Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    17.541
    И ние не гледаме телевизија оди на YouTube пиши претрес со Ландов
    И зошто читаш само тајм ако немаш таму информации

На Снегулк@23, JoyJoy и Iva:) им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.305
    Допаѓања:
    107.808
    На Јутјуб, Претрес со Ландов. Претажно е.

На Iva:) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.252
    Допаѓања:
    35.052
    https://www.slobodenpecat.mk/svedos...o-kochanskata-bolnica-personalot-pred-kolaps/

Многу потресно.

Битно Синот на Татко (Премиерот кој никогаш денар поштено нема заработено, и толку не чинел што татко му го зел да му биде Асистент) не покажува ни трунка емпатија.
    Ботови партиски пуштени на најјако, сите се плашат да проговорат.
    Од друга страна никогаш не сме биле патриоти. Отсекогаш сме биле националистички настроени будали што не можат да проценат што е вистински добро за државата. Никоја ама баш никој не ни е крив за црнава ситуација во која што сме. Сами и никој друг. Сами се делиме на Македонци и Северџани (ова е пример за проучување како светски феномен, каде испрани мозоци заради поддршка на политичка партија која ќе ги краде и лаже двојат луѓе со кои се исти). Самите прифаќаме "нашата" партија да лаже и краде се додека "другата" е во опозиција. Самите бараме врски за се и сешто зашто не сакаме да чекаме. Самите фрламе ѓубре насекаде и спречуваме модерни решенија за управување со отпад. Никој не ни е крив.

Не учиме од грешки. Одново и одново истото се повторува.

Последна измена: 15 мај 2025 во 15:00
    На LiquidLuna, CameliaMiller, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    13.781
    Ајде некој правник нека кажи, која е причината да се бара ваква мерка?! Треба и овие да избегаат па после демек одговорност ќе сноси некој икс цариник? :x

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.512
    Допаѓања:
    13.810
    95% од членови на форумов би биле газда Деко, би биле исти како полицијата и инспекцијата во Кочани, се би било тоа исто. Тоа е менталитет. Јас, јас, јас, ми се може, може, може и готово. Да цица, цица, да не работи итн. И џабе се вадите ниту една држава со ова нема да се справи сама, да, ама ниту една држава нема да малтретира 22 други држави, и нема да е тоа питачење, ќе си платат. Иде лето, пак ли пола Европа ќе дојде да гаси пожари? Осудија ли некого за пожарите од лани? Тоа е неодговорност од еписки размери, феномен невиден во светски рамки. Никој не е крив што се нарекуваме држава, а немаме ни судство, ни здравство, ни полиција асална, ни противпожарни возила, ни амбулатни, а покрадени се толку многу пари. Тоа е за секоја осуда, тоест не за осуда за сериозни реперкусии.

На vitamina, Mumoftwo30, TammiB5 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.748
    Допаѓања:
    3.440
    За одела ли се нема? државоооо дно дна си. Секој кој стигне те краде. Толку. Веќе не коментирам на темава, болна тема а се помизерна држава.

На vitamina, Лејди Гага, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    16.744
    Бектеши е веќе пуштен во домашен притвор.

По два месеца Крешник Бектеши пуштен во домашен притвор

8. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    4.426
  9. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    4.426
    https://www.youtube.com/live/bK4eLaervFU?si=6ZyBFmTRnS3AE3MH

На JoyJoy и Iva:) им се допаѓа ова.
  10. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    4.426
    На следни избори вмро ќе си ја добие наградата од граѓаните!!! Како можат вака да се однесуваат, треба целосно да се посветат на Кочани како град се да прават за тие граѓани а нр вака арогантно да се однесуваат, премиерот ниту еднаш не отиде да разговара со родителите

На TamaraSJ, JoyJoy и Amelia им се допаѓа ова.
  11. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    5.616
    На LiquidLuna, Mumoftwo30, JoyJoy и 4 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.119
    Допаѓања:
    221.187
    Скроз погрешно ме имаш сфатено, те цитирав само кај делот со комшиите да речеме и толку беше,реков само дека ниту ние ниту тие не сме цвеќиња за мирисање, се друго кажано си го пишував генерално за мене не реплицирав на тебе, затоа викам лошо сум го склопила сабајле постот.
    Не се однесувал на тебе воопшто. Извини ако навистина се имаш осетено навредна од мене навистина извини не сум ни помислила такво нешто.
    Не дојдов од што сакав, дојдов како дете доведено на сила од моите, едно горко утро ме качија и завршив овде, толку. Не ме прашаа дали ми се допаѓаше да дојдам, а мојот одговор го знаеја дека не сакав.
    Склоп на околности останав, скоро па 20 години, да ме прашаш дали сакам да сум овде не сакам поготово по последното наречено Кочани.
    Не сум била на протест меѓутоа си одам за 2 недели во источна. Да, таму каде што боли, не е само Кочани, имам жртви и повредени кои што ги знам, не би други детаљи но сум дала помош и подршка, секој ден на ватс ап колку можам болело ме слошувало ли ми се или не јас пишувам и помагам. И не само Кочано еден куп трагично настани поврзани со мои блиски ме направија да се променам скроз да сакам да се вратам, секако дека тоа “враќање” не е пресечено, отом потом ќе видиме, македонија како парче земја не ја плукам напротив, плукам да, по секој еден политичар од прв до последен што не доведе до тука, има луѓе и не луѓе, да, и на коментарите се индивидуалци не викам не, доказ ми е форумот, ама на своја трагедија да одговараш на соучество со политика не можам да сфатам.
    Носам страшна болка, со месеци, носам страшни болки исто за блиски луѓе со години што да кажам друго?
    Многу луѓе познавам од случкава и така.
    Уште еднаш се извинувам постот беше за мене наменет не за тебе. Лошо сум се искажала сабајле ми се спиеше па сум испомешала се во едно.

