1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    8.398
    Исто е уствари. Не ми се веруваше што слушам. Затоа и нека не ве чуди што секое чудо три дена трае во Македонија. Од старт го пишав тоа во темава ама не ми верувавте. И покрај се кажав утре на избори пак ќе ги гласаат. Тоа е.

На JoyJoy, Gosh и Viveki им се допаѓа ова.
  2. bebspi84

bebspi84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    24
    Се подобрува здравствената состојба на Владимир Блажев попознат како Панчо, член на групата ДНК, по тешките повреди со кои се здоби за време на пожарот во дискотеката Пулс во Кочани.

Тој после 40 дена на интензивна нега, сега е пренесен на оддел во болницата Систина каде ќе продолжи со лекувањето.

На Dekorado, elenaa0805, SummerGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Колку дена поминаа откако рековме дека ќе почнат да ги обвинуваат и оцрнуваат родителите? Беда.

IMG_1259.jpeg

На MarijaMi90, Bella •••, fashion-addict и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.784
    Допаѓања:
    22.897
    Ова ли беше тоа Тресе Панче?:yawn:

На LiquidLuna, JoyJoy, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    2.483
    При очи се прави слеп, луѓено прво му се сипаа на Филипче и им скандираа убијци и на нив.
    Особено е бедно кога е кажано од уста на родител.

На Ivan4e04, Dekorado, elenaa0805 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    736
    Нашата држава,најмногу си пати од партиските испрани мозоци.На милион и пол луѓе,толку е политиката навлезена во животите ,тоа е страшно.
    На иста маса се договараат сите партии.Како можат овие да бидат толку глупи?!!Препукувањата нивни се само за нас,една претстава.Не опљачкаа,не продадоа,не иселија,не трујат секој ден за дебели пари што горат отпад.
    И на толку трагедии ,идиоти бранат партија....страшно.
    Ние сами ќе се истребиме.
    Тие што беа паметни си отидоа.Здраворазумните луѓе се во опаѓање овде.
    Па запнале оставка? Каква оставка бе...одговорност!!!
    Работам во маркет ,дај да го запалам и газдата да ми каже Марија ,не работиш веќе...Нема везе што не запали...простено ти е.
    Нееее .Ќе ме гони полиција ,многу нормално.

Доколку уште мислиме дека некој од овие 35 години има совест ,срам и образ..тие нас не гледаат ко овци.

На mKdevojce, SummerGirl, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Денес коментирав на статусот на Тошковски или како и да беше тој што имаше изјава дека сдс ги повикал фамилиите и ме заби еден гнев у душа и пишав, како ли не ги е срам и арам бе народ да не може да не смее да излезе на протест или шта год и да е и да изкаже свој став и мислење, проста раја нели? Тактика? Чекај вака ќе изјавиме ќе се исплашат да не бидат етикетирани па ќе замолчат, проста тактичка математика.
    Немаме ние свое јас, немам став, мислење, не слушаме/не гледаме слепи и глуви сме.
    Па зарем не може било кој да си каже свој став? Ако излегол веднаш е етикетиран од партија бил пратен.
    Баш ожалените јадни мајки сега на тоа ќе мислат.. боже ме мој прости и сачувај , чак уште сметаат дека интелигенцијата на народот е нула :puke:
    Бљувотини, сите надвор, и едни и други и трети, ајт:puke:
    Што не се запалеше еднаш кај нив кај палатите нивни? Сте чуле за политичка трагедија на луѓе?
    Мистериозно јаоо.

На MarijaMi90, Ivan4e04, elenaa0805 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    2.483
    Уф, нема ефект на пишување на нивните страни, имаат администратори очигледно што им ги водат и ќе ти го избришат коментарот. Мене така ми го избришаа коментарот пред 3 години кај Мицкоски па ме фати инат уште 10 напишав, и на крај ем ми ги избришаа сите и ме блокираа.

На Dekorado, vitamina и JoyJoy им се допаѓа ова.
  9. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    444
    Фала Богу, посакувам што побрзо да оздрави:inlove:
    Меѓутоа сега кога неговите другари од бендот ги нема... ;(;(многу тажно.

На Aschenputtel и JoyJoy им се допаѓа ова.
  10. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    444
    Лелеее срамота мизерија:@

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.125
    Допаѓања:
    4.940
    Ноќеска ќе се извршат 50 дена од "трагедијата", целото општество, сите граѓани, го паднавме испитот за човечност и сочуство:u:

На emiliana, fashion-addict, Ivan4e04 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    444
    ;(

На SummerGirl и JoyJoy им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.270
    Допаѓања:
    35.208
    Ќе поминат уште многу. И пак нема да мрдне ништо ако не ги фатиме за уши да ги извлрчеме бездушниците од дувлата. Се повеќе мислам декљ на оној Тодоров му "дојде" памет само откако во него пукаше дедото на Тамара. Не сакам да мислам дека само тоа е"лекот".
    Ама не знам што друго е. Немаат плата луѓе, немаме ништо за Кочани битно 100 души ба државен трошок се во Јапонија да го слават Кензо Танге на кој со глупости стиропорски му го уништија конценптот за Скопје. Ужасни се. Перверзно ужасни, а ние сме будали што ги трпиме.

На sparklie, emiliana, LiquidLuna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.974
    Допаѓања:
    28.895
    Д фак?
    Вака сериозно, му летнало чавчето или?

На JoyJoy, Ahoy и Amelia им се допаѓа ова.
  15. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    1.607
    Ако е вистина тоа што ми го кажуваат пријатели од Кочани дека ги видуваат по екс градоначалниците дека се движат низ град иако се во куќен притвор,тогаш треба да се самоуќинеме веднаш како држава,доста глумиме иста!

