Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    2.962
    На supportkocani кај повеќето деца нема ни денар донација, а кај некои има дури и до 1000 евра..
    Што побрзо да им се префрлат веќе собраните пари од црвен крст и фирмите, сигурно се премногу истоштени веќе во секоја смисла ;(;(

На Konfetka, Bratot, Ivan4e04 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.773
    143400 да донираме за настраданите и нивните семејства. Следува долго закрепнување и големи трошоци за семејствата на преживеаните во пожарот во Кочани . Сите експерти кои ги слушав напоменуваат дека лекувањето на изгореници трае со месеци,за траумите веројатно години ... Цитирав дел од членките како позитивен пример. :l:

@spacegirl92 додај го во целост споменатиот линк за донации.

На Mumoftwo30, JoyJoy, baguf4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.252
    Допаѓања:
    270.244
    Користете и supportkocani за донации директно кај луѓето, нормално треба и Црвен Крст, ова ќе трае долго дечки, кој колку може, нема да пројде брзо.
    За лекување пари не им требаат, но им требаат на семејствата за живот. Барем таа мака можеме да им ја олесниме.

На sparklie, Konfetka, Trexane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.937
    Еден бенд не се состои само од пеачите. Можеби Панчо е крив, не викам не, но постои големо НО. Од каде ние да знаеме дека Панчо и Андреј секогаш они инсистираат на пиротехниката? Можеби гитаристот е одговорен, можеби бубњарот, можеби пратечките вокали. Тоа само они си го знаат. Доколку Ана е надвор од животна опасност и е на домашно лекување, доколку исто така била таа вечер таму она може да каже кој е одговорен за пиротехниката. Не верувам дека никој освен Панчо и Андреј не се запознаени со тоа.
    Тоа е само мое мислење, не мора да значи е точно.

На nice-girl, Anyshka, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    24.109
    Можеби е спомнато, ама нели синот на газдата беше повреден?
    На домашно лекување е, или приведен?
    Гледам го нема на списоците дека е на лекување во некоја болница.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.303
    IMG_9585.jpeg

На Bebce1, Mumoftwo30, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.369
    Допаѓања:
    8.105
    Снимија нова песна пред година и пол. И најавуваа дека снимаат уште заеднички песни, ама до сега не објавиле ништо. Дали снимиле којзнае.
    Знам пошто ги следам редовно, и очекував comeback на врчак со днк. Пошто ми беа идоли и пораснав со нивните песни.
    А он дека беше у Америка и после долга пауза извади песна со днк.
    Ама искрено кога го видов врчак каков станал, се зачудев. И целиот профил општо чуден му е.
    Којзнае што му се десило.
    Врчак од наше време и овој сега, немаат допирна точка.

На Konfetka, Youknow, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    1.603
    Се знае кој е одговорен, дечкото е починат. Бендот не ја поставил, си имало човек кој тоа го работи, за жал и тој е меѓу починатите.

На Trexane, nextredstyle, Tinkerbell11 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    20.304
    Знам само хипотетички реков знаејќи го законот и како би требало да изгледа идеална правда, а не селективна.

На Anyshka, joy1 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.369
    Допаѓања:
    8.105
    Дај боже да се опорави. :hug:
    Ама него повеќе ќе му треба психички да се опорави, физичката болка ќе помине.
    Замислете само како ќе му биде него на нивен концерт се деси трагедијата. Загинаа толку млади, што биле нивни обожаватели. Биле таму за да уживаат во нивната музика. Плус како да изгуби дел од семејството. Со Андреј се заедно повеќе од 20 години. Тоа веќе не е само загуба на колега...
    Дали ќе биде способен воопшто после ова да запее...

На Trexane, Sofi.ja, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.252
    Допаѓања:
    270.244
    Ама што сте се фатиле со прскалкиве како пијан за плот, кој и да ги донел, сите се одговорни за нивното постоење. Прво затоа што нелегален е концертов, никаде не е пријавен, нема писмен договор ДНК со газдиве, значи прво од таму да почнеме.

Сите учесници во настанот треба да си сносат одговорност, и мене ми е жал за Панчо и за останатите, ама луѓе, се нафатиле на крај краева да работат на црно, без оглед дали они така сами инсистирале или нивниот менаџер така си се договорил.

