1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    13.628
    Ццц, ко прво на имањето емпатија и сочувство треба да поработи оваа раја ако сака некоја позитивна промена, па потоа на сѐ останато. Страшна бесчувствителност владее овде.

На Ivan4e04, butterfly6223, elenaa0805 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    4.515
    Колку и да се, се може да почека..

На L.i.n.a.a и Miss666 им се допаѓа ова.
  3. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    3.627
    Животот ни продолжува,да.

Но,овие седум дена секој бар малку човечност и емпатија ако имаше во себе тивко ќе си се радуваше на свој дешаванки периодов.

Животот не ни се социјалниве мрежи и не ми е толку за тие сториња.

Крај краев секој различно си жали и си пати АМА музики,фештии,славења,врескања не ми доликува во вакви денови.

Последна измена: 23 март 2025 во 00:44
    На Skorpija25, Ivan4e04, smooch и 27 други им се допаѓа ова.
  4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.948
    Допаѓања:
    3.987
    Ако чувствуваш болка - жив си.
    Ако чувствуваш туѓа болка - човек си.
    - Толстој

Многу Нелуѓе имало меѓу нас.:|:u:

На Ugly Duckling, Skorpija25, Kate Rina 93 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    20.387
    Зависи до човекот секој различно процесира настани, случки, посебно вакви трагични, не мора да осудувате одма дека сте ептен емотивни.
    И јас сум емотивен сум се исплачил, ама има ете луѓе сакаат со позитивни работи да ја подигнат негативната атмосфера - сепак животот не запира тука.

На жули, Bitter-Sweet, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.591
    Допаѓања:
    127.970
    Старк, имам прилично гласни комшии од 2 фамилии (едната со мали деца) кои имаат навика да се кикотат и урлаат до 4-5 сабајле. Овие денови се тивки.
    Ако тие можат да прекинат со веселење, може и просечната локална Славица да се воздржи. Само таа не сака оти нема емпатија и осет.

На eliesaab, Miss666, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    20.387
    Еве го последниот ден и колку толку се воздржавме покажавме поддршка, помош сплотеност дури и од соседите мислам максимално се покажаа со помош кон нас, настрана политичките проблеми што ги имаме општо со нив, најмногу алудирам на Бугарија и после тоа каква омраза имаме кон Израел. :)

На JoyJoy, Bebce1 и PollyPocket им се допаѓа ова.
  8. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    3.627
    Мада не верувам дека просечен човек во Македонијава остана имун на сево ова.

Само пак секој различно си жали и си пати.

Едно е некој да си пушти музика во кафана,кола на најјако и да си тера филм во вакви денови,друго е ако некоја стаила кафе и хамбургер на стори.

Пола Македонија психички се потресе со ова.
    Кај секој различно психички тоа влијае.Можда баш тоа они го гледале ко излез и разлабавување на мисли.

Претерано читање и задлабочување во ситуацијата кај секој не може баш до добро да изоди.

Така да да не праиме осуди до тој степен.

На IvvaNeo, Skorpija25, жули и 8 други им се допаѓа ова.
  9. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    4.515
    Кога ете можат луѓе, свадба да презакажат.. Нешто што одзема време и пари за организација.. Кај што инволвира време и пари, и на други луѓе, Цаци може да не седне во Пуже седум дена..

Од нас почнува..

На Miss666, flower30, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.137
    Во превод и реални да сме тоа се луѓе што ги боли ташак за туѓата мака и болка. Сакале со позитивни работи да ја подигнеле атмосферата како па да не. Позитивност и вакви денови со траорна болка не иди заедно освен кај оние погоре опишаните.
    Душава не ми дава да се смеам и веселам. Пред очи ми се постојано ликовите на кутрине родители. ;(;(

На Miss666, goddess.Of.chaos, flower30 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    3.627
    IMG_4879.jpeg

На Skorpija25, IRBBB, Ivan4e04 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.726
    Певај свете није твоје дете е работава за жал, тотално отсуство на здрав разум.

