1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    3.274
    Кај нас почнаа со инспекции, кој е нерегуларен сам затвара. Воглавно поради Х причини,или реновирање.

На Lisandra, fashion-addict, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    219.907
    Таму му е местото, до крајот, толку да се биде алчен за пара , парата слеп и толку глуп да направи човек .. сунѓери бутал ради што се жалеле за музиката сунѓери бе :doh: озбилно сунѓери?
    Од бизнисмен возрасен човек да очекуваш ваква работа? Зарем не размислувал за ниту една последица? Ниту за сунѓерот штофот и стиропорот?
    Мачкал, пустел, замачкувал локал што го посетуваат младината? Илјадници.. не знам, стварно немам коментар. Што да коментираме веќе ..
    Никој здраворазумен не би го направил ова ни во сопствена шупа/гаража…

На Ivan4e04, Sofia*, Emilija97mk и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.782
    Се изнатропа глупости овој. Било кој наш кавер бенд како Рингтонес или Дуодис може да собере двојно повеќе публика од било кој српски кавер изведувач ко онаа Марија во Мош што пее. И било кој наш пејач како Влатко, Днк, Тамара, Антонија може да собере повеќе од српски певаљки како Зера, Теодора. Знам од келнер што работи во клубови каква е посетеноста. Ама мора да се понижува нашето. Ете нека види на страната на Пулс на Днк имаше барем 2 пати повеќе публика од некоја Јована или Беквалац. Во глобала не смее општините народни пари на граѓаните да трошат на Бресквици и сличен шунд.

На Mumoftwo30, elenaklasik, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.300
    Допаѓања:
    270.757
    Па не мислел, да мислел немаше неговото родено дете да е меѓу овие по странство што се лечат.

На spacegirl92, simona_baby, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  5. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    2.580

Браво,секоја чест. За ова пишував цело време,но во кратки црти зошто немав време и не мислев дека човек вака треба да изнапише од А до Ш…мислев ќе сум правилно разбана на кратко ако објаснам и некои од тука ме нападнаа,дури и дека сум со вакво или онакво ајкју.
    Ама се виде нивното ајкју

На Mumoftwo30, KateKane и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    219.907
    Ова ме загрижува Каме, дека никој за ништо не мисли, не мислат за последици, ќе појдам од маж ми дома колку пати ме прекорува околу струјата, гаси го кабелот, продужниот итн, па и во локалот каде што седевме ние да знаеш колку е се нелегално.. сега ќе реновирале пази изјави, читај ќе преправаме оти било се против закон немало нешто што имало по закон и безбедност.
    Па самите диска/кафичи се на градоначалници и “крупни риби” трчкале по документи сега цела недела, сами инспектори држат локали погоди како и на кој начин.
    Јас сум скрешена и многу гневна, сакав ете.. да се издишам овде бар.. македонец ќе ми ка сфати тагата и беста овде нема да ме сфатат зошто баш е ненормално, да им зборам на колегите ич нејкам ме гледаат немо како можно било тоа до толку за нив се ова е невидено чудно и ненормално а за нас е ко добар ден.
    Од никогаш никогаш не сум слушала/гледала партии и сличните, ги гасам автоматски оти ми се повраќа, сметам дека ми ја испоценуваат интелигентноста, сметам дека сите сите овие години се исти- ненормални според мене и алчни и жедни само за пари- ништо друго.

На Ivan4e04, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    3.015
    Сите што го кршат законот на било каков начин треба да имаат казна, можеби нема да биде казната иста на сите, но правилно е СИТЕ да одговараат за грешките.
    Дали ако (НЕ ДАЈ БОЖЕ) починеше синот на Деко би рекле, оставете го греота е чоекот? Не, тогаш ве молам оставете нека судат секаде кај што е потребно.
    Нема тука овој поќе греши оној помалку, секој со заслугата.
    Ако се докаже дека одговорниот за прскалките е Панчо, нека судат јбг. Ама оставете да докажат, ние од дома не знаеме ништо, посебно не знаеме дали членот на ДНК што е обвинет е баш Панчо, ами ако е гитаристот? Е тогаш него нека го осудат..:envy:
    Ако судат според симпатизирање како вас, тешко на нас што остнавме во државава. Што ако на судијата му е мил некој? Да не го судат него? Господе боже!

И уште нешто, што е со Сител? Музичка програма имаат (смајли што се крсти).

На Mumoftwo30 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.598
    Допаѓања:
    128.014
    Завршија деновите на жалост и даваат епизода од емисија што требаше да ја емитуваат вчера.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    3.015
    Јасно ми е дека завршија, но ден после жалост и огромна трагедија даваат емисија што се емитува во Недела и плус е музичка/забавна.
    Што чекаа до сега, нека ја пуштеле уште во 00:00 кога прекршил денот..

На Skorpija25, eliesaab, Amelia и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    16.383
    Шо даваа, онаа идиотската емисија "Мерак меана"?

На Mumoftwo30, Amelia, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    3.015
    Никад није касно.. и сеуште трае.

На Amelia и Bratot им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    219.907
    Точно, ако сакаме сите колективно да ја смениме државата треба да сносат одговорност сите до еден според докази вештачење итн, ако сака некој да фаќа врски со политанки и кафе или виски и пари нека се пријави таму каде што треба а секој да си ја работи работата по закон. Ако треба да се чека некаде во било која институција за да биде услужен бујрум бројче како по европа, најпрост пример одам во аптека земам број и чекам мој ред, нема ништо преку ред, па се жалат не можеле да чекаат па пцуваат али ништо од тоа посекако си го чекаат редот, преку ред нема. Не сум видела.

