Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.885
    Допаѓања:
    14.470
    Ако добро сфатив од протестите досега, таа жена што вчера Драги ја поттурна со рака е негова жена, така? Сакаше да ја прекине да не зборува, а таа си кажа некои ќе се вработувале во државните институции.

2. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.815
    Мислиш од останатите родители? Затоа повеќе не доаѓаат на протест, бидејќи им ветиле работни места и некои купиле џипови од донациите?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.885
    Допаѓања:
    14.470
    Вистина ова за џипови? За работа да се продадат? Ама не сум грешка нели, жената што така со рака малце ја турна човекот што нон стоп збори Драги, е тоа како што сфатив е жена му, по тоа што го збореа дека имале едно дете, и носеа маици Томче јас сфатив дека тие се сопружници. Па оцени му морален компас на народов ако тоа е точно. Мизерија е мал збор.

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    47.019
    Gosh извини ама не можеш да речеш дека разбираш колнење на мајка со мало дете која излегл да го прошета оти може тоа и единствена шанса во денот за тоа. Колнење од личност која изгубила дете.
    Да емпатија има, сме помогнале до сега колку можеме како сограѓани, маршираат луѓе и ќе маршираат, јас не марширам на работа сум тоа време секоја сабота, не е ни збор за мене ама гледам дека има излезеност.
    Луѓето кои тоа време се во парк се луѓе со мали деца и тие мали деца му се преоритет на секој родител, кога си затворен цел ден дома со мало дете кое заспива во 8, додека пред 7 часот е пекол мислам дека е јасно зошто тие луѓе се надвор.

Не сте биле тука за маршот за да имате вакви коментари, градот буквално не мрда додека трае маршот, така да колнење на мајка и дете во парк според мене е излив на бес ништо друго, оправдан без да, ама насочен на погрешно место.

На Bebce1, Harper, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.173
    Денес на Панчо му е роденден Се надевам дека ќе излезе од болница, stay strong Pancho

На Mumoftwo30, SummerGirl и PollyPocket им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.885
    Допаѓања:
    14.470
    Сега гледам вести, грчки компании донирале за кочанската болница, за да се помогне на повредените.

На daylight и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.262
    Допаѓања:
    125.438
    Мислам дека излезен е
    Знам дека нели животот продолжува ама нон стоп ми боде очи онаа другава придружен вокал што беше со нив ,Ана , од одма цело време слики, де плажи де ова де она….

Тој муабет џипови и работа…. Болката нема да ја намали , сигурно некој не си го продал детето за џип , не му е до тоа верувајте
    Јас ги плачам сите до едно и ден денес онојпат ми излезе пост од еден стоматолог од Штип , единствено дете му загина …. Неможев да се смирам , сите до еден да одговараат и повеќе да не се повтори.

На m.i.g, Aschenputtel, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    17.867
    Јас разбрав дека воопшто не е добро прима еден куп антибиотици кои не делуваат и има многу бактерии.

9. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    181
    Како што кажа Горан Марковски на интервјуто Кочани е Made in Macedonia проблем, цела Македонија во една дискотека собрана..

10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.585
    Исто и јас се прашувам за Ана.Веднаш застана и на сцена,мислам да,животот продолжува ама некако ептен брзо и помина и се врати во нормала.Ништо не е ни изјавила,како се спасила итн..

На Aschenputtel и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.262
    Допаѓања:
    125.438
    Можеби нејзин механизам на “одбрана “ , како и да е вчера ми искочи слика од плажа оптегната, место да оди да даде подршка на родителите. Или не објавувај седи и уживај таму. Многу невкусно и нечовечки ми се виде . И она била таму сепак

На Трагедијаупмм, Mrs. right, m.i.g и 8 други им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    64.196
    Зошто да не отиде на плажа жената? Не заслужила да одмори мозок од се што и се случи? Не заслужува да живее оти се случило тоа што се случило?

Од кај знаете како и колку пружа помош на родителите? Тоа што стаила стори од плажа не значи ама апсолутно ништо.

Не се Панчо и Ана проблемот. Ниту пак тие треба да се оправаат со родителите. Други се проблемот, тие што пак народ ќе се истепа да ги гласа на избори.

На Трагедијаупмм, rainbowec, Curious cat и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    14.204
    A zosto da objavuva kako se spasila? Se citash li? Ti novinar si ili?

На lorenn и Sophitas им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.262
    Допаѓања:
    125.438
    Да бе , не заслужува да живее .
    Нека се има само малку осет

На Mrs. right, Aschenputtel, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    55.473
    Нека почиваат во мир жртвите од оваа кобна несреќа.... Денес им служеа шестмесечен помен на нивните души. Господ да им подари Царство Небесно, а овде на земјата, секој што е виновен за таа проклета трагедија, да си сноси одговорност и да си ја плати казната.
    На почеток сакав да верувам дека ќе има правда, ама како минува време, за жал, мислам дека се е театар за пред народ.

На butterfly6223, Amelia., azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  16. _N_Girl_

_N_Girl_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    59
    Малку доцнам со темава,ама сакам да кажам тоа што ми лежи на срце...Нека почиваат во мир сите што починале таа вечер,и сочуство до фамилиите на жртвите;(

ДНК беа многу добар бенд,последен пат кога им бев на концерт беше во Куманово,поточно во Ноември - за денот на Куманово.

А и исто така се прашувам дали некогаш,конечно,ќе се решат сите проблеми во државата...Бидејќи колку повеќе се чека, толку повеќе народот си заминува во странство, што е жално.:|

На Miss666, st-el, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    21.201
    6:u:
    Почивајте во мир;(

На GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    181
    Нема да се решат... ако продолжиме вака.. како кажавме тогаш или ресет или вакви работи ќе се повторуваат.. колку и да звучи тажно и страшно...
    има ли 1 осуден за настанов ?

На _N_Girl_ и st-el им се допаѓа ова.
  19. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    5.975
    63 :u: :u: :u:
    16.03.2025г.-најцрниот ден од поновата македонска историја, 63 млади животи згаснаа, со живот платија за корумпираноста, алчноста и трулоста на системот....
    Нивната смрт остана како аманет, да се потрудиме, да се бориме ваква трагедија никогаш повеќе да не се повтори :u:
    Почивајте во мир, нема утеха :u:

Последна измена: 16 септември 2025
    На vitamina, Amelia., Лејди Гага и 3 други им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    47.019
    Денес еден дечко од повредените, потешко повреден, во маркет плати неколку сметки на стари луѓе, не го знам кој е, ама многу беше емотивен моментот, рече дека таков бил денот сакал да даде...
    Лесна им земја.

На Karamela12, GirlLove, Amore123 и 33 други им се допаѓа ова.