Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    12.171
    Абе и за ова успеавте да се испокарате…

На Amore123, eliesaab, Dunnja и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.726
    Фала богу, конечно разумен коментар. Работа на бендот е да пее условите ги обезбедува газдата/менаџерот. И да ги донеле и да не ги донеле Панчо кога ќе ја слушне вистината и ќе ја согледа катастрофата тешко дека ќе може да живее со тој товар дека на нивен концерт се има случено. За разлика од него сите други осомничени кои свесно го изигрувале законот ќе продолжат ко ништо да не било. Додека не се утврдат сите околности можете да верувате или не на жената на Андреј ама не можете да тврдите како било.

На Emilija97mk, Amelia, Erika.greeneyes и 8 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.645
    Допаѓања:
    39.857
    Е како нема. Еве ја онаа Јорданка Јоци и таквите како неа

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.984
    Допаѓања:
    117.951
    Сте учеле физика за електрицитет? За напон?
    @KuklickaSk за жал мислам дека Панчо е менаџер... и на него паѓа вината. За жал... тешко него..

На JoyJoy и nikyshka66666 им се допаѓа ова.
  5. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.561

Не биди толку сигурна и престани со клевети и да водиш инат со членовите. Ако ги се запали станот значи ти си виновна ради твојата негрижа. Крив е инвеститорот. ради елементарна непогода е точно,но тој ти продава и ти гарантира цврста квалитетна градба и до колку степени е опотрна на земјотрес.
    Ете,џевахир земи го за пример они правеа и тестирања…не дај боже да се деси спротивното од тоа они што продадоа….
    И патем, се стави во некоја улога која не си ти всушност

На Kolache na mama, H.VAGA, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    4.414
    лицата шо ги користат пиротехничките средства треба да имаат лиценца за да го прават тоа или да најдат друго правно/физичко лице кое има дозвола за да употребува пиротехнички средства на отворен или затворен простор.
    Во овој случај, музичката група сама си организирала пиротехника ако ја нема потребната документација ќе треба да одговара.
    И ја ги сакам днк и панчо ама закон си е закон, жал ми е и мене не сакам да коментирам додека не излезе целосно обвинението за случајов

На Konfetka, CameliaMiller, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  7. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.561

Значи од струен удар е тогаш, не е од искрата. Ако те слушаме тебе.
    Како што загина детето во радишани

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    16.360
    Чекај изгледа малку овие од Алфа си ја вртат изјавата како што ќе им текне.

Еве ја поточно како гласи:
    Од она кое што го имаме утврдено досега, ќе пробам да доловам што преземавме: По извршен разговор со член на групата ДНК утврдено е дека пиротехниката ја донел бендот, за жал лицето кое било задолжено за нивна употреба е починато, рече Тошковски.

Според ова кривицата би била кај починатото лице кое било задолжено за пиротехниката, а не кај Панчо.

Последна измена: 23 март 2025 во 22:09
    На Bitter-Sweet, Mumoftwo30, GirlVolley и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.561

Зошто не ги критикуваше днк додека носеле пиротехника во борис трајковски и слични сали кај што имаат голем простор и мали шанси за да напраат пожар?

На eliesaab, Anyshka, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    89
    Луѓе на милион вести и шпекулации коментирате се колете. Дај малце посмирено. Нит некоја од вас е во обвинителство, нит сте дел од клубот нит дел од бендот нит дел од мвр. Уште 7 дена не поминати мудрувате. Ќе си има истрага, ќе се бараат докази, ако се подобри дел од групата ќе дадат точна изјава. Човекон онде лежи се бори за живот вие го распнавте, а појма немате и немате никакви докази за тоа што зборите.

