаснатите животи...
    Денес малце молк за да им одадеме почит.
    Сите жалат денес...
    Почит најпрво кон жртвите, потоа и кон нивните семејства и фамилии да си ги испратат своите чеда на достоинствен начин.

На nextredstyle, Anaroz1, awkey и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    25.133
    Мене скроз не ми е верно дека така било ама ај. Во тој шок, сигурна сум дека девојчето скроџ поинаку има протолкувано и реално во шок, а и потоа многу често знае да си ставиме нешто во глава, да сме убедени, а нема врска дека така било. Се тоа ќе иѓ биде како сон и ќе треба време додека на некои детали стварно се сетат, шо знам така мислам..

Друго, си праам сама сценарио, за да дојде то тоа што го кажа девојчето, полицајката треба да седи негде на врата или внатре со скрстени раце, а од видеото подоцна кога се надвор и снимаат деца, се гледа огромен чад, прст пред очи не се гледа, во тој случај инстинктно или бегаш или одиш внатре и не размислуваш за себе, а да стоиш така воопшто не е природно. А како што кажа, да стоела надвор и да и рекле оди помагај и оваа не помогнала, реално тоа не и е задача, само желба и храброст тоа да го направи. А верувам дека 99% тука жени би постапиле исто како неа ама ај

На dea.18 и Cka им се допаѓа ова.
  14. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    4.077
    На опрема ли мислеле во тие моженти...

15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.382
    Допаѓања:
    104.859
    Сочуство до семејствата блиските и пријателите на прерано згаснатите животи.Ангели почивајте во мир и нека ви е светол патот!

На Cutiepie1 и st-el им се допаѓа ова.
  16. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.922
    Нема поента да се пишуваат глупости, но имаше слика на интернет со докази од клубот во црни вреќи и убаво се гледаше во едната дека имаше дел од опремата на ДНК. Така да не верувам во тоа дека најпрво неа ја изнесувале. Второ за полицајката не знам, ама испадна видео каде што сите видовме дека полицаец стое во средина а народот се бута да помине, тој се врти погледнува, и пак си продолжува со погледот напред. Така да ....
    Само тие што биле таму знаат што и како точно се случило. Ние може до утре да нагаѓаме и да кажуваме вака е, така е.
    Да оставеме барем денеска да не правеме филмови. Денеска сите заминуваат во вечниот сон.

На Miss666, Трагедијаупмм и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.243
    Допаѓања:
    226.484
    Мислам дека треба да ја олабавиме темава денес .
    Кажано е се.
    Да споделуваме само убави вести за преживеаните ...

На Viktorijaaa5, awkey, Ahoy и 8 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.761
    Допаѓања:
    254.128
    Кој по што се вратил, дали се вратил, зошто се вратил итн, е веќе небитно.
    Денес е тажен ден, денес погребуваме една генерација, наши деца, наши луѓе.
    Жртви на корумпираниот и трул систем.
    Од утре, мораме да смениме многу работи. Тоа им го должиме на децата кои денес ќе ги закопаме.
    Им должиме да престанеме со врските, корупцијата, да молчиме пред незаконијето и неправдата. Подобро е работа да изгубиме отколку деца.
    Тешко ќе биде, ама нема поинаку.
    Од утре по школите да се воведат обавезни обуки за преживување при пожар, земјотреси. Да се научат на основни работи и како треба да се однесуваат доколку се најдат во опасна ситуација.
    Многу работи мора да се сменат.
    И правда мора да има, ама не да се уапсат 50 лица, туку да се уапсат вистинските лица.

Нека почиваат во мир!
    Болката никогаш нема да исчезне, еден град денес ќе биде погребан уште долги години.
    Никогаш да не ја заборавиме трагедијата и да почнеме да се бориме за едно подобро утро за нашите деца.

На sparklie, IRBBB, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    50.727
    Кожата ми се ежи веќе, цел ден вака ќе биде, многу ми е тешко. ;(;(
    Работам по дома механички, ама мислите ми се сега кај починатите, кај нивните најблиски.
    Не требаше вака да биде, требаше сега сите дома да се, живи и здрави.
    Нека почиваат во мир!

20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    13.261
    Требаше денес да биде прогласен за неработен ден во цела држава, никој нема денес сила да работи..

На Flower27, Trexane, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.