Сите имаме лична одговорност, неважно е КОЈ поточно ги донел, сите биле согласни што работат на црно и што прскалки има и фала богу нема лиценцирана фирма за управување со истите.

На violetblue, potatoface, sparklie и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.984
    Може да ми кажете од телеком дали има броеви за донација? И ако има кој е бројот.

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    9.236
    143 400

На JoyJoy, Bebetoo и joy1 им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.927
    Допаѓања:
    13.599
    Najdi objava kade sto tracaram jas? Malku vnimavaj sto pisuvas. Ti iznesuvash informacii ovde, pa potoa si navredena.

На Dulceee, Konfetka, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  15. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    206
    Бог да ги прости починатите и побрзо оздравување на повредените.
    Не знам кој ја измисли оваа страна supportkocani, но многу неубаво е осмислена. Зошто да бираме на кое дете да му се помогне ? Некои деца можеби ќе соберат многу пари, некои малку. На сите родители им требаат пари. Сите пари треба еднакво да бидат поделени на сите деца. И зошто е наменета само за деца кои се лекуваат во странство и на тие што се лекуваат кај нас им требаат пари.

На potatoface, Pebeka, Konfetka и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.881
    Допаѓања:
    25.170
    Пред малце гледав на тв страната кај што може да се донира. Муабетот ми беше дека до сега само се пушташе помош за овој оној на крај се јавуваат дека се злоупотребува ама вака со страната е веќе друг муабет. Знам дека треба повеќе дена, но колку што разбрав поголем дел ќе се вратат Мк на лекување оти кризата ја поминаа. Многу логично ми е лекувањето во матична држава да биде целосно покриено оти се работи за огромна катастрофа.
    Друго, кажано беше дека лекувањето во странство ќе им биде безплатно, па од друга страна се бара помош за лекување во странство, затоа прашав. Кога беа превземени пациентите од одредените држави се знаеше дека нема да се вратат сите одма, се правеше тука муабет како што ќе се плаќа дали преку фонд, донации, на крај испадна дека е безплатно. Друго, кажано е дека им е на сите обезбедена храна и смештај дури некои и потврдија. Пак ќе напоменам, не се сите 100 души во животна опасност и во тешка состојба, од нив повеќето се враќаат дома. Не ми логично сите исто да добијат.. не на секој ќе му се прави трансплатација на кожа, не на секој ми е потребен истиот третман или време.
    Јас не сакам да сум погрешно сватена ама реално сега со странава се добија и имињата на повредените, од кај јас да знаев пример дали вистина е тоа дете на лекување или на кое дете му е повеќе потребна помош.

На H.VAGA, Anyshka и JoyJoy им се допаѓа ова.
  17. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    3.210
    Ги има и децата што се лекуваат во Скопје.

Денеска ќе се објават и сметки на роднини на некој од починатите.За некој веќе и има.Пример девојчето што ја загуби сестра и во несреќата и нејзината сметка е таму.

На JoyJoy и FlowerMarija им се допаѓа ова.
  18. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    344
    Наменета е за во странство затоа што за разлика од тука таму не може иди ми- дојди ми да прават. Тука сите еден јазик зборат од било кој да побараш ќе ти даде шише вода, има црвен крст волонтери и ред друго. Сите се во различни држави со различен тип на повреди, некој еве веќе може да збори некои уште не знаат на кој свет се. Ферски е да донираат сега кај тие што имаат по 0 денари иако тоа е само број добиен преку сумации на потврди добиени на вибер не се знае точно киј колку и каде донирал.

На sj *O* и FlowerMarija им се допаѓа ова.
  19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.117
    Допаѓања:
    6.158
    Имаше едни двајца вчера што се снимаа дека ќе основаат таква страница. Појма немам кои се луѓето, а и не кажаа кои се.

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    12.125
    Користи ја веб страната supportkocani.com за да донираш директно на некој од настраданите. Од Црвен Крст којзнае кога ќе ги добијат парите а луѓето се веќе странство со огромни трошоци.

На Konfetka и simoncelicius им се допаѓа ова.