Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.768
    Допаѓања:
    27.299
    И ниеден од Собрание нема да излезе да ги удостои родителите.
    Ниеден!!!!
    Зашо сте сите внатре гомна скапани, зашо ниеден не ја допира родителската солза, ЗАШО??? РУЧЕКОТ ЛИ Е ПОБИТЕН????

НАРОД ДА ВИ СЕ ДЕСИ МАМЕТО ВАШЕ. Сите солзи да ве стигнат!!!!!

На elenaa0805, Waverly Raven, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    268
    Така е, наместо да помогнат и да покажат емпатија, тие се кријат како кукавици:!:И им се закануваат со притвор на родителите уште, тоа најмногу ме разгневи. Демек они се криви што децата им умреле!!

И тоа кажува дека нешто сериозно не е во ред со нашата држава (facepalm)

На Aschenputtel, azelea, LadyD и 5 други им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.768
    Допаѓања:
    27.299
    Надвор си да видиш шо се дешава? Стоат родителите и ги молат да излезат!!! Ги молат еј!
    Ејјјј, една вода не излегуваат да им дадат на луѓево. Гаши јадел гомна дека Не било најавено. НЕ БИЛО НАЈАВЕНО???? Им најави некој на родителите дека ќе им умрат децата? Најави некој дека другар ми ќе умре?

Новинариве исто се пички платени, жими Инфомакс шо ги следат протестите и Ландов. Другите може да спијат додека не им кажат од партија шо да пишат.

На Dekorado, elenaa0805, An-na и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Eunoia

Eunoia Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    177
    Малку бевме луѓе!! Многу малкуу

Прикачени фајлови:

На Dekorado и JoyJoy им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.768
    Допаѓања:
    27.299
    Апдејт who cares - Левица се надвор од Собрание и барале саат време пауза за да ги примат родителите во Собрание. И никој нема да ги прими пак на крај.

Родителите само сакаат да бидат слушнати... Луѓево се и ПРЕмирни.

На JoyJoy и flower30 им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.768
    Допаѓања:
    27.299
    И еве ги Филипче и Славјанка
    Шо бара Филипче овде? Кај е Мицко? Кај се актуелните?

На H.VAGA, LejlaD и JoyJoy им се допаѓа ова.
  7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.721
    Допаѓања:
    41.562
    Се усрамив од нас денеска. Толку мала поддршка за луѓето што си изгубија сѐ? Толку е поважна партијата?

Поздрав до сите седнати по кафичите на плоштад што фрлија по некој поглед во топлата уз ладното кафе. Брука.

А Собранието нѐ пречека со затворени ролетни. И тоа е доволна порака.

На Dekorado, elenaa0805, An-na и 20 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.323
    Допаѓања:
    77.959
    Ауууу ги фатија во небрано, излезе Левица, па сдсм и сега и Тошковски ги прими родителите.
    Ајде да видиме што ќе каже

На Sofia*, LejlaD, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.711
    Допаѓања:
    128.909
    Да, за влез на обичен граѓанин во Сообранието потребна е најава или покана од пратеник или сообраниска комисија, или да се закаже преку служба. Но, идиотиве од политичари можат надвор да сослушаат, само да сакаат.
    Него и народов не е арен.
    Мајка ми во автобус го слушнала следниов коментар „за ова излегоа, а за цените што ги нема да излезат да се бунат“. :drunk:
    Знаеме дека и високите цени се проблем, ама тоа ич не е битно кога има протест заради изгубени животи.
    https://fokus.mk/galerija-ushte-kol...-ovaa-drzhava-porachaa-roditelite-od-kochani/
    Инаку, кој има информации за работењето на Пулс треба да пише на назначената адреса.
    https://fokus.mk/ojo-graganite-koi-...boteneto-na-puls-da-gi-spodelat-so-istragata/

На Antebellum, Dentina и JoyJoy им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.506
    Најжалното од се се коментарите на простата раја по фб.
    Платени биле родителите, криви биле само родителите, другиве партии собирале поени преку родителиве....

Леле боже, кај живееме ?!
    Се изнаплакав од прееска.
    Не излегов на протест. Дома сум со двете деца ,нема кој да ги чува. Ама осеќам грижа на совест што не се снајдов да излезам.
    Познавам дел од луѓето. Таткото кој се тресеше од болка говорејќи дека цел живот живее чесни, плаќа чесно , работи чесно за на крај на нечесен начин да си ја изгуби ќерката.
    Таткото кој го загубил синот единец , а работел тешка работа да го израсне. Мајката која е спремна да оди во затвор, ама само да ја добие правдата за својата ќерка...
    Се скапав плачејќи за овие луѓе.
    За сите !

А друга работа- нели на сите музичари им беше жал за Андреј и скоро цел бенд од ДНК? Кај беа тие сега ? Инфлуенсерите кои " серат" по Инстаграм ,а сега не излегоа ?

Миа гракаше за син и немало клима во школо, основни човекови права биле кршени, сега го извадила од школо во учебната година да го шета по Италија .

Елена Ристеска, Каролина, Врчак, Адријана Јаневска...сите што се овде. Тагуваа на фб за своите колеги.
    Не разбирам, зошто никој не излезе ? Роднините на загинатите на членовите на бендот ?!
    Се извинувам ако биле , било кој од наведените....

Ама зошто не помогнаа да биде поголема бројката ?!

Црно срце за Кочани , поддршка за Кочани ама само на Инстаграм !

На Tinkerbell11, Dekorado, H.VAGA и 24 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.159
    Допаѓања:
    107.169
    Затоа што има луѓе кои не можат да излезат од работа? Во 12 на пладне, пола држава ни е на минималец кај олош газди, фали уште да излезат за протест, аха, нема проблем.