На 1209, LiquidLuna и JoyJoy им се допаѓа ова.
  13. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    2.376
    Оф леле ќе се заборави далеку се изборите дури за 3 години. На локални во Кочани секако нема да смеат да излезат двете партии и најдобро независниов сега што е да го подржат. Целта е за тоа што добиле мандат да го сработат, 1 година поминала како се на власт не сум приметила реформи и ништо не е драстично променето од претходно освен Коце што гради. А зошто не отишол Мицко? Па затоа што не смее.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.119
    Допаѓања:
    221.187
    Не си имала доволно опширни односи со соседите од бившата ни екс ју за да увидеш дека си ги плукаат своите држави баш ради сите овие ситуации политички корумпирани и слично, баш претходмата недела бошњак и србин вика не можам да поверувам како ни се вртат во круг муабетите за сите наши земји во смисол за корупцијата и политиката како ние што си правиме муабет со босна и во србија, хрватска и они се жалат, добро не до толку али сепак.. бугарите имам куп пријатели од секогаш си плукаат и они по свое ама под свое подразбирам политика и корупција да се разбереме.
    Иселениците, да ние, еве јас на пример не сум дошла доброволно од што сакам, јас сакав да останам таму на пример ама моите не ме прашаа бидејки бев малолетник, ние носиме пари таму, градиме и купуваме, еден убав ден се надевам и ќе си дојдеме, како може да не си гласен и да не те боли за пријатели и блиски?
    мене ме боли разделеноста од моите улици, моите места, мојот скромен обрач на народ на пример, боли.
    Албанците.. грците.. ми е гајле мене ако политичарите не си ја сработиле својата работа кога требало што јас можам да направам? Немам контакти со нив не знам какви се, спомнав само еден пример дека во еден даден момент еден албанец ми помогна додека македонците од западна ми се исмеваа во лице и тоа вечно ќе го паметам.
    Тој човек е исклучок и тоа го знам. Меѓутоа е човек, голем човек.

И што испаѓа сега? Пак ќе плукаме? Па нели треба?
    И со линков потврдуваме тоа што го збоеувам ама линков е пута 3 повеќе за плукање напишаново де сведоштвата а јас сум била и мека на говор.
    Кој требало да направи и створи услови во болниците?
    Јас ли? Ти ли?
    Зошто се платени, гласани политичарите?
    За да направат нешто нели?
    Некои соодветни примарни услови?
    Каде се парите?
    Во џебовите нормално.
    И пак јас и ти на истиот муабет.
    Еве и од друга страна земено, прават икс паркови во мојот град следна година одам, ги искршиле, испокрале, собирале сообраќајни знаци за да печеле пипер? Срам ме да кажам. Срам ме еве.
    Што и кој да пофалам?
    Има ли нешто што има уопште?
    Знаеме сите што нема.
    Не знам. Не знам што кажам.

јас на пример знам и за другата страна од болницата во кочани, во која што пола деца се пипнати а пола оставени на куп како кучиња непипнати од никого.;(

На azelea и JoyJoy им се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.252
    Допаѓања:
    35.052
    @vitamina не те разбрав баш. Јас само велам дека дозволуваме погрешни луѓе да дојдат на високи позиции. И велам дека сите сме по малку виновни зашто не препознаваме што е вистински патриотизам и како вистински се сака и гради држава.

А дека треба да се буниме и да плукаме апсолутно треба да се буниме и плукаме по се што не чини.

У меѓувреме овир на власт пак покажуваат дека само некои нивни фикс идеи се битни: https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...tna-pomosh-od-opshtinite-karposh-i-strumitsa/.

Најважно некаде прочитав дека на повредените од Кочани им требаат специјални одела кои чинат околу 1000 евра. И пак преку supportkocani оди се. Државтаа ништо.

Последна измена: 15 мај 2025 во 19:46
    На fana, Justicija, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    4.426
    И на локалниве може да си го добијат и така ништо не исполнуваат од ветеново

На JoyJoy, Dominodancing и Tanjamm им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.512
    Допаѓања:
    13.810
    Спремаат нов закон, социјалец ем да прима социјално една година ем да работи. Едноставно вработен и не социјалец ќе биде посиромашен од вработен и социјалец. Пропагираат антивредности во секоја смисла на зборот. Тоа се народни пари, не нивни. Додека не преземат од странски фактор некои радикални мерки, санкции, нема да биде ништо од нас. Да се разбиравме од збор, промени ќе имаше одамна и ќе беа видливи.

Можеа странците да им наплатат за лекувањето на повредените до денар и да го отфрлат статусот кандидат, па да ги видам од утре што ќе биде. На дебата кажаа дека имало пратеничка од Битола, сите знаеле и не реагирале, а земале и патни трошоци и кирија во исто време. Реално, која е поентата на вакви некој да им подава рака? Која е поентата Израелец, Литванец да ти мисли, кога си тенџере? Би ги ставила под санкции, да не смеат никаде да патуваат сите функционери, нели се коригираат за 6 месеци, повлекувам признавање на државата бе, нека бидат 3 нивоа под Косово таму, нема да санирам туѓи штети секој втор ден.

Последна измена: 15 мај 2025 во 20:07
    На JoyJoy и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.119
    Допаѓања:
    221.187
    Истото си го збориме сите уствари само со различни зборови.
    Со се што кажа ти, мкдевојче итн со се се согласувам.

19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    17.541
    Сега гледав,не 1000 него 5000 е

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.988
    Допаѓања:
    117.219
    Абе каде се парите од црвен крст и мукаетов сакам да знам. Енормно многу пари беа во прашање луѓе.

На Angie1432, Waverly Raven, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.