1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.104
    Допаѓања:
    4.396
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.957
    Допаѓања:
    116.977
    Имате информација за повредените во странство? Се вратија ли сите дома?

3. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.112
    Nema veke informacii, taravari sekoj den izvestuvase a sega kaza ke izleguval od vlada, dzabe se trudese, sekoj den presovi sega se mu padna u voda, demek ke ja opravaa drzavata, totalno razocaruvanje...

На tambelina и JoyJoy им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.844
    Допаѓања:
    16.705
    Ќе дојди некој друг на негово место тој ќе држи пресови.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.099
    Допаѓања:
    221.007
    Има на страната на супорт кочани и има линк се кликнува и ги има сите пациенти во каква состојба се, кои се дома кои во болница, иначе да, има во болница сеуште, наше блиско уште е во болница на пример ;(
    Не е наивно за децата кои што сеуште се во болниците во странство ;(

На tambelina, flower30, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.957
    Допаѓања:
    116.977
    Оф бееее... Посакувам што побрзо да се опорават сите деца :(

На fashion-addict, tambelina, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.099
    Допаѓања:
    221.007
    16 има хоспитализирани на странава за донации ама се повеќе пред една недела беа околу 44, другиве немаат имфо за донации, повеќето се турција грција бугарија србија и словенија.
    Осакатени за жал ;(;(;(

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    5.371
    ;( немам зборови, вакви трагедии ме кршат емотивно, имам почувствувано трагична несреќа на блиски, млади луѓе .... Мислам цел настан ми се враќа пред очи.....

На tambelina, JoyJoy, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.855
    Допаѓања:
    141.794
    Знаете што треба да направи македонскиот народ на изборите во Октомври?!

Да излезе на гласање и преку целиот лист со црвено пенкало да напише КОЧАНИ !!!

Да не може ниедна гнида политичка да го "украде" неговиот глас, да не може веќе да се манипулира со народот.

Ни Заев, ни Мицковски, Тошковски, Филипче и сета багра политичка , к@р (многу извинете на израз) не ги боли за починатите деца и родителите, за градот и за народот што остана да преживува во Кочани и воопшто цела Македонија.

Секој, ама баш секој , што ќе седне на фотелја добива амнезија моментално !!!! И оние што се " со народот " и што се "достапни " секогаш.
    Седнуваат во фотелја , го сместуваат алчниот газ и почнуваат .

Дали бил Папазов, Илиев, или новиот грачалник( така си кажа сам зборејќи) Венко Крстевски , сите се идиоти.

И да, треба да се почне од се и сите. Ама додека криминалците пијат кафе дома со фамилијата , шетаат на Малдиви, Дубаи , некои луѓе едвај крај со крај врзуваат, некои одат сабајле и вечер на гроб , некои се плашат да затворат очи бидејќи имаат кошмари !!!

Па она па коментарите на фб - срам ми е што живеам тука !!!
    Му умрело единственото дете, човекот е огорчен и плаче, они викаат од СДСМ го пратиле. Ват да фак ?!?!?

Инфомакс , да , на вчерашната емисија имаа некои небитни нецелосни информации . Ама Инфомакс и Ландов се сеуште едините новинари кои ги држат тие деца и родители да не паднат во заборав !

На boo3, fashion-addict, SummerGirl и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.488
    Допаѓања:
    13.738
    Taткото мислев дека има помалку од 50 години, ама кога кажа дека има 60 и дека сега не може да чува дете и пак да биде татко, се зачудив. Доста младолико изгледа. Тоа што го кажал е вистинска животна приказна, независно кој го објавил. Тоа е вистина. Додуша ПРОПАГАНДА е омилен збор на Македонците, откако го научија тој збор, тераат, секогаш и секаде. Добра идеја, може да се пише Кочани на ден на избори, и така нема за кого да се гласа.

На st-el, SummerGirl, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    7.249
    Го изгледав видеото кај Ландов. Имам измешани емоции. Во градот Кочани живеат поедуцирани, покомпетентни, почесни, силни луѓе, за разлика од тикварине на сегашната и претходната власт.

Луѓено се уништени. А ние забораваме.

Во случајов, толку многу виновници може да најдеш, што нема крај.

Јас би пратила порака, глејте ги лицата на ожалостените мајки и татковци, гледајте ја одземената младост на младите и гледајте ја животната осакатеност на преживеаните и учете. Учете како да градите држава, мајка за сите. Ова нека ви биде последна трагедија и крв на рацете. Следно, отепајте се сами, поарно. За пари, за власт, за моќ, на душа носите 62 жртви и којзнае колку осакатени.

На st-el, Eunoia, boo3 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.541
    Допаѓања:
    9.091
    Вчера сабајле го изгледав видеото кај Ландов. Си се изнаплакав саат време, и цел ден си плачев, мислите само таму ми беа...

Да не си им во кожа на тие родителите, браќа, сестри... Ме боли душата за нив.

Сакам да верувам, ама немам искрено надеж дека ова до крај ќе се истера како што треба. И дека после ова институции ќе проработат како што треба. Господ да не чува.

Единствено цела постапка да ја истера странска, независна експертиза.
    Сите пратеници треба да си потпишат оставки, и еден убав рестарт да се даде. Истиве криминални умови, корумпирани шеми, заслепени по пари и моќ се вртат во круг 30 години. Дали Петко, и Трајко што ќе дојде после него - се' се исти гомна.
    Како сакам да има начин да се сплотиме сите, и да допринесеме за промените. Не може да биде направено тоа ако поединци на избори не излеземе или прешкртаме ливче. За жал, мнозинството од народ е таква пизда и продадена душа, тоа во гените ни е. Затоа и никогаш нема да не биде како асална држава.

Тие златни луѓе никој и ништо нема да ги врати. Да имаат сила фамилиите да преживуваат колку-толку, колку е можно полесно да им минат деновите. Ми доаѓа да ги гушнам и да се исплачам со нив, да знаат дека не се сами. Иако не како и ним на ист начин, ама на многу ни се скршени срцата после Кочани. Белег кој никогаш нема да ни се избрише.
    Да помогнеме на повредените и да не престануваме да донираме!

На Malesia, Sofia* и Blackandwhite123 им се допаѓа ова.
  13. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    3.395
    Супорт Кочани што сакаат да покажат со фотографиите од раните. На социјалните мрежи еден куп малолетни дечиња има па и еве и поголеми деца. Зошто сега ова им треба. Јас ја разбирам болката но дајте бидете приземни. Кој не сака да гледа да одследи им пишуваше.