Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

И обвинение склопивте, и вештачење напраивте, и реконструкција на настанот, таман. Уште пресуда фали.
    Да, и настрешницата што падна во Нови Сад, отепа луѓе оти стоеле под неа(facepalm). Толку имам да кажам.

2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Еве уште еден линк
    Се гледа дека се нема правда во нашава држава, кога се е со врски од полиција, инспектори, обвинители.
    https://skopje1.mk/archives/323450?...6Mkpf7-tlAM4rj2k7A_aem_NodJ_EJSLorjNTSzhIhEmg

JoyJoy likes this.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ја мислам овој Деко газдата посигурен е во затвор да оде
    Ако се врате у Кочани родителите жив ке го запалат и ке го излежат
    И треба

4. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Дај бе повлечи се. Си се натурила и на Панчо и на сите готово ти го реши случајот. Детективката судијката наша. Ај веќе престани. Преболи...кој што сака може да си мисли ти на сите овде ќе ни солиш памет кој е крив кој прав.

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓе, дајте да донираме... 0 ден има за веќе починати деца.

JoyJoy, GirlVolley and Dekorado like this.
  6. desperate15

desperate15 Популарен член

Оф , кај отворив и јас гледам видео едно мајка му што збори дека за влакно не се спасил немало кислород кој да му даде ;( не можам веќе преболно е :doh:

ocicka2014 and simoncelicius like this.
  7. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Панчо ќе го јаде не затоа што преживеал туку зашто им е менаџер и правен застапник. Другиот осомничен е веројатно пиротехничарот.

А за тоа дека нема никаде напади и коментари на нивна сметка грешка сте. Уште истиот ден некои амеби на нивните профили им пишуваа се и сешто..

Незнам како на некои не им е срам да ги ставаат во уста членовите на групата и како они биле виновни.
    Па како не ви е срам бре, сите што починаа отидоа зошто спасуваа други т.е деца што незнаеја што да прават.
    Да не беа тие повозрасни трагедијата ќе беше уште поголема.

Amelia, Skorpija25, Ivan4e04 and 9 others like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ако возам 200 секој ден, а само еднаш се акнам во друга кола, значи не сум крива што сум возела 200, крив е патот што бил лизгав. Оти па само еднаш се умира, не 10 пати.

Логикава ви е лудило.

9. LadyR

LadyR Популарен член

Сега го отворив линкот за донации, и гледам...

Screenshot_20250324_022642_Chrome.jpg

Ве молам за Ѓорѓи кој може да донира. :u:
    Инаку тој почина враќајќи се по четврти пат да спасува деца, кровот паднал....
    Лицето погоре - Стојанчо Стојанов му е шура.
    Сопругата на Ѓорѓи ги загуби и сопругот и брата си таа вечер... И остана сама со 4-месечно бебенце...

10. forumce

forumce Форумски идол

Днк се криви шо се запали дискотеката. Во ред?

sj *O*, Dekorado, Amellie13 and 3 others like this.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ај да не кажуваме дали ќе го јаде Панчо, уште не знаеме колкава е неговата вина, лицето одговорно за пиротехниката е починато. Полека малку.

Премногу ми се трогателни коментари од Србиве, а и од секаде каде што допре веста за трагедијава. Каква солидарност, е ова е човештината, политиката е таа што прави раздор и сее омраза. И од Бугари читам коментари, претежно на YouTube наидувам на нивни, колку топлина и сочуство, утеха, а секојдневно од нив имам читано одвратни политички коментари.
    Цел свет го обиколи веста, и од Тајланд читав коментари, и таму имало ваков случај пред некоја година.
    Ако чувствуваш болка, жив си. Ако ја чувствуваш туѓата болка, човек си. :l: Камо секогаш вака да бевме добри едни со други, светот ќе беше поубаво место...

angel92, Amelia, sj *O* and 14 others like this.
  12. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

дискусијата е таа што се протега, Панчо е крив. Сакам да кажам може да биде крив зошто е правен застапник, а не зошто преживеал.

