1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.572
    Битно ли е тоа?

А еве вака, за мислење прашувам..
    Има мн концерти закажано за нареден период.. Настапи..
    Што мислите треба да се откажат?

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.275
    Допаѓања:
    89.590
    Јас искрено немам видено фешти.
    Од овие кои ги знам ми се нема појавено такво нешто.
    Ниту забава ниту музика.
    Дури и во Тетово, во четвртокот лично бев таму, беше се тивко колку што забележав.
    Така да мислам се работи за исклучоци за кои не вреди да трошиме тастатура.
    @JuLleE
    Нема врска ама еден куп наш медицински кадар работи за нивниот здравствен систем,испочитувај ги и понуди помош.
    Во право се македонските доктори и сестри.
    Германија не прими ниту еден пациент , а на твитер сочувство изразија.(facepalm)
    https://libertas.mk/zoshto-germani-a-ne-pomogna/

На Skorpija25, vitamina, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    3.291
    Затоа сме овде кај што сме.
    Нели од нас треба да тргнеме за промени?
    Нели не ја бива вака државава?
    Нели закони да почитуваме?

Еднаш едно, еднаш друго кажувате.

Нека слават ако им е дојдено до славење, ама не мора се на социјални мрежи да се постира.
    Гнида од народ сме.

На Miss666, flower30, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    13.657
    Јао, колку не се сфаќаат поенти, и не се знае да се разграничи. (facepalm)

Не се оправаме бе, и не, џабе галамите само, си остануваме истите сепак.
    Пак ќе се продужи со 0 емпатија, со куроболието, али за правдање сме први, тоа најбитно.

На Miss666, nextredstyle, Cutiepie1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.996
    Допаѓања:
    118.046
    И мене не ми излегле фешти на мрежи, дури сите што ги знам не им е до славење.

На Cosmi, joy1 и MandyLane им се допаѓа ова.
  6. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.567
    Допаѓања:
    42.343
    Не одете во крајности, знаете сите на што се мисли. Никој не забрани идење на кафе, ручек, слушање музика на слушалки итн итн.
    Како што доликува во денови на жалост.
    Животот за нас посекако ќе продолжи, за жал за жртвите не.
    Едноставно емпатија луѓе.
    Ден на погреб, и пред и по имаше де, душа немаме цела Македонија, фрчат сториња од егзотична дестинација, плажа, нозе, коктел и у позадина донт вори би хепи.
    Епа ми се згади да ви кажам, ок, се нашле таму, уживај и ќути, ама имајте осет, почекај некој ден па сто слики нареди ако сакаш.

На Fenix05, smooch, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.090
    Леле, не можам.. и така и така се мислам да го баталам форумот, вака со сила мутави ко се праете, полесно е.
    Никој не рече да сте на воздух овие 7 дена, никој не рече дека не треба да јадете, пиете кафе, да не се сексате.
    Имавме замерки за тоа што не можете да се стрпите факинг седум дена да не се постира.
    И ја излегов, прошетав, бев негде, видов нешто, не постирав колбаси, аман заман веќе.
    Уствари, ваши профили, ваши работи. Ама не дајБоже да дојде бригата кај вас, ќе сакате другите да се солидаризираат.
    На крајот од денот, секогаш имало класи на луѓе. Сами одлучуваме дал ќе бидеме квалитет или багра неотпеана.

На Ana.brojka, sparklie, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    9.412
    Брее сите судии, вештаци, експерти, доктори и што уште не. Абе уште не е почнато вештачењето, овде сите веќе ги осудивте.
    Полека малку бре луѓе, полека.
    Аман само се политизира и извртува се.

На franca, sj *O* и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    8.181
    Зошто да се понуди кога нашава држава и има воведено санкии од секаков можен билатерален пат? Како да ти помогнат кога ги мразиш?

Ако ти е битно, беа солидарни и искажаа поддршка на македонскиот народ ама не и на политиката наша.

Европската помош доаѓа од Европскиот механизам за цивилна заштита поддржан од ЕУ затоа што Македонија има кандидатски статус и аспирации за членство во ЕУ и исто така дел е од овај механизам и го активира. Да беше членка на Евроазиската унија или БРИКС не само Русија туку и Кина ќе помогнеше како што и помогнаа на Србија во справувањето со Ковид.

Тоа е фактот на стратешкото партнерство, нашава држава е ориентирана кон западните партнери и нема шо да очекува помош од истокот иако по билатерален пат воспоставен меѓу владите може да добиеш помош и поддршка од било која земја во светот како што го направи Србија и Турција, ама во случајов од Русија не зошто и имаме воведено санкции и неаме билатерални односи со нив ни комуникација, како да ти понудат помош?

