1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. MrsBrown

MrsBrown Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    313
    А, што да очекувате од држава каде директор на неурологија е снимен како шмрка недозволена супстанца и работи без лиценца.
    Од истата клиника вработените му пишале писмо со подршка, кутриот го бранат момент на слабост имал, иначе бил многу добар човек, а и вака се релаксирал.
    Срамно и ужасно.

Последна измена: 15 октомври 2025
    На Maco1ot, Malesia, anggell и 8 други им се допаѓа ова.
  2. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Ќе мислам што сакам и тоа е мое право, може зборувам од свое лично искуство ама само да се набедува и да се убедува и зборува се за некој што има поразлично мислење. Кои сте вие да кажувате кој што да мисли? Ликови скриени зад тастатура, не прочитав ниту едно квалитетно мислење за структурата и содржината на темата туку само добацувања, поделби и објаснувања. Не знаете да дискутирате без да употребите некултурен вокабулар, а демек зрели и интелигентни.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.067
    Допаѓања:
    42.741
    Ништо некултурно не ти кажав. Болничка инфекција е медицински проблем, не е филозофско прашање за секој да си има свое мислење.

На Panda00 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Знам што е, и не треба да е јавна тајна. Сите лажат, луѓе со искуства лажат. Од катетар може да ја добиеш и да создаде сепса и да умреш. И? Јавна тајна е, ама дезинформација мало сутра.
    Не сум видела некој здрав да излезе од болнициве.

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    1.578
    Па не е тајна.Како што и ти кажав за секоја процедура во документите стојат наведени ризици од која главна е инфекција.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.067
    Допаѓања:
    42.741
    Дали ти мислиш дека постои стерилна болница? Болнички инфекции не се тајна и се проблем во цел свет. А бидејќи не знаеме од што точно починал, сосема е неодговорно да се тврди нешто базирано на рекла казала муабет од фејсбук.

На Medea. и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Значи луѓе со искуства на фб се рекла-кажала за тебе?
    Браво.
    Повеќе немаме што да комуницираме на темава се е кажано!

8. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Епа ако не е тајна, што тогаш ми срипавте ко прле пред магаре?!

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    1.578
    Како тоа ти сприпавме?Ти рече дека инфекциите се јавна тајна,јас можам да ти докажам дека не се.А дали Панчо од инфекција починал или не,јас не знам.Ти тоа го кажа

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.067
    Допаѓања:
    42.741
    Да, рекла казала е информацијата од што починал Панчо.

На H.VAGA, GirlVolley, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    37.187
    И бендот ама и сопственикот и инспекторот е секако крив.Не може јас да донесам пиротехника кај некого ако тој не ме пушти. Сопственикот е виновен 100% за ова. Плус сопственикот не обезбедил доволно излези за дискотеката. Итн, итн. Инспекторот што носи саат на раката што го добил како мито од сопственикот е уште покрив. Не може да дозволи да работи нешто без дозвола и без услови.

На Malesia, JuLleE, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.067
    Допаѓања:
    42.741
    А кај јас негирав било што од ова?

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    И се јавна тајна и како тебр и другите ви пречи тоа кога јас го прочитав на фб и верувам дека тоа допридонело. Па колку информации се кријат што од новинари, што од фамилија и што толку тебе ти боде очи или ти спори тоа?
    Најзлобно ми е кога ќе се соберете јато и ќе пишувате глупости кон една членка и ги испревртувате зборовите. Што се замислувате? Некој треба да ви одговара вас и да ви се објаснува. Срамота крај да се немало.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  14. revolut

revolut Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    242
    Па за да добиеш лиценца треба клубот да исполнува услови, во случај на пожар да има доволно излези, против пожарни апарати итн. се тоа можеше да ја спречи трагедијава бар да го намали бројот на жртвите.
    Бендот нема обврска да бара важечка лиценца и сите дупки да ги бара пред настап.

На JoyJoy и Amellie13 им се допаѓа ова.
  15. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    1.578
    Јас зборував општо за инфекции дека не се јавна тајна.А од што починал Панчо не се осмелувам да тврдам тука како тебе освен ако не сум била вклучена во лечењето а и тогаш не смееш.Ако неговото семејство не сака да се открие тоа е нормално нивно легитимно право.И јас не знам ти што се замислуваш па се осмели и да напишеш дека сопругата негова крие се лечел можеби бесплатно.И не не треба да ни одговараш,никој не побара сама пишуваш.Горе ја нарече една членка го..но од човек баш ти.Препрочитај се

На Panda00 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.044
    Жал ми е за Панчо, со нивните песни порасанв, првите излегувања, забави беа обележани токму со нивните хитови. Се прашувам зошто Панчо низ сите овие месеци, воопшто виртуелно не се обрати кон својата публика ? макар и еден обичен статус, не мора тој лично да го пишувал, ако тоа не дозволувала здраствена состојба,но има начини нели. Знаеме дека комуницирал со колегите од естрадата.
    Се ми е некако многу чудно, 7 месеци не се малку, за ништо да не се знае за него, се некако беше прееемногу држано во тајност.

На Cutiepie1, DEFNEDEFO, franca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    873
    Истово го помислив.

На MiloMalo и troublemaker94 им се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.947
    Допаѓања:
    39.518
    Бог да го прости Панчо. Трагедија ;(

Сега кој ќе преземе одговорност? Отиде оној за кој речиси сите кажуваа дека е виновен :devil:

На Cutiepie1 и Panda00 им се допаѓа ова.
  19. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.984
    ДНК виновни? Таму една цигара да залутала исходот ќе бил ист. Плафон од трска, нема контрола на тоа колку народ влегува во објектот (со самото ова многу луѓе починаа од стампедо), нема доволно излези, нема лиценца, нема пп апарати, нема инспекција, нема материјал за преврска во болниците, немаме кислородни боци, нема амбулантни возила, нема соодветен полициски кадар како да постапи во вакви ситуации.
    Имаме само гробни места и карта за во еден правец.

На La-loca, Ravenn, JoyJoy и 11 други им се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    13.791
    Во Систина добил бактерија, ОМГ, жално прежално, колку само мислев дека ќе се оправи.
    Сите вие што виновници ДНК ги посочувате а не овој смрдлив систем на двете партии сте срам за народот.
    И баш вие немате излезено на ниеден протест, и се вадите како немате време, како ова, како она. А знаете ли зошто, затоа што партиите не ви дозволуват за ниеден протест да мрднете.Сте добиле државен стол и глодате како да не кажам што од парите на народот.
    Децата ви растат тука бе алооо, децата. Дишеме во смрдеа, секој ден сообраќајки, најтешки болести. Они споредни виновници и биле овие политичарите. Пола младина ни отиде, што ни во војна и земјотрес го нема, они како слепци се фатиле за власта. И ВМРО и СДС се ѓубриња, скаперници,убијци.А и вие што ги возвишувате не сте ништо поарни.
    Посебно од Кочани како бе не ви е срам да излегувате да ги подржувате овие убијци, треба да ви е срам глава да подигнете.
    Никогаш не сум вреѓала ама толку сум гневна, огорчена а народот слеп, фуујјј :puke:

На JoyJoy, Panda00, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.