Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    894
    Македонијо бре пуста земјо, проколната...
    Си ги закопа децата и сега мир не може да им дадеш ни таму внатре дур се во тебе ли?
    Срцето ми распука, многу се вознемирив од лајвот, ептен доболе.
    Не сакам да постои темава. :u:

Последна измена: 20 март 2025 во 14:55
    На Justicija, Cosmic Girl, Trexane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.280
    Допаѓања:
    270.596
    Со оглед што сè се снима по светов, релативно ок помина.
    Е сега по телеграм може ќе испливаат свашта, ама ич да не се чудите, тие се посебна сорта на лешинари (и сопствениците и корисниците со "собиве").

Само престанете да делите, тоа и им е целта.

На Ivan4e04, fana, JoyJoy и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.360
    Допаѓања:
    137.638
    Ептен претерано. Не се свесни дека траор на други деца прават

На eliesaab, BlackNight, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.275
    Допаѓања:
    89.586
    Нашиве медиуми испочитуваа да не се снима и слика.
    Трендо нека се угаси веќе илнака бљувотина му е сајтот.

На christinnn, DaisyDoo, JoyJoy и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    9.385
    Јас не можам да се смирам, само лоши слики ми се во глава, и да не кликам, џабе е!!! Не можам:(:(:(:(

Сега видов дека 10 деца во Мадрид ги праќаат, а некое девојче од Берово влошена е состојбата со плуќата. ;(;(

На Herrera, JoyJoy, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.008
    Допаѓања:
    90.659
    Боже колку е оваа морничаво, тажно, жално, страшно... господ нека им даде сила на сите кои изгубија свои деца.
    :u:

На Miss666, christinnn, riba79 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.777
    Допаѓања:
    80.372
    Мене не ми излезе ниту една слика или видео од погреб, само во темава видов.

Деновиве има и низ црквите литургии за упокоените и молитви за повредените, има објавено од повеќе цркви и парохии, може да се информирате кој го интересира. И таму може да се присуствува, не мора дома да се затвораме и светла да гасниме.

Отидоа младите, отиде бендот, Кочани остана нивна последна станица. Се молам барем Панчо да остане жив.

Сувишно е веќе што да се каже, ја отворам темава само за некои новости, нешто позитивно да се прочита за некој пациент кој е подобро.

На MeowMeow, elimkd, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  8. daks

daks Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    207
    Солидарност ? Со гаснење светла ? Сериозни сте ? Секакви глупости ср изначитав на ИГ. Луѓе.... разбирате ли вие дека на децата и родителите ПРАВДА им треба ????? А не СВЕТЛА ДА ГАСНЕМЕ, ДА ГО ЗАМОЛКНЕМЕ ИНСТАГРАМ и слични будалаштини! За 3 дена ќе испозаборават сите , ама битно светла изгасиле! Правда им треба сфаќате ???? П Р А В Д А !!! Солидарност на улица пред влада/собрание/општини/дискотеки што и да е ... а не на инстаграм солидарност. И каква ви е таа солидарност ? Ќе изгасите светла к ќе дремете на телефон читајќи коментари и паметувања по сториња. И толку.... готово

На Oneo, ocicka2014, fana и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.726
    Во врска со известувањето дека новинарите имаат право да известуваат, има нешто што се вика етика во новинарството. И таа треба да биде побитна од сензационализмот. Може да се направи прилог ама оддалечени од настанот и да не се прикажува истиот, информацијата ќе биде пренесена секако.

А во врска со муабетот од вчера каде се чудевме при испразнета дискотека како дошло до толку жртви еве една вест која објаснува всушност подетално, на сител ја прочитав: Георги Величков, на неколку наврати се враќал во дискотеката за да извлече што е можно повеќе деца, а потоа се срушил покривот. Негов близок роднина открива шокантни детали за неговата смрт. Спасувал деца од огнената стихија, а последниот пат кога влегол внатре се срушил покривот. Два-три пати се враќал за да ги извлече луѓето, а потоа го удрило струја кога паднал покривот на дискотеката. Неговиот татко го препознал по бурмата.

