1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.949
    Допаѓања:
    117.811
    Во Систина?

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.120
    Допаѓања:
    27.162
    Да. За тоа е полицијата, а не да работи стресни работи како пример да помогне при пожар..

На Oneo, Снегулк@23, sparklie и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    3.161
    Значи никој ништо не работел, советот не функционирал и добивале лиценца без да имаат услови... Ко нема сите да ги осудат!

На tambelina, JoyJoy, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.126
    Аман бе… криминали на секој чекор во државата, тие човек во кома чуваат;(

Затоа сме тука кај што сме.

На Снегулк@23, Sielo❤️, simoncelicius и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.435
    Допаѓања:
    183.009
    Епа сега, сакате да работат по закон или не?
    Ако е обвинет, ќе дремат таму јер тоа им е работна задача. Мислам апсурдно изгледа, ама таков е законот сегде. Не верувам да е специфицирано до толку-ако е во кома, нема да избега, не мора да биде лицето обезбедувано.

На happygirl, tambelina, Bubish26 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.081
    Лешинари. Еден саглам нема во државава. Вукојебина.

Денес избегавав социјални мрежи, телевизор оти ќе ми препукнеше срцево.
    Поемата погоре од некој пишана, е најемотивното нешто штп некогаш сум го прочитала. Боли. Буквално физички боли во градиве.

Толку млади надежи, животи загубени и за што?
    Најискрено мислам дека оваа трагедија ќе е пресвртница. Капката што прелива. Или ќе се опраиме или ќе не снема ко народ.

Само Господ сила да им дава да роднините.

На simoncelicius, sj *O*, christinnn и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.126
    Сакаме да работат по закон ама не селективно.

Едит: Мене и ми е смешна оваа претстава од страна на Владата. Сега дознаа дека во Мк само 12 дискотеки имаат лиценци, па апсат, па чуда прават. Требаше ова да се случи па да прогледаат??? Вакво “мачкање очи” од сите сме гледале.

Дури не тргнеме од самите себе, да се менуваме, да стануваме подобри луѓе, да платиме кога ќе згрешиме а не да бараме врски и ред други работи, е дури тогаш ќе почнат да одат работите на подобро, дотогаш ќе тонеме во бездна.

Последна измена: Четврток во 23:09
    На LeNora, Thinkerbell., Feniksgirl и 8 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.949
    Допаѓања:
    117.811
    Колку и да е тешко да се прифати. .. носи одговорност.

На JoyJoy и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  9. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    8.773
    Тоа е оној гас кој нажалост убил куп луѓе во гаражи пробувајќи да ја запалат колата на затворено.

Се сеќавам у основно кога бев имав една професорка по хемија и толку строго ни го кажа ова, што после години ми одѕвонува во уши.

Свесен си што се случува, но гасот те парализира, не можеш да мрднеш, се гушиш од отровот. Страшно.

На simoncelicius, MeowMeow, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.126
    Апсолутно, јас тоа не го спорам. Секој што ќе има вина, нека одговара.

На Снегулк@23, JoyJoy, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.126
    Баш така. Кобно е ако нема или ако е слаба вентилацијата.

На JoyJoy, Pixi5, Ahoy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.809
    Малку иронично, велите зошто се враќале назад, а од друга страна зошто полицијата не помагала.

Во оган без опрема не се влегува. Затоа што, за жал видовме што се случува кога пробуваш да помогнеш и на други луѓе. Фала им на хероите што извлекоа со себе голем број на луѓе, ама дали баш вие би влегле? На секој му е мил животот. Така да, не судете зошто полицијата не помагала. Да требала да помогне, немало да биде полицаец туку пожарникар.

Друго, мислам дека освен ако си психопат, не верувам дека нема човек во Македонија што не го допре сево ова. И тоа до срж. Така да искрено се надевам и верувам овој пат ќе летнат многу глави.

Но, ако ништо друго барем смртта на овие мили луѓе да не остане залудна. Да земат тие во фотелјите да подработат нешто. Доста веќе фаќање врски врз основа на роднини, пријатели, доста веќе алчност за пари, а притоа не ги согледуваш последиците.

Мора да се остави слика, како не треба и зошто не треба. Платени од народот за да му штетат.