Во болница се прави тријажа, се одредува боја и си чекаш според итноста. Крај. Додека ние сме безредие, племе без осет, усул и без емпатија ниту култура. Како што ние сакаме да завршиме сака и друг точка, сите сме народот ниту шефот/началник на трескам полиција не е ништо повеќе од конфекциски работик или келнер или шта год што и тој чека и може му гори под нозе.
    ама ние сме премногу селективни, премногу си патиме од “ама знаеш ли кој сум јас” и слични нарцизи од персони.

Себични сме и си гледаме само во нашето, немаме жал емпатија за туѓото, за нелегалноста и корупцијата пишав на широко дека ми се гади и сум бесна по се што излезе на виделина да така немам соодветен коментар да ја доловам нашата црна аларматна состојба која што ја живееме сите ние со години.
    Вистина е толку аларматно што повеќе од тоа не може да биде.

така сме научени, така не научиле и така живееме, цел живот останавме да си ги мериме кој колку е богат паметен итн..
    во последно време ниту ми се зборува со народ од што еве порано не било а сега е во тренд да се споменуваат вртоглави суми кој колку имал/печалел кој он бил како живеел и колку илјади имал а уствари стварно нема ништо.
    Останавме во неповрад и бестрага што од мерење, што од се ова што се случува низ државата што од трагедии што од почнувајки од секојдневниот живот.

На Ivan4e04, Gosh, Miss666 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    3.015
    Луѓето денес се без никаков срам, ќе те изгазат да биде нешто по нивно. На болница чекам ред со дете болно и тантруми на најјако, само што стигнав на ред се истурка една госпожа да влезе пред мене, само и реков “ако мислиш дека ќе успееш во животот повели”, и си влезе поштено, не ќе чека..
    Ама утре истата дотична ќе иде да протестира против системот.
    Знаеш, на македончето секогаш крив му е друг, никогаш од самиот себе не тргнува.

Ајде да не гу ставам сите во исти кош, но повеќето утре ќе фаќаат врски за една 5ка да пишат професорите на детето и да си го вработат на подобра позиција.. или ќе му речат иди мама кажи од кого си ќе те пушти обезбедувањето на врата..

Само нека затопли, ќе фрчат малолетници на мотор и ќе колнат по лош полицаец што им пишал казна.. или ќе се јави тато на некој пријател да ја скини казната.
    Ама ние ќе протестираме против системот, знаеш кај нас луѓето цветаат, системот е крив8)

На Ivan4e04, Gosh, Pham и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.457
    Допаѓања:
    183.223
    Сите имаме, ама не сите подеднаква. И таа твоја праведност, почнува со фискалната. .. и тука некаде завршува. Јер..,она што го збори Витамина.
    Слушам на поминување по телевизии, тумачи, експерти-длабока држава имало во Кочани, Франфурска мафија, што-ти- ја-знам(facepalm). Мала група педера го контролирала градот. Па секој град е таков, негде мала група, негде поголема. И ти со фискалната ќе го опраиш, оној што- во нелегален објект, со нелегална лиценца, добиена од легално министерство, заведена со архивски број - непречено работел, за легално да си има потплатени рации, инспекции и се по ред :drunk:.

Јас имам поведение по ПиЕс што се вика, верувам и ти, верувам и некои други. Ама нашето поведение не го оправа овој систем. Не дека јас ќе си сменам моралните начела и ќе попуштам, едноставно не сум доволна. Го плаќаш од свој џеб некој да спроведува закон, ама тој не работи за таа плата од буџет, работи ради ,,бенефитите,, од буџетската работа, работи за дупла плата од мито, арач, тезга, како сакаш кажи го. Системот е злосторничко здружување. И кој е тој што може да го реши системот, пошто ние одоздола од пирамидата, очигледно не сме?
    Значи да, правдата не смее да биде селективна. Нека почнат за промена со неселективност од врвот, па да видиме.

Последна измена: 24 март 2025 во 23:27
    На Ivan4e04, dunika, elenaklasik и 14 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.300
    Допаѓања:
    270.757
    Тоа и го напоменав.
    Нормално дека на докторот била најголема, мојата далеку помала, а има и службеници чија одговорност била уште помала од мојата.
    Ама нема човек кој нема одговорност, независно кој е, независно што работи.

Кога ќе почнеме од сами себе, и кога ќе сме мнозинство, нема да можат корупција во овие размери да тераат.

Нормално дека ДНК немаат и не можат да имаат најголема вина, повеќе пати повторив, најголема вина имаат оние кои од буџет зимаат плата за да превенираат вакви ситуации. Министри, секретари, инспектори, полиција, градоначалници... си има кој е далеку повиновен и поштено треба да мувлоса во затвор.

На Ivan4e04, Gosh, Dennings и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    13.330
    Дали денеска треба да се објават имињата на клубовите кои не ги исполнуваат условите за работа?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.745
    Допаѓања:
    115.660
    Рекоа ќе ги објавуваат?

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    13.330
    Како така да прочитав некаде…

На eliesaab и fana им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    13.971
    Рекоа дека ќе објават и тука се спомна истото.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    225
    Ми излезе на фејс страна Angels FM 106.4 видео од пречекот на Јован Костадинов во Гимназијата во Виница каде учи, ѕирнете го.
    Златен дечко.

На sj *O*, L.i.n.a.a, Amelia и 8 други им се допаѓа ова.