На Sielo❤️, Miss666, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    56.277
    Да, секој различно жали, ама не е жалење да ставаш селфиња, прослави, ручеци во ресторани и сл. додека се денови на жалост. Аман бе луѓе, воздржете се. Животот продолжува да, ама пред само една недела ни се случи најголемата трагедија. И јас имам работи што сакам да ги објавам, ама не е ни место ни време. Осет, емпатија нешто??
    Животот продолжувал бе, колку лесно било. Удри бригу на весеље, било па поминало ова. |(

На blackdeath, Ivan4e04, RAK91 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    2.507
    Да не сме биле емотивни? Се преиспитувате нешто пред да напишете?
    Нека слават. Нека слават потивко, на тие деца им е роденден и нека им е среќен, но не мора со огномети.

Ама да не бидеме емотивни? Дали заборавате дека за град кој и така половина е иселен толку што загинаа се една цела генерација? Замислете, тоа е еквивалент на можеби 2-3 средни училишта во Скопје. Точно дека не се сите од таму ама уште 200 се тешко повредени. Тоа се уште речиси 4 генерации. Вкупно се околу 5 генерации и тоа сите млади! Не сте свесни што значи ова за еден град што и така снемува млади, а и за околните градови од кои доаѓале посетителите.
    ПЕТ генерации заедно со нивните семејства (што ја искачува бројката на уште повеќе..речиси цел град е погоден) па и пошироко засекогаш се погодени. А допрва доаѓа опоравување што при такви повреди е екстремно тешко.

Не ги осудувам тие што си објавуваат слики. Не знам како им е.

Никогаш никој да не дознае како им е на сите тие семејства кои се на сите страни низ Европа, некои со по две деца во две различни болници во две различни држави.

На Ivan4e04, Bozica1980, Sielo❤️ и 11 други им се допаѓа ова.
  15. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    3.297
    This.
    Ситуацијата има и друга страна, односно има и луѓе кои цела недела деноноќно објавуваат за трагедијата, ама објавуваат уствари колку ради реда и за да не останат покусо од другите. Тоа е многу потрагично. Ако некој жали посекако ќе жали, ќе ја чувствува во себе тагата без разлика на социјалните мрежи. Освен некој психопат, мислам дека сите се потресивме од ситуацијата. Кој запали свеќи и се помоли, кој донира, кој и двете, а некој и никое. Многу сте ограничени.

На eliesaab, Anyshka, Emy867 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    4.515
    Да ама доволен е и протокот на информации за ситуацијата кој го прават.. За да се спомнува, да излегува кај сите..
    Луѓе преку социјални мрежи наоѓаа фамилии во Италија, Холандија, Луксембург.. А во цел тој налив на информации, колбасот на Цаци...

На girlyyyu и JoyJoy им се допаѓа ова.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    3.297
    За забави сум против. Ама некој дека ставил нешто рандом..искрено неутрална сум. Уште па ко прочитав да се гасело во 8 струја или како и да беше..се претера со некои работи.
    Убо е да има проток на нови информации кога треба, ама кај некои луѓе врти едно те исто цели време, само колку да се биде во тренд и во тек. И за тоа сум против, колку и за забави и огномети периодов.

На Anyshka, Anaroz1 и Karamela12 им се допаѓа ова.
  18. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    4.515
    Трагедијава е тренд?
    Пак ќе речам, само 7 дена се, после тоа што сакаш објавувај.. Оние засегнатите цел живот ќе жалат..

На smooch, Miss666, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    3.627
    За луѓе што им се врти светот околу социјални мрежи може и да делува како тренд.

Сурово и болно ама вистинито.

На eliesaab, Amellie13, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    3.297
    За мене не е тренд. Ама знам луѓе за кои е. Тоа шо ми го велиш мене кажи му го на тие кои слават, јас не сум една од нив.

На Anyshka и Karamela12 им се допаѓа ова.