1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.572
    Да да, зборам во нормални услови да е се изведено..
    Не би му суделе на артистот, што ете настапил, одржал концерт?

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.269
    Допаѓања:
    36.524
    Секој различно жали, и близок кога ќе му почине на некој не пушта тв, некои пуштаат, ама овие што осудуваат се бетер (не судете за да не ви се суди), не сте им во кожата на луѓето за да знаете кој како жали.
    И тие излегле, ама дека не објавиле слики повеќе жалат од другиве што објавиле.
    А за жалење се знае кој ќе жали до крај на животот, сигурно вие не жалите повеќе од родителите на тие деца, секое чудо за 3 дена, се' ќе се заборави како што се заборавија и претходните трагедии.

На Cosmic Girl, x-MajaEsposito-x, ЕмилијаEma и 5 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.996
    Допаѓања:
    118.046
    Јас цело време слушам музика на слушалки, на работа особено за концентрација. Нека ми зине некој знам кај да го сместам.

На ЕмилијаEma, franca, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.297
    Низ цел форум фрчат слики од кафиња ама остај тие поќе жалат дека не објавиле на Инстаграм. Се најде кој да збора за емпатија.

На simoncelicius, Dennings, жули и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.996
    Допаѓања:
    118.046
    Јас цело време си гледам комедии, реални шоуа.. ќе се скренам инаку.

На olly14, жули, ЕмилијаEma и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.413
    Допаѓања:
    159.210
    Ја би те гледала чудно и ги гледам сите чудно што макар пешки учествуваат во сообраќај, а носат слушалки.

На Mother of 2boys, eliesaab, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.297
    Ете јас запалив 60 свеќи и сеа шо прајме? Сигурна сум не запали некој од овие погоре шо скокат со сторињата. Во процес на донација сум. Донира некој од горенаведените, или се е само "еве јас поќе жалам од тебе"? Не жалиш. Leave people alone for God's sake.

На MandyLane, Iris-1234, Lollipop_123 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    320
    Цела недела слушам ДНК дома и во кола и жалам што не сум го ценела своето, така и за Тоше

:(;(

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.747
    Допаѓања:
    115.672
    Има нешто шо се вика осет и имање комон сенс.
    МОРАМ ли да објавам слика од кафана оваа ЕДНА недела? Не дека на тие во Кочани му е гајле Фана шо ќе објави, не му е ич и исто им се фаќа Фана и на свадба да оди, вака реално да си кажеме.
    Ама нема потреба да објавувам ништо. Една недела е аман луѓе шо ви е? Во тие седум дена мора ли да ти го видиме друштвото шо го имаме видено 500 пати? Си била во кафана што не сме ја виделе? Не во истата одиш секој викенд.
    |( (facepalm)

На Ana.brojka, Golden, Ivan4e04 и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    699
    Ми се приповраќа од сите што славеа било што оваа недела.

Толку запросувања за нова година не бев видела. Со години биле заедно и баш во најцрните денови одлучиле да се запросуваат, венчаваат и сл. Па родендени, музика треште, маскоти што уште не. Срамота, каков камен срце имаат луѓето? Јас сеуште не можам да спијам како треба на некои до забава им е дојдено.

Точно, животот ќе продожи. Пак ќе правиме свадби и родендени, пак ќе излегуваме пак ќе слушаме музика. Но зарем тоа сето мора во првите неколку најцрни денови? 60 човечки животи згаснаа сите од млад - помлад. Барем да почекаме да помине некое време, барем душите да им стивнат. Па потоа некако ќе пробаме да продолжиме со животот.

На Golden, nextredstyle, Orfea и 7 други им се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.148
    Допаѓања:
    27.206
    Мене ме занима што се толку фамозни тие кафиња што мора да се објават. Ваљда се златни или со сваровски кристали. Во обичен ден не би постирала кафе или кафана ама тоа е

На nextredstyle, crimson, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.711
    Леле кое преувеличување господе боже, па не идам на сред пат со слушалки идам по скратен пат преку парк, поточно ајде детално да ти објаснам, многу забегувате некогаш, не бидете буквалисти, аман слушалките за дома во кревет ли се? Не знаев ок

На simoncelicius, Ta-mara, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    50.777
    Јас бев во Лесново се прошетав, дете прошетав.
    Исто бевме и на литургија и на молитва, на молитвата попот ги спомна на сите повредени имињата.
    Од угостителство ништо не работеше бидејќи во несреќата почина детенце што работеше таму.

На Снегулк@23, riba79, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    56.322
    Што очекувате од ваков народ без комон сенс, уште првите дена имаше слики што фрчат седнати во ресторани насмеани од шестка до шестка. Иако повеќето кај мене на фид беше во врска со трагедијата, се наоѓаше и уште се наоѓа по некој ваков кој си слави и гордо си објавува без разлика. Па оправдувањата ми се смешни, животот продолжувал. Но барем во овие 7 дена да се испочитуваа деновите на жалост. Ама нема, кафаните и сторињата не смеат да трпат. И после зошто сме до ова дереџе.
    П.С. и јас слушам музика на слушалки дури работам често инаку, не беше тоа поентата

На nextredstyle, Bratot, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    8.181
    Има внатрешни поделби во УСС УКИМ демек сегашниов претседател бил слуга на ВМРО поврзн со професорката Весна од МФ т.е Министеркава сегашна а од друга страна студент од Црвена Младина од Левица наводно правел поделби во УСС одржувајќи пленум за да повика на протести искористувајќи ја ситуацијава а и тоа "Кој е следен" наводно бил поддржан од истите.

16. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    34.548
    Едно од децата што е во Шведска утре го пуштаат дома ,добро било. Фала му на Бога.
    Другите две треба операција да им се прави, а за третото од изворот што ми кажа ова се , не знае.
    Родителите се прашани личнл дали имаат потреба од нешто, сега за сега не им требало ништо.

На Снегулк@23, Skorpija25, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.682
    Допаѓања:
    22.184
    Битно ќе поминат овие 7 дена и пак ќе продолжи народ да пуши во затворени кафичи ама океј е, оти овие 7 дена на вода живеел, имале сочувство. Кога некој кашла и се гуши до него, тогаш сочувството leaves the chat. И ќе бара противпожарна заштита во истиот тој кафич.
    Или имаш осет за тие околу тебе или немаш и тоа се гледа секој ден

На neno0o, Ana.brojka, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.559
    Ја сум била на концерт и на двајцата уште сум во шок како се случило ова.
    Кога бев дете Тоше погина ама сега како возрасна не знам како ќе поминам низ оваа трагедија.
    Не знам само до кога ќе трае ова.
    Уште пишуваат по инста свашта.
    За Тоше викаат полско цвеќе млад нека ме покрие, а ДНК пееле ако утре ме нема. На крај ќе ги направат самите виновни дека си починале. Свашта.

Последна измена: 23 март 2025 во 12:38
    На Снегулк@23, eliesaab, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.149
    Од глава не ми излегува таткото, го преплакав детево, пишуваа за него по фб мирно добро дете, всушност и на ликот му се гледаше тоа на детенцево. Преболно. ;(;(Детето е Томче Стојанов, мајка му и татко му Драги и Васка чинам беа, често ми излегуваат на фб деновиве. Не знам дали има сметка за донација и за нив.
    Едит: еве има и за жал за никој нема донирано за починативе ко што видов.
    Screenshot_20250323-123742_Chrome.jpg

Последна измена: 23 март 2025 во 12:39
    На vitamina и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    48.260
    @ocicka2014 Како се донира на странава, не укопчав некако , може директно на сметката на мајката на детево да уплатам во банка?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.