На H.VAGA, Sofi.ja, TammiB5 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    116.644
    Да, ама елена врчак и миа и слични не работат кај такви газди :)

На Dekorado, elenaa0805, Sofi.ja и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.721
    Допаѓања:
    41.562
    Точно е тоа, точно и дека во ептен незгодно време беше маршот, ама нема ни теоретска ни практична шанса во град со скоро милион жители, па и пола милион нека се, да немало во 12 на пладне слободни барем 5000 да излезат да дадат поддршка. Еве 1000 беа само испоседнати на Плоштад, покрај кеј, Дајмонд и измеѓу.

Па само Телеком, Стопанска и Комерцијална да темпираа 15 минути пауза тогаш, Плоштадот ќе беше фул.

На Dekorado, elenaa0805, Angie1432 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.768
    Допаѓања:
    27.299
    Јас јадам гомна од сабајле за тие по кафичите шо дремеа и бледо кренаа глава на момент пиејќи си го макијатцето да не погледнат само.. од обичните граѓани
    А за Серките од Инфлуенсерки немам збор. На сите им е жал по фб, знаеме тоа

Последна измена: 29 април 2025 во 16:22
    На elenaa0805, LadyD, Aschenputtel и 10 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.506
    Ама добро еве , не се сите вработени во приватен сектор.
    Во државните администрации нели имаат по пола саат- саат време пауза , па денес можеле да излезат тие околу Центар.

А пејачите не се сите вработени во приватен сектор. Инфлуенсерите нели работат за себе , тие можеле да излезат - сите биле пријатели со загинатите од ДНК (барем за нив правда да побараат).
    Јас тоа се прашував.

Јас не викам дека сум во право, зборам од моја гледна точка.

Јас знам вработени во државни фирми во Центар, ги шетаат продавниците во ГТЦ по 2 саати, си купуваат кондури, јадат, пијат кафе, па се враќаат на работа. Еве барем тие можеле да излезат .

Пак ќе кажам , прво јас сум виновна што не сум излегла. Дома сум, но со едно настинат дете и друго помало. Нема на кој да ги оставам.

На 1209, JoyJoy, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    268
    Овој Тошковски само гомна јаде:|

На Amelia и JoyJoy им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.625
    Допаѓања:
    36.937
    Ако не излезеа, оти не излегоа. Излегоа, партиски профитери биле.
    Крај на човек не му се наоѓа.
    Ние сме криви. Душа си вадиме за партија, иако тие и крвта ќе ни ја испијат ако можат за корист

На DS10, JoyJoy, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sofia*

Sofia* Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    33
    Жално, прежално за родителите.. Не ми е јасно како можат поединци да си пијат кафе и да си уживаат, додека покрај нив поминуваат ожалостени луѓе што изгубиле деца.. Камо да станат, да ги поддржат, да се кренат луѓево. Кај се јавните личности, музичарите, пријателите на ДНК.
    Веќе неколку години како не живеам во Македонија, денес не сум на работа - од 12 часот гледам на youtube и сочувствувам со луѓето. Не знам, грижа на совест имам - наши сограѓани, деца.. Не ми е ни до прошетка, ни ништо...

На LejlaD, Aschenputtel, DS10 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    34.787
    Јас денес бев на работа. Имав гостинка од странство. Криво ми е ептен. Навистина ги оставивме на цедило луѓево. Односно сите се оставивмр на цедило. Или се сите ВМРО па на сите им одговара да умираат се додека е ВМРО на власт.

Му дадоа пак медиумски буст на гнидата од човек Тошковски. А тој па ни перде, ни срам збори глупости и се прави наудрен. Таков нечовек одамна се нема родено. Страшно што е битен фактор во државава. А според ова денес може подобар не ни заслужуваме.

На LejlaD, vitamina, Sofia* и 5 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.506
    Ма сите се за на Голи Оток бре.
    Филипче излезе да каже колку му е жал и дека не собирал поени преку маката на родителите.

Оној па Тошковски, ќе дал он оставка, ама таткото на починатиот полицаец му рекол дека го видел колку е и он скршен од болка и да не дава оставка, туку да продолжи да работи така(facepalm)
    Холивуд е гола вода за овие овде сите.

Не можам, ги гледам родителите, татковците како плачат - ми се кине душата. Плачам и јас.

И пак коментари , зошто не реагирале граѓаните за таа дискотека. Дечкото од Супорт Кочани убаво кажа - дискотеката изгледала " нормално" внатре, средена како стандард дискотеки.
    Сигурно пред искачање не оделе луѓето да вршат проверка по дискотеката дали има неправилности.
    Не Кочани, Париз да е , на граѓаните не им е тоа работа.

Туку на советниците во Општината, на ДПИ, на инспекторите, полицајци, Крадоначалниците.....На сите кои за тоа земаат плата.

Баш дека е мал град излегувале таму и пратеници и советници и фамилијата на градоначалникот.....
    Кај сите овие набројани биле документите, не ги носеле од куќа во куќа кај Кочанчани па да знаат они од што е направена дискотеката.

После оваа трагедија излегоа на виделина неправилности во повеќе дискотеки во Скопје и во цела Македонија. Кај се граѓаните на сите овие градови да бојкотирале и да не ги посетувале овие дискотеки ?!

Жално за децата , прежално. Ама жално и за родителите што останаа изгорени за цел живот ;(

На 1209, Lollipop_123, elenaa0805 и 14 други им се допаѓа ова.