На Dekorado, JoyJoy, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Абе… колку работи знам, знам бе луѓе вистините се, нема да ги кажат сите по портали али сведоштва.. морници ме лазат..
    абе измет сме од држава бе луѓе
    Секој нивен потег е најмизерен, едноставно без коментар.. за сиве овие колку години уназад по закон све треба да лежи затвор..али ете..
    Мизерна мизерија немам зборови стварно..
    некој ќе плаче ќе бдее ќе бара правда ќе бара одговори а друг ќе шета, патни трошоци, мислам јапонија сега е битна, па од друга страна сдс организирал јадни мајки на протест да не беше трагедија циркус ќе беше како во шпанска сапуница “ женам се за полубрат што не го знам” исто и овие нашиве сите до еден, еден сенс не најдов што прават по цели денови во тоа фотељите фекалии се фекалии ја стварно не знам кој остана да ги гласа да изиграваат држава и да бутат пари у џебовите!!!!!!!!!!!

На Aschenputtel, JoyJoy, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  17. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.125
    Допаѓања:
    4.940
    Леле какво копиле е овој Богдан Илиевски стварно не го можам, не знам кој ѓавол ме натера да ја пуштам петочната епизода, со такви манипулации и толкава силна пристрасност ме изнервира в крај, ми ја расипа вечерта. Како не се срами бе она да го зборува, јас да сум навистина би ми било срам тоа да го кажам пред милион ипол народ. А и соговорникот не му беше за поткарување, ти со сиот свој разум да речеш дека родителите биле организирани од опозицијата да дојдат во Скопје треба да се далеку, многу далеку од памет. Зарем стварно мисли дека на луѓето огорчени од случувањата и (не)справувањето на владата со случајот, им е дојдено до политика? За ваков "испад" не би требало да му се преќути, ако има барем малку човечност во себе (се докажа десетици пати дека нема ни грам), досега ќе си имаше дадено оставка и немаше да тупи како пијан за плод како владата с еправела добро ама на народот и на Димче не им чинело. Да правела владата се добро немаше 62 фамилии во црно да се завијат.
    Ова во Јапонија да се случеше, цела влада со се премиер харакири ќе си направеше, нашиве една оставка не си дадоа. А и паметни се, не се будали за 62 животи да станат од фотељата и да не можат да лапаат народни парички.

На Miss666, Aschenputtel, JoyJoy и 4 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Оперирано е све тоа од осет срам чест емпатија и све останато верувај ми се учат тие сите да се оперирани од народот да го гледаат како бројка за избори, иии толку.
    Башка проста раја не мислат, тактика ќе пуштат, да не излезе народ, ќе се закануваат и ќе уценуваат итн.
    Се е веќе видено години и години наназад.
    Дочекавме еве и Кочани да го видиме.
    Докажано им е веќе дека можат се.
    Мицковски на ден 17 ти март беше шприцер пред новинарите додека “простата раја” плачевме без престан.
    Ти викам оперирани се сите од човечност.
    Како успеваат не знам, можеби парите само им се слатки и моќта на влијанието што го уживаат.
    Мислам, не сметаат за проста раја, ќе веруваме на се а ако не е така онда тактички се пуштаат муабети или задскриени закани и уцени.
    Знаеш.. не постои објект во европа каде што нема протокол / градба за евакуација каде што нема врора веата, каде што нема пп “исправни” апарати ние Македонците сме светско чудо.
    Што имаме да си кажеме, оти секако ништо немаме.
    Башка истечена фалсификувана лиценца режисер на холивудски филм немаше да успее да измисли вакво сценарио Кочани.
    Зошто не излезат да одговорат на прашањата на ожалените?
    Тоа им го должат!
    Некни молчат, неаведнати глави им било жал жалеле тие.
    Тоа знаат да кажат?!
    Друго ништо не знаат немаат имформации. Аха да. Утре.
    Најболното е што ни ја вреѓаат интелигенцијата.
    Нели им беше срам да гледаат како цел свет ја гледа шталата/диско?
    Нели им беше срам цел свет да дознае и притоа да излезат и да кажат за истечената фалсификувана лиценца?
    Па кој ја дал? Со кого “со амин” е доделена?
    Сигурно не е една личност.
    Нели ги беше срам светот да не гледа дека немаме евакуација и пп апарати и втора врата?
    Посебна прича за камионите за гаснење на пожар од ех ју ние сме ти биле музеј за историски сретства!
    Посебно место во пеколот за тие и овие и оние, за сите.
    Се знаеме, знаеме повеќе и од вас самите. И не ми е јасно зошто се гласа.. за кого?! Пак ќе прашам.
    Боли, проклето боли. Децава на купче кое пред пулс кое пред болница нафрлани на немилост како кучиња, абе за кучиња е жално за децава ли да коментирам кутрите.
    Што сме ние? Држава сигурно не.
    Да се отпишеме да си направиме добро за себе си најдобро ќе биде.

Последна измена: 5 мај 2025
    На Mazegin, Miss666, Aschenputtel и 11 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Права си, што вика маж ми, за два дена ќе им пресудам нив па себе си после. Едночко ми е што вика Кочанчанецот што ќе изгубам повеќе?!

На JoyJoy, eliesaab и Amelia им се допаѓа ова.
  20. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    1.607
    Тотално разочаран од индеферентноста на луѓето чии чеда загинаа,2 месеца никој да не превземе нешто,иако поколенија им убија.Додека на одговорните децата живеат и дишат слободно.Срам ме е што сум Македонец, толку поданички,кукавички народ нема никаде

На mira.mira и JoyJoy им се допаѓа ова.