Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.037
    Допаѓања:
    143.902
    До кога не смее на одмор и на работа, да и пренесам? Може не знае дека има правила.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    17.051
    Мене не ми е јасно зошто после цели шест месеци Панчо се крие како п***а. Не поминаа шест дена или шест недели, туку цели шест месеци! Пола година!

Да е во кома, не е.

Да е еден од најтешко повредените, не е. Има деца со огромен процент на изгореници кои застанаа на нозе и се борат понатаму.

Да е несвесен за тоа што се случи, не е. Повеќе негови колеги пренесуваа негови изјави по разни поткасти.

Дека му е психичката состојба сјајна. Не му е сигурно. Но не им е и на кутрите родители на загинатите и изгорени деца!

Но! Како единствен поглавен претставник од бендот не се одважи ниту едно жалење да изрази.

Не мора да се појави лично но можеше во медиумите да пуштеше јебени три реченици.

Бедно, пребедно од него што не изрази ниту сочувство на семејствата на загинатите. Јавно треба и тоа!

И да. Им должи извинување на повредените и за цел живот осакатени млади деца!

Со неговото кукавичко однесување само покажува дека и тој е соучесник и виновник за трагедијата.

Ако си прифатил да организираш непријавен концерт, на диво, на црно со сомнителна фирма и сопственик на истата, се со цел да го ставиш секој ебен денар во ќеш во џеб - не си прав!

Барем покажи доблест и поклони се пред тие луѓе чиишто живот е засекогаш зацрнет. Или, побитно е да се игра тактички со цел да се избегне колку толку од одговорност. Срам и арам! :puke:

На GirlLove, bubemconia, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.108
    Допаѓања:
    165.906
    Не можеш да знаеш во која психичка состојба е за да се одважува и да кажува... како можете вака да судите?

На Panda00, Amore123, Трагедијаупмм и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    480
    Жално. Децата ќе беа успешни и врвни во своите кариери. Модни дизајнери, кои доктори кои музичари...и не знам кои други првенци во своите професии...штета. Родителите останува да живеат се додека не се сретнат повторно приспомнувајќи си за нивните амбиции и живеејќи со нивниот спомен.

На SummerGirl и azelea им се допаѓа ова.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    17.051
    Па неговото однесување кажува многу... Не е единствениот повреден. Не е само тој психички засегнат. Или неговат кожа е повредна од он кожата на другите во иста ситуација како него. Не е еден или двајца. Ете колегата што се врати од лекување во Солун на пример.. сигурно не бил со една гребатинка..

Како и да е, шест месеци молк не е малку и не може да биде оправдан.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.108
    Допаѓања:
    165.906
    Кое однесување?
    Може не може да се носи со реалноста.
    Што збориваш ти?

На Panda00, Amore123, Трагедијаупмм и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    17.051
    Шест месеци молк. Како да не се случило ништо. Како да нема ни тронка одговорност. Тоа однесување.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    7.407
    Му ја знаеш ситуацијата?
    Во болница лежи од што го боли, за дешавката?
    Господ нека ви помогне, за друго касно е..

Аа да и Ана, знаете дека живее од работата? Заработува??

На Panda00, Amore123, Трагедијаупмм и 14 други им се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    17.867
    Што зборуваш бе девојче,за него нема и баш добри прогнози.Телото му е уништено од бактерии и антибиотици,пресадуваат кожа на раката не успева..
    Јас последно ова го знам ама ваква осуда без да имаш точни информации не е во ред.

На Fenix05, Panda00, Amore123 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    25.881
    А уште е во Систина Панчо? Уште се лекува?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    17.867
    Пред еден месец некаде тоа ми го кажаа,дали е вистина неможам да тврдам.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    Денес прочитав дека се уште е во болница..