На sj *O*, Masnickaaa, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.272
    Допаѓања:
    89.551
    Можат да ги обвинат многу лесно, и не само нив .
    Очигледно копале подлабоко и не е случајно апсењево на сите тројца.
    Дали е мачкање очи, ќе видиме.
    Навикнати сме така да мислиме.

Точно така.
    Треба да се таму.
    Обезбедуваат обвинети во болница и за тешки сообраќајки кога се во кома.

На BlackNight, Bubish26, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.120
    Допаѓања:
    27.162
    Види, одговорноста на бендот е што се согласила да настапува во такво место. И да ги донеле они прскалките нели има некој кој треба да каже немаме услови за тоа? Деко не знаел што материјали ставал кога шминкал те реновирал. И јас на работа кај мене сакам да варам кафе на рингла, ама ми кажале не смеам ради ризик од пожар. И јас сакам бирото да ми стои до врата41, ама ми кажале дека не смее дека попречувам излез за итни ситуации. Претеруваат, ама почитуваат законите.

Ние може што сакаме да правиме. Затоа треба да имаме институции кои ќе се грижат за нас, а нема бланко да потпишуваат зошто живееме на среќа и претпоставка дека нема ништо да се случи. Дур не се случи и после сите кажуваме вака така треба.

А крадеме хидрати од згради, градиме на заедничли тераси кои ср за евакуација, противпожарни скали се полни со плакарчиња на станарите.. видете околу себе секаде имате ризик живи да се запалите. Еден сити мол толку е глупо направен да во случај на евакуација треба да ти текне од која страна беа скалите и да проаѓаат пола мол да се симнеш.

Нека одговара ако има вина, ама тука има луѓе кои не гледаат никаква вина во градоначалникот.

На sparklie, MeowMeow, Waverly Raven и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    3.161
    Човек во кома чуваат да не избегал?? Другарите му појдоја, децата загинаја,тој ко ќе се разбуди нема да можи при себе да си дојди,не па да бега. Не сме нормална држава ако нешто било шо му налепат него.

На Снегулк@23, Sielo❤️, simoncelicius и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.435
    Допаѓања:
    183.009
    Не знам за мачкање очи. Памтам за модуларната протестираа прилично бесно албанците, па нивните им удрија ќотек и снема протести. А дали и кого уапсија тогаш, појма немам, за кабелот знаеме дека беше крив. Така што, може сум наивна ама останува да видиме.

Мене ми е чудно што слабо официјални вести што се деси со Деко, има ли слики од апсење, не знам можда има ама не сум приметила. Ама не е ваљда поголем Деко од министри и градоначалници :?:

На JoyJoy, M&M и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  17. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    999
    Како што гледам нема..диското пред реновирање не користеле пиротехника, само ласери светла..
    А купишта слики има со оган после реновирањето :(

Прикачени фајлови:

На Снегулк@23, Ahoy и JoyJoy им се допаѓа ова.
  18. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    4.265
    Ко ќе размислам пубо, можеме ние Панче да го браниме до утре, ама ако доказите викаат дека тој е кривецот, ќе треба да си одговара. Нели се бориме за правна држава? Ако се бориме за правна држава, човекот што зел 60 фамилии на душа, мора да одговара.

На BlackNight, JoyJoy, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.126
    Мене ме плаши што за многу случаеви ќе ги осудат виновниците ама за две три години, ќе им намалат казни за добро однесување, па ќе потплатат, па некона врска ќе фатат и оп на слобода, а ние врска ќе си немаме за тоа.
    Никако не може само тој да е крив. Еве ако речам ќе дојдам кај тебе дома петарди да ти пукам. Ќе дозволиш или ќе речиш не може бе, ќе ми го запалиш домот?!? Епа исто е и со ова, да кажеле одговорните дека може беља да се направи и да не им даделе дозвола немало да има прскалки (а секако, не ни знаеме кој ги донел прскалките, не е докажано тоа уште).

На MeowMeow, sj *O*, Ahoy и 6 други им се допаѓа ова.
  20. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    4.265
    Па зборам за правна држава, правна држава значи секој да одговара, ама ако одговара власникот нека одговара и тој што запалил.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.