И не политизирајте и мешајте глобална политика во ова сеа, овај помогна онај, остајте ги луѓето на мир. Израел е источна земја ама со западен систем, не секогаш географската одредница ја одредува политичката иделогија, и Јапонија и Јужна Кореја се сметаат за западни држави поради начинот на нивното владеење иако се источни земји.

На Sielo❤️, Cutiepie1 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.882
    Допаѓања:
    326.164
    Искрено на форумот се споделиа повеќе слики од кафиња,храна,купување и се др отколку на инстаграм ама ај..
    А тоа што сте отишле на ручек а не сте постирале не ве прави ништо подобри од оние кои постирале.Битно сте биле и вие да уживате ама јавно не сте споделиле де…

На луѓето од Кочани им треба правда сега.Да завршат зад решетки оние кои им ги одзедоа децата и им требаат финасии..

Ништо ама баш ништо не им користи оти една слика со црна ружа ја ре-препративте на инстаграм стори преку 20 пати, сакајки да му доловите на народот колку жалите.

На 1209, Калатеа, Ivan4e04 и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    3.253
    Треба. Се дури не се реши случајов и додека не видиме системски промени во државава, дури не се стави се во ред и младите пред се да се безбедни во дискотеките и настапите.
    Самите пејачи диџеи треба да ги откажат ако не никој да не му појди..

Шо се однесува за прослави не знам како му е до славење на некој, па уште и слики по социјални мрежи, ама и премногу драматизирање и жалење и тоа не ми е во ред, оти сите за популарност ете види ме колку јас жалам не ми е во ред. За кликови и лајкови се живее за жал.

12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    13.603
    Моника, мајката на едногодишното дете била инспекторка? За? Полиција работела?

Кои се родителите што имаа едно детенцене тоа им загина? Сакам да донирам на supportcicani за нив.
    Не дека другите не ги жалам ама тие родители немааѕ ни за кој да живеат ;(

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    8.181
    Епа не.
    Немаш воспоставено билатерални односи и комуникација, имаш санкции кон таа земја. И да сака да понуди, не може, Владата наша ќе ги одбие, што не е јасно?

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.882
    Допаѓања:
    326.164
    не

И не правам лице дека гладувам.И немам ништо против тие што искочиле и што постирале.Имам против оние што пишуваат овде дека се класа на луѓе оти искочиле ама не сликале.

На Pixi5, LiquidLuna, Fenix05 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.996
    Допаѓања:
    118.046
    Е да си ми жива.

На sj *O*, Black girl и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    4.260
    Никој човек неможи да го разбери во целост она што не го доживеал

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.572
    Да, ама многу од нив од тоа живеат.
    Не не, не зборам за дискотеки..
    Пример има велигденски концерти, емисии.. Појавувања.. На тоа мислев.
    Пошто еве судиме за се и сешто,додека Антониа Гиговска секој викенд има исполнета агенда, за која верувам дека колку е и од љубов према музика, толку е и за приход.

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    97.942
    Јас па ептен ретко постирам по соц мрежи и сега како да утврдиме дали сум човек со емпатија или без осет? 8-| Оти и претходно не сум постирала и во деновите на жалост... Стварно ми е мачно да си дешифрирам и самата на себе:bug:

Јас па мислам оти овие најгласните за жалење, молкови, криење во глувчови дупки и сл обреди се баш најсомнителните.
    Оти се знае кој ЖАЛИ! Тие таму каде што си гори оганот и ќе гори додека се живи тие луѓе.
    Ние сочувствуваме!
    Срамота е да припаѓаме и да ја величаме нашата 'болка' со тоа што НЕ СМЕ ПОСТИРАЛЕ КАФЕ НА СТОРИ(facepalm) кога знаеме кого го боли најмногу. Секогаш, во секоја загуба.

Последна измена: 23 март 2025 во 12:19
    На BlackSwan22, Bezimenka90, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    3.253
    Се додека има безбедност за младите и концерти на отворено според мене нема проблем, за дискотеки јас зборувам да се разгледаат убаво условите внатре да има промени и тек после да се дозволи.

20. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.711
    Идев пешки накај работа во четвртокот и петокот, имав некој стресен период и тоа ме опушта пешачење и слушање музика, во четвртокот накај работа идејќи ставив слушалки и стварно приметив дека некои луѓе ме гледаа чудно, а не слушав некоја весела музика да речеш ама стварно психички бев напната од некои случки, во петокот не се осудив да ставам слушалки додека пешачев, смени тоа некому нешто? НЕ, едно е по кафичи и кафани што ечи музика друго е човек слушалки ако ставил т.е што па некој знае дали јас слушам некоја весела музика или што ти знам, аман со овие предрасуди.

На sj *O*, nena2010 и Anyshka им се допаѓа ова.