Во однос на поддршката и собирањето на донации сум општо разочарана од мн познати личности во регионов кои толку многу ги погоди што само слики со сочувство објавија.
    Исто и од некои познати Македонци по светот што воопшто не објавија..
    Секоја чест за обичниот народ од целиот свет имаше коментари со сочувство.

sj *O*, Mumoftwo30, JoyJoy and 3 others like this.
  13. Dennings

Dennings Популарен член

.
    Како ќе кажеш ти само не се нервирај те молам
    Ај бе пораснете ако не си способен за дискусија не се уклучувај на форум збори си пред огледало

JoyJoy and MB993 like this.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Проблемот бил во газдата кој летово решил да реновира и да не запази ниеден стандард, проблемот е што немал план за евакуација, што немал пп апарати што ја затворил таа задна врата. Проблемот е што не кажал дека нема услови за пиротехника и што не склопил 2+2 колку е, толку ум што и негово дете пратил таму.
    Проблемот е што заглавиле на врата и дуплата врата не можела да се отвори, оти има две врати од кои за едната треба доста сила да ја бутнеш.
    Проблемот е во сите што дозволиле диското да работи и не си ја вршеле работата него убаво им било да лапаат ручеци и да шетаат со тие земени пари.

Прежални судбини, за сите што отидоа и за сите што останаа.
    На работа имав еден куп од родителите и роднините, земаа пари, праќаа пари…болно ми е секој ден да ги гледам. Дали ми е поболно од нив, не ми е.
    Дали е ок в ден на жалости да постираш било што, не е, ама тоа не значи дека не ти е криво.
    Животот за жал продолжува, за нашиот град не толку, барем во следните неколку години нема…ама ќе живееме.
    Дали тоа што постирав само еднаш за супорт ме прави помалку емпатична и дека не жалам, апсолутно не, исто како и тие што постирале не дека не жалат. Ама сепак комонсенс е да не се постира, да не се прават журки, да не ечи музика…

Нека одговараат сите кои не зацрнија, нека не се повтори ова никогаш и нека се вратат сите дома со што помалку физички и психички трауми. На оние што останаа нека им дава нешто сила, не можам да речам нека им дава Господ сила оти деновиве не знам ни верба веќе дали имам…

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Многу од нас пораснаа со ДНК, па сега ни е неприфатливо дека и они се виновни на некој начин.
    Се, ако ја донеле пиротехниката и притоа не е законски, се.
    Зборуваме дека врските, безаконието ни ги уби децата. Безаконие е и нивното со пиротехниката и настапот на диво.
    Панчо е веќе казнет, премногу е тажно и трагично што му изгоре бендот, на негов настап починаа деца, има повредени. Ама тоа не го амнестира, и ако има вина мора да си одговара. Ако сакаме ново општество, мора и ова.

Друго, во диското имало полиција. Гледа оган, не реагира. Рација прави без да исклучи музика.
    Ама гледаш оган, реагирај, смири толпата и напрај план за евакуација.
    Никој ама никој не ги спомна нив, а и те како би можеле да влијаат на ситуацијата.

16. ataneR

ataneR Истакнат член

Се згрозив

Attached Files:

17. shz

shz Форумски идол

Оваа трагедија порано или подоцна ќе се случила, неизбежна е била.
    Бидејќи скоро на секој настап имало пиротехника, плафонот бил од лесно запалив материјал, газдата реновирал го спуштил плафонот.
    Ништо не работил според закон, штом досега работел така и така ќе е продолжил и по мое мислам дека кај и да е ќе се случила трагедијата.

18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

ДНК имаат дел од вината во целава приказна, во целиот ланчан систем. Колку имаат вина, не знаеме уште.

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Мислам дека секој што решава да се занимава со нешто професионално и да гради кариера, треба да си внимава, да ги познава законите во државата, да не затајува данок, да знае дека пиротехника е забранета, тоа е една општа култура што се вели. Многу јавни личности ги снема и политичари, и пејачи, многу. Себичност. На крај донираат обични луѓе како нас што не се богати.

JoyJoy, Dennings, Unikat_1 and 2 others like this.
  20. Unikat_1

Unikat_1 Активен член

Оваа трагедија е навистина голема и еднаш за секогаш треба да се затворат вакви шупи низ цела земја.

elimkd, JoyJoy, MB993 and 1 other person like this.