Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    5.585
    И мене, премногу вулгарен беше, ама ако тоа му е решение да се ослободи од тагата, лутината, гневот и горчината, оправдано е...

2. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    3.884
    Треба против овие што се на власт да се збори, а не дугме, чола и кој друг. Не ни се они криви за гоа кај е државава, туку оние во фотељине. Скоро три месеци, а веќе не ни го спомнуваат Кочани, во Влада е забрането да се збори за Кочани зошто избори идат, треба да се собираат гласови. Пу срам, јзк и арам да им е. Ама тој господ по го спомнуваат, ако го има ќе ги казни. Карма е опасна кучка, данокот се собира секогаш, фамилии имат…
    Скроз се слагам со таткови, дури и благи му се зборовите. Да не треба со вие и господине да им се обраќа? Дете изгубил, ничим изазвано….

На st-el, Miss666, Лејди Гага и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.796
    Допаѓања:
    22.997
    А мене искрено ме нервира она со сИсТеМот е крив, сите сме криви, нели не политичарите. Колку луѓе исподонираа бе Ахој, што можеме повеќе? Не сме доктори, не сме богаташи, не можеме сами да изградиме саглам здраствен систем и правда.
    Па системот го прават тие со моќ, не ние обичните смртници.
    Доктор што ќе ти побара мито за лечење и дадеш, кој е крив?
    Ако одбијам да дадам, докторот ќе остане само без парите, ама јас без животот. И кој е во полоша ситуација и приморан?. Затоа да се затнеме со тоа дека сите сме криви и да посочиме прст према тие што се стварно криви.

На Трагедијаупмм, TamaraSJ и Miss666 им се допаѓа ова.
  4. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    527
    Така е, не ни заслужиле да им се обраќа со ,, Господине'' :!::l:

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.399
    Си знаеме ние блиските како ни е, се разбираме де, сега ако успееме а би требало да го лоцираме телефонот ќе видиме.. пријавен е во мвр и од таму нема одговор се до денес, ајфон најновиот се има баш него го нема. Чудно како се “загубил” сега ти викаш накитот го немал .. тоа е.
    Коментар немам нека горат во пеколот искрено. Што друго да им кажам на “тие”?
    Кај нас ниту има музика ниту ништо од забави, кочани ден бетер попотресно нешто нема, како црна чума да дошла на исток во близините на кочани исто сме. И све сами се снаоѓаме никој преку никаква надлежна институција нема допринесено ниту помогнато.
    бандерине сакала нејкела ги гледаш па си плачеш под ноочарите, црна облека насекаде и јас носам. Гробиштана што да ви кажам како хорор филм сме, па задушницава аууу вчера се онесвестив од плачење и лошење.
    А нашите ангели едни одбрани деца мирни фини културни на мравка не згазиле, нашето детенце беше златно и чудо од дете ниту ни се верува ниту веруваме кога седнеме на клупа на гроб е непреболно кнедла имаме в грло.
    Ќе голтам и ќе молчам и така. Се што ни остана е да веруваме во Бог и царството небесно толку. Во ништо друго не веруваме.
    Имаме детенце тешко повредено во ск не сакам да коментирам пак за неговата болка ситуација и трагедија. Господ на помош само што да кажам. ;(

На TammiB5, Лејди Гага, Meni65 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.771
    Допаѓања:
    41.763
    Епа криви сме ако сме пасивни, како не сме. И јас тоа зборувам, си има кон кого треба да покажеме со прст, ама не покажуваме. Ете тука потфрливме.

Излеговме двапати на протест, се изедовме меѓу нас ЗОШТО сме излегувале и ДАЛИ требало да излеземе… мислам, не, тоа не е здраво општество. А од сегашна дистанца многу е јасно дека народ на улица не е сеедно и полека може да влијае, да не беше така немаше од петни жили да пробуваат да нѐ приберат дома и суптилно и несуптилно. И си успеаа, секоја чест, за тоа ги бива, признавам.

Инаку многу јасно дека властодржците се криви, секогаш, зашто овој народ е питом, како ќе му кажеш така прави. Не може да сме супер ако скокнеме до Хрватска, а дома да не чиниме. Значи да, системот е крив, тој така ни дозволува. А ние, уште еднаш, криви сме што го толерираме.

На Sofia*, Трагедијаупмм, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.796
    Допаѓања:
    22.997
    Јас не се осеќам крива и не паѓам на манипулации дека сум.
    Чиста ми е совеста мене.
    Кај сум можела сум помогнала и чесно си заработувам леб.
    А за поединечно, сум мелела многу пати како секој со малку може да придонесе за поубаво општество. Не се само протести

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    140.456
    Тоа се се фази на жалење. Зависно од емоционалната интелигенција на поединецот, се некои фази по истакнати, некои не.
    На пример, некои обвинуваат доктор ако некој умре у болница, некои обвинуваат сопруг дека ја малтретирал жената па умрела, некои обвинуваат шофер кој згазил некој... Некој знае дека нема крив, дека е судбина, па обвинува бог...

На LiquidLuna и st-el им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.568
    Допаѓања:
    13.938
    Чола не е Македонец, ниту е од Кочани. Зошто да донира? Власта неќе да ги обесштети луѓето, Чола да донирал. Промовирате пореметен систем на вредности. Го навредуваш ли Чола, ги навредуваш сите Срби. Срамота. Вчера си дојдоа последните повредени од Србија, 2.5 месеци ги лечеа. Што сакате повеќе помош? Заборавивте ли дека сите помогнаа повеќе од нас? Сакате преку леб погача. Нашиве нека се зајмат милијарди кај стигнат, вас Чола да ви донирал.