На st-el, Лејди Гага, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.192
    Допаѓања:
    222.225
    Бев на поменот во саботата цел ден и цела ноќ, бев во Кочани, луѓе мои не знам во Скопје како се живее ама кај нас не се живее се преживува а тоа не е живот, не знам дали имаат децава сеуште сметка за донации на супорт кој може и сака да ми се обрати во лп за едно чисто невино детенце да му помогнеме после 6 месеци излезе од болница, во турција поминале не баш добро во скопје подобро поминале детенцето е осакатено и физички скроз и психички 18 год е мајка му го чува бидејки само не може и не оди на работа а немаат финансии да ги платат секојневните трошоци за детето, тој е помеѓу најтешките повредени со ампутации и осакатеност, пишете ми лп кој колку може, за да мајкава успее да плати трошоци и лекување за детенцето да му дадеме трошка надеж и психички и физички да зазадрави.
    После се само на Бог останав да се молам и верувам зошто нема на кого друг тешка црна дупка сме за жал, не знам за во кочани ама куп деца го пронајдоа патот до манастирите оти не знаат веќе како да преживеат ;(
    Царство Небесно Ангели и Царство Небесно :*: М :*: цел живот ќе печеш ќе болеш ќе корнеш не поминува никако :u:

На awkey, azelea, Amelia и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    47.019
    Мислам дека сеуште се отворени сметките, а мислам дека дечкото од супорт рече дека откако ќе се затворат сметките може да се пише ако некој има дополнително потреба од помош.
    Лекувањето нели беше се бесплатно, досега ништо нема донации за детево?
    Јас мислев дека доста им е помогнато финансиски на сите.
    Пиши ми за кој се работи во лп, ако не е проблем ќе се распрашам да видам што може, ама верувам дека ако мајката се обрати до нив ќе де најде решение.

На st-el и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.192
    Допаѓања:
    222.225
    Се му беше бесплатно. Пред месец мислам дали има се врати дома и толку. Нема повеќе. За него е потребна многу помош нега итн не е воопшто наивно, и сега се во безизлезна ситуација тоа кошта, секојдневно многу кошта. Ќе ти пишам лп.
    Ако некој има можност било како секаква помош е добредојдена. :u:

Последна измена: 19 септември 2025
    На st-el и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    18.382
    И толку без помош ли веќе ги остави државата?

На eliesaab и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.192
    Допаѓања:
    222.225
    Им ги доделија парите што им ги доделија на сите на сам почеток и толку, во болница се беше покриено ама сега е прашањето како понатаму? Бидејки многу од нив на пример се излекувани а кај некој од децава на пример лекувањето би траело со години ништо не е зараснато, ампутации.. ги одбиле за социјална помош со образложение дека до 14 и од 26 години можело а “размахот” не можел од годините ова не можев да го сфатам ни јас ама тоа е. Болничките трошоци се покриени може не сосема ама покриени ами за живот? Превоз за од -до скопје и кочани? Секојдневно на пример.. тоа дете има потреба и од суплементи на пример антидепресиви итн има потреба и за живот посебна храна, а треба некој 24 часа да го чува бидејки е инвалид и?
    Не знам што да кажам луѓе…
    Има деца што се многу изгорени ампутирани и длабоко депресивни итн .. тоа не оди така … потребно е време и време… за финансии да не зборувам..

18. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    18.382
    Страшно, што да кажам не знам, само се надевам дека ќе се свестат и овие од власта и ќе им помогнат, да не се ослонуваат само на донациите бидејќи стварно и понатаму им е сериозна ситуацијата.

На SummerGirl, eliesaab и vitamina им се допаѓа ова.
  19. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.623
    Човекот едвај остана жив, колку време беше на апарати и во болница, се читаш ли што пишуваш, како не е еден од најтешко повредените? Од каде знаеш дали не им изразил сочувство, или мора се да биде јавно? Па од вакви како тебе човек и јавно да излезе ќе го распнат, забораваш дека и тој изгуби личности со кои делел буквално се, којзнае колку му е и него тешко мислејќи на тоа дека тој останал жив а тие не.
    И не можеш да го обвиниш него за грешки и неправилности кои функционираат години уназад, не можеш да тврдиш дека тој е одговорен за пиротехниката. Виновници можеме до бескрај да бараме, некој во бендот, некој во диското, некој во родителите што пуштале малолетни деца во диско и кај ќе ни биде крајот?
    Тоа диско 30 години функционирало и без дозволи и со пиротехники и со милион неправилности, одговорност треба од тие што го дозволиле тоа, а богами ги има многу.

На theowndemon, Panda00, GirlVolley и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    1.820