Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Абе и за ова успеавте да се испокарате…

Amore123, eliesaab, Dunnja and 7 others like this.
  2. Iva:)

Iva:) Популарен член

Фала богу, конечно разумен коментар. Работа на бендот е да пее условите ги обезбедува газдата/менаџерот. И да ги донеле и да не ги донеле Панчо кога ќе ја слушне вистината и ќе ја согледа катастрофата тешко дека ќе може да живее со тој товар дека на нивен концерт се има случено. За разлика од него сите други осомничени кои свесно го изигрувале законот ќе продолжат ко ништо да не било. Додека не се утврдат сите околности можете да верувате или не на жената на Андреј ама не можете да тврдите како било.

3. forumce

forumce Форумски идол

Е како нема. Еве ја онаа Јорданка Јоци и таквите како неа

JoyJoy likes this.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Сте учеле физика за електрицитет? За напон?
    @KuklickaSk за жал мислам дека Панчо е менаџер... и на него паѓа вината. За жал... тешко него..

JoyJoy and nikyshka66666 like this.
  5. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Не биди толку сигурна и престани со клевети и да водиш инат со членовите. Ако ги се запали станот значи ти си виновна ради твојата негрижа. Крив е инвеститорот. ради елементарна непогода е точно,но тој ти продава и ти гарантира цврста квалитетна градба и до колку степени е опотрна на земјотрес.
    Ете,џевахир земи го за пример они правеа и тестирања…не дај боже да се деси спротивното од тоа они што продадоа….
    И патем, се стави во некоја улога која не си ти всушност

6. Realist1

Realist1 Популарен член

лицата шо ги користат пиротехничките средства треба да имаат лиценца за да го прават тоа или да најдат друго правно/физичко лице кое има дозвола за да употребува пиротехнички средства на отворен или затворен простор.
    Во овој случај, музичката група сама си организирала пиротехника ако ја нема потребната документација ќе треба да одговара.
    И ја ги сакам днк и панчо ама закон си е закон, жал ми е и мене не сакам да коментирам додека не излезе целосно обвинението за случајов

7. GirlVolley

Значи од струен удар е тогаш, не е од искрата. Ако те слушаме тебе.
    Како што загина детето во радишани

simoncelicius likes this.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Чекај изгледа малку овие од Алфа си ја вртат изјавата како што ќе им текне.

Еве ја поточно како гласи:
    Од она кое што го имаме утврдено досега, ќе пробам да доловам што преземавме: По извршен разговор со член на групата ДНК утврдено е дека пиротехниката ја донел бендот, за жал лицето кое било задолжено за нивна употреба е починато, рече Тошковски.

Според ова кривицата би била кај починатото лице кое било задолжено за пиротехниката, а не кај Панчо.

Last edited: Mar 23, 2025
  9. GirlVolley

Зошто не ги критикуваше днк додека носеле пиротехника во борис трајковски и слични сали кај што имаат голем простор и мали шанси за да напраат пожар?

eliesaab, Anyshka, JoyJoy and 2 others like this.
  10. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Луѓе на милион вести и шпекулации коментирате се колете. Дај малце посмирено. Нит некоја од вас е во обвинителство, нит сте дел од клубот нит дел од бендот нит дел од мвр. Уште 7 дена не поминати мудрувате. Ќе си има истрага, ќе се бараат докази, ако се подобри дел од групата ќе дадат точна изјава. Човекон онде лежи се бори за живот вие го распнавте, а појма немате и немате никакви докази за тоа што зборите.

TammiB5, Anyshka, JoyJoy and 5 others like this.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се претера ептен, мислам дека темава е отворена за да се споделуваат битни информации, новост ама тргна накај политика, па јас едно ти друго,крив не крив.. стоп малце не можи човек да ве пофати до кај стасавте, на која тема скокнавте

Fenix05, Trexane, LiquidLuna and 7 others like this.
  12. Dennings

Dennings Популарен член

Леле стварно не ми се верува што читам. Извини ама не можам да не ти вратам. Ако остаис рингла уклучена и ја забораиш инвеститорот е крив? Ако остаиш свеќа до завеса инвеститорот е крив? Ако не изгасиш плин и се се вивне инвеститорот е крив??? Ти правиш ПОГРЕШНО дело, а ако зградата нема услови да се избори со тоа и да не вивне цела И инвеститорот е крив. Покрај тебе . Земјотрес не е зависен од човечки фактор жено не можам јас да “направам” земјотрес ама можам пожар итекако

Fenix05, CameliaMiller, MB993 and 3 others like this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не водам инат со никого само ја кажувам реалноста како ќе биде. Тоа што не сакате да ја слушнете вистината тоа е друго.

JoyJoy likes this.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Од кај знаеме дали ја имале или не потребната документација? Кажаа нешто за тоа?
    Не е можно какви споредби правите. Ако оставиш свеќа до завеса или уклучен плин, шансите да се вивне се, се многу големи.
    Во Пулс имало и предходно пиротехника, имало пиротехника и во многу други дискотеки, па ништо не се случило.
    Не мешајте баби и жаби.

Кога ќе излезат со официјално соопштение, тогаш може да кажуваме вака или така. Засега ништо не се знае
    Дури ни дали пиротехниката е причината.........

H.VAGA, JoyJoy and Mumoftwo30 like this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Ама днк кај нив дома не однеселе пиротехника туку во клуб кој мора да добие дозвола за користење на таа пиротехника. Значи клубот/дискотеката е задолжена за безбедноста на гостите. А се гледа колку е безбедна дискотеката

eliesaab, H.VAGA, GirlRose and 5 others like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Отворам социјални мрежи, преплавени ми се со сториња ИМА РАЗЛИКА за активностите спроведени од тогашната власт за модуларната и автобусот на дурмо и актуелната за трагедијата во Кочани. Па добро нормални ли сте полтрони, на сметка на трагично загинати луѓе, деца и довека зацрнети семејства да се обидувате да собирате политички поени? Уште колку трагедии треба да ни се случат за да се освестиме дека ради курто и мурто ни се случува ова? Наместо да застанеме сите ко еден и да се бориме против системот ние ќе мериме кој политичар подобро не ебе во здрав мозок? Гниди едни!

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Друго кажав, не дали има вина или не според закон. Ниеден нормален човек не може да се носи со факт дека толку луѓе загинале и се поведени зошто дошле да те видат/слушнат. И дека ти загинале најблиските... Посебно не човек кој е докажано емпатичен.
    Не знам вие како тоа не го гледате, па докажувања за вина. Сеедно е дали ќе седне на обвинителска клупа, завршен му е животот.

Пс. Јас лично на место на Панчо сигурно ќе посакав да сум дел од тие 59.

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Панчо е уништен човек. Велам тешко него како ќе ср носи со ова.. ама бе ми се јасни и овие што велат дека нема вина бендот. Брз разлика кој да бил. Многу жално и голема трагедија. Еве гитаристот во Турција подобар е, Ана се спаси не знам сега како е не сакам да се распрашувам не е време.. страшно е.

19. GirlVolley

Граѓаните 33год сакаат да ја слушнат вистината

eliesaab, L.i.n.a.a and JoyJoy like this.
  20. st-el

st-el Популарен член

Истиот товар ќе го носи и повредениот гитарист кој е на лекување во Солун, а мислам и придружнииот вокал, Ана....
    Тешко ним :u:
    И да се дополнам, доста го обвинувате Панчо, нему , а и на другите преживеани уништен им е животот....