На TammiB5, Anyshka, JoyJoy и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    25.216
    Се претера ептен, мислам дека темава е отворена за да се споделуваат битни информации, новост ама тргна накај политика, па јас едно ти друго,крив не крив.. стоп малце не можи човек да ве пофати до кај стасавте, на која тема скокнавте

На Fenix05, Trexane, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    4.575
    Леле стварно не ми се верува што читам. Извини ама не можам да не ти вратам. Ако остаис рингла уклучена и ја забораиш инвеститорот е крив? Ако остаиш свеќа до завеса инвеститорот е крив? Ако не изгасиш плин и се се вивне инвеститорот е крив??? Ти правиш ПОГРЕШНО дело, а ако зградата нема услови да се избори со тоа и да не вивне цела И инвеститорот е крив. Покрај тебе . Земјотрес не е зависен од човечки фактор жено не можам јас да “направам” земјотрес ама можам пожар итекако

На Fenix05, CameliaMiller, MB993 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.984
    Допаѓања:
    117.951
    Не водам инат со никого само ја кажувам реалноста како ќе биде. Тоа што не сакате да ја слушнете вистината тоа е друго.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    3.289
    Од кај знаеме дали ја имале или не потребната документација? Кажаа нешто за тоа?
    Не е можно какви споредби правите. Ако оставиш свеќа до завеса или уклучен плин, шансите да се вивне се, се многу големи.
    Во Пулс имало и предходно пиротехника, имало пиротехника и во многу други дискотеки, па ништо не се случило.
    Не мешајте баби и жаби.

Кога ќе излезат со официјално соопштение, тогаш може да кажуваме вака или така. Засега ништо не се знае
    Дури ни дали пиротехниката е причината.........

На H.VAGA, JoyJoy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.645
    Допаѓања:
    39.857
    Ама днк кај нив дома не однеселе пиротехника туку во клуб кој мора да добие дозвола за користење на таа пиротехника. Значи клубот/дискотеката е задолжена за безбедноста на гостите. А се гледа колку е безбедна дискотеката

На eliesaab, H.VAGA, GirlRose и 5 други им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.307
    Допаѓања:
    33.642
    Отворам социјални мрежи, преплавени ми се со сториња ИМА РАЗЛИКА за активностите спроведени од тогашната власт за модуларната и автобусот на дурмо и актуелната за трагедијата во Кочани. Па добро нормални ли сте полтрони, на сметка на трагично загинати луѓе, деца и довека зацрнети семејства да се обидувате да собирате политички поени? Уште колку трагедии треба да ни се случат за да се освестиме дека ради курто и мурто ни се случува ова? Наместо да застанеме сите ко еден и да се бориме против системот ние ќе мериме кој политичар подобро не ебе во здрав мозок? Гниди едни!

На Amelia, Thinkerbell., Fenix05 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.127
    Допаѓања:
    27.322
    Друго кажав, не дали има вина или не според закон. Ниеден нормален човек не може да се носи со факт дека толку луѓе загинале и се поведени зошто дошле да те видат/слушнат. И дека ти загинале најблиските... Посебно не човек кој е докажано емпатичен.
    Не знам вие како тоа не го гледате, па докажувања за вина. Сеедно е дали ќе седне на обвинителска клупа, завршен му е животот.

Пс. Јас лично на место на Панчо сигурно ќе посакав да сум дел од тие 59.

На Discovery, andromedae, eliesaab и 23 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.984
    Допаѓања:
    117.951
    Панчо е уништен човек. Велам тешко него како ќе ср носи со ова.. ама бе ми се јасни и овие што велат дека нема вина бендот. Брз разлика кој да бил. Многу жално и голема трагедија. Еве гитаристот во Турција подобар е, Ана се спаси не знам сега како е не сакам да се распрашувам не е време.. страшно е.

На CameliaMiller, JoyJoy, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.561

Граѓаните 33год сакаат да ја слушнат вистината

На eliesaab, L.i.n.a.a и JoyJoy им се допаѓа ова.
  20. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    5.104
    Истиот товар ќе го носи и повредениот гитарист кој е на лекување во Солун, а мислам и придружнииот вокал, Ана....
    Тешко ним :u:
    И да се дополнам, доста го обвинувате Панчо, нему , а и на другите преживеани уништен им е животот....

На eliesaab, Ivan4e04, Bubish26 и 9 други им се допаѓа ова.