И за крај да споделам вест од плусифо која веројатно е изјава на поранешниот градоначалник на Кочани која се поклопува со изјавата на сестрата на тој Анче што бил држ.сек. во Економија до 2014 дека Деко вршел притисок од сите страни ама додека бил тој надлежен негде до 2014 год.не му дале дозвола:
    https://plusinfo.mk/gazda-deko-bara...shte-vo-2012-godina-kategorichno-bile-protiv/

Е сега сите институциите што потфрлиле во сите овие 10-тина години колку што постои диското, од општински инспектори до држ.пазарен инспекторат тие што премижувале како може мирно да спијат? Се надевам сите ќе завршат во Идризово едно 20 години па ќе има време да размислат што направиле.

На JoyJoy, sj *O*, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.799
    Допаѓања:
    11.595
    Ај ве молам и на профилот на Инстаграм podzemlje.republika направите една пријава на профилот. Не ги отворајте видеата
    Screenshot_2025-03-20-15-10-07-622_com.instagram.android.jpg

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    12.549
    И јас се надевам ама сабајле ја видов изјавата на жената на Османи и искрено ме вознемири, дали женава се заканува суптилно?
    IMG_9939.jpeg

Се надевам Тошковски знае што прави, овие нема да се предадат лесно.

На Miss666, Anaroz1 и Cka им се допаѓа ова.
  12. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    5.992
    20 години?! ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА СИТЕ ОДГОВОРНИ, бел ден да не видат! :@

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    4.749
    Знаеш од кого е постот? Денес, баш денес, што може друго да направат? Јас не знам како да се испразнам од целата ситуација, сигурно има еден куп како мене. Што можам денес друго да направам? Правда сите сакаме. Студентски пленум во коментари доби поддршка од цел балкан, овде ние будалаштини ги викаме... Скокни па кажи оп.

Морничаво било, деца имале... Поморничави работи има. Легнете си ги децата во 8 како што е ред и раскажете им приказна со изгасено светло. Кога ќе има протест, излезете на улица. Баш да видам дали ќе излезете или ќе си барате и тогаш изговори...

Нека им е лесна земја.
    :u:

На Mother of 2boys, fana, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    8.689
    На Mother of 2boys, Miss666 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  15. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.726
    Нормално дека се заканува, само тоа им остана. Откако ни ја уништија и ограбија државава сега и ќе се закануваат. Имаше некои шпекулации дека се заканувале со атентати на сегашни функционери за да не ги гонат за криминал. Ама за борба против канцерот на оваа држава Дуи ќе ни треба меѓународна подршка зошто многу украдоа, и бизнисите и криминалот го држат и ќе треба од корен да се сотрат.

На Miss666 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  16. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.726
    Според квалификацијата на делото од ЈО тоа било максимум за жал.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Лејди Гага

Лејди Гага Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    123
    Некои странски медиуми го снимаат погребот во живо моментално
    Барем мислем понормални се од кај нас. Малоумни!! Што ќе видат на погреб?! Плачење, викотници, бес... Никој нејќе тоа да го гледа

18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    6.177
    И јас го читам неговиот пАртал. И мене ме изненади. :|
    Оди и кај мене на блок. Само така за ваквите чкљ порталчиња и медиуми. За да се научат на ред. Од нас зависат, а кога нема да ги читаме, ќе пропаднат.

Репорт, игнор и блок на сите поединци како Фросина Фро и Миа и портали како off.net.mk, HypeTV, CivilMk, Klan Macedonia Television и остала багра. :envy::puke:

На JoyJoy и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  19. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.400
    Какво дело бре 20 години абе треба доживотни, за едно улично куче го затворат човек по 3 години, а не за 60+ изгорени.. свашта

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    6.177
    На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.