Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. PollyPocket

PollyPocket Популарен член

Пак се помало "зло" во ситуацијава..
    И ради нив, протокот се спроведува.. А и не знаете што им се случува и нив..
    Ако не им судиме на едните, да не им судиме и на другите..

JoyJoy likes this.
  2. Polie43

Polie43 Активен член

Луѓе малку претерувате и се занимавате со непотребни работи.
    Сосем разбирливо да не се прават забави, журки со гласна музика, прослави. Разбирливо да не се трупаат објавите со глупости. Да се остави простор да кружат битните информации за случајот ко линкот за донации и слично, да треба да биде тоа приоритет. И, од чиста култура, емпатија, жал како и сочувство да не се претерува со stories. Ама таму негде од 200 луѓе 3ца објавиле не знам, зајдисонце или кафе или не знам некоја прошетка, честитале роденден итн. не треба да се зема здраво за готово. Вие ко сите овде да сте најсветци и сеа ќе одредувате кој што како. Треба да се има самоствест секако и не треба до толку ко социјални полицајци леле а-ха! Овој објавил кафе, каменување, готово. Сите жалат, нема некој што не се потресе од случката, сите се вознемирени и преплавени сме од информации. Секој различно жали. Не значи сеа ако не постирам ништо повеќе жалам од некој друг. Глупости, замарање безвеза. Пак ќе напоменам, не треба да се претерува ама и не па да се преувеличува за едно обично story.
    Сеуште се помага, се донира.
    Животот продолжува, не го кажувам ова во лоша смисла, навистина е така. Мора да се оди на работа, мора да се вршат секојдневни работи, мора и човек пак да врати верба, да се насмее, да се врати животот во нормала. Сега сите ли да умираме, сите во депресија ли да влагаме. Јас и после седмиот ден ќе жалам, не сме ограничени со тие денови на жалост. И после седмиот ден ќе бидам повнимателна за каде пуштам дете. И после седмиот ден ќе помислам на родителите на жртвите. И после седмиот ден ќе очекувам и читам дека правдата е задоволена.
    Само оставете, не правете галама безвеза.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Де аман, и ние останативе деновиве одевме на работа, готвевме, јадевме... јас лично на кафе бев во кафич во кој во нормални услови ќе ставев стори пошто прекул ми е местенцето, едноставно не мислам дека е пристојно. Ни дома не седиме во тишина.

Кој што сака нека прави, во денови на жалост (државни) не можеш да се журкаш освен со слушалки на уши едино.

Полна е зградава и деца и млади, постојано од некаде има музика, галама, па еве цела недела нема. Цивилизиран народ разбира што значи ден на жалост и за што воопшто служи истиот.

Одамна сабота ноќе не било вака тивка Партизанска, едно што клубовите веројатно не работат, а друго што сва среќа повеќето луѓе ваљда имаат осет што се случи пред 1 недела ова време.

4. Nochuu

Nochuu Активен член

Да им помогнеме и на дечињата на Сара сега без мајка и татко ;(, има некој повеќе инфо за Сарче за време на трагедија никој пат не се делеа со Ана а сега вака..душа ме боли таква добра личност еднаш се раѓа :(

FridaodaMk and flower30 like this.
  5. Skyler

Skyler Популарен член

IMG_9971.png
    Вистина ли е ова луѓе? Колку ми е жал што ни заминаа премногу медицински лица.

6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

7. Cka

Cka Форумски идол

Screenshot_2025-03-23-07-47-02-925_com.android.chrome-edit.jpg

Работата е што има уапсен поранешен министер албанец и куп од администрација Албанци, што ќе се отвори пак случајот со Дурмо и случајот со Ласкарци, каде 80% се вмешани Албанци. Сите овие си се дома, крив е кабелот, кочницата.... И сега видоа како за два дена се апси се по ред и им се тресат гаќите. Целта е министерот да си даде оставка, оти додека е он, ќе има апсење како никогаш. И страв им е.

8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Една недела од кобното утро 16.3. што го потресе светот ,најмногу нас македонците,кога се разбудивме со таа вест.
    Изгубивме многу млади ,уф...;(
    Исто ја чувствувам таа болка и така како тоа утро и пак прашањето ЗОШТО,ЗОШТО мораше да случи тоа.
    Зошто да не е светот убаво место за живеење,само со среќа и смеа,ама не е....;( :u:

9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Имаше исто едно интервју на ЈТ од доктор од Кочани кој е во Белград и кој кажа дека кога чул одма отишол да помага .Не има секаде во светот од истата причина системот:(.

10. 1209

1209 Форумски идол

И маж и е меѓу повредените.
    Не знам зошто ги нема за донација верувам ќе помогне, ама мислам дека нејзините имаат доволно и немаат потреба, може сами рекле не знам.
    Прежално ми е за детенцево, прежално.

Ahoy and JuLleE like this.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Никој не спори тоа што прославуваат.
    Нека не објавуваат слики.

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не се донации.
    Следи малку претходна преписка:)
    Едно се донации, друго се буџетски пари.Донациите се со намена.
    Буџетските пари се контролирани и треба некој да дозволи за да се наменат за нешто.

Cka and JoyJoy like this.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Jas ne sum bila nikade ovie denovi, no gledam ima lugje doma sobrani najbliski i odbelezuvaat, rodenden da, na svoe dete, toa sakav da go kazam. Kaj procita ti zurli i tapani.

Last edited: Mar 23, 2025
    Bitter-Sweet likes this.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Знам што се донации, без гајле.
    Муабетот ти беше не биле пари од народот. Буџетските пари чии се? Кој го полни?
    Инаку, најразлични информации се шират околу овие фамозни 2500 евра, така што додека не се утврди дали се од ЦК (т.е од народот) или од буџетот (пак од народот) џабе да зборуваме.

15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Не сакаат донација сега за сега,сами рекле..
    За девојченцето мало немам збор :u:

Ahoy and 1209 like this.
  16. referentka

Без шпекулации.
    Буџетски се.
    Знам:)

17. DS10

DS10 Истакнат член

Уште се денови на жалост бе луѓе, почекајте, истрпете уште денес. Четвртокот сабајлето ги погребаа децата, вечерта цел инстаграм и фејсбук по кафани, а да не зборам за тие што објавуваа слики и пред четврток.

18. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Ти уште не сфаќаш дека парите што ќе ги исплаќаат се донациите?

19. referentka

Никој претходно што пиша сакаше да каже дека СЕ денови на жалост и живот продолжува во смисол- роденден, младенци...без фешти.
    Сепак треба да се има малку обзир.
    Слики, селфи , конфети и шампањ на нет се одраз на не култура и не почитување.

Ana.brojka, Ivan4e04, smooch and 13 others like this.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Ај пиши ми лп да те прашам нешто сакам, јас тебе не можам да ти пишам. Кога ќе имаш време.