Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. Karamela12

Karamela12 Популарен член

Малце е некореткно според мене до толку осуди за женава. Ова слики, изглед, професионалец/ непрофесионалец.

А, и не знам што очекувате?
    Како негов бранител да излезе и да каже, да апсолутно крив е за се или да го ,, брани ‘’ у склоп на нејзини должности и да си зима кеш?

Повеќето од адвокатите се зинати за пари. И кој не е од тие некој такви функции и професиии?

Патем, и повеќето обвинети таму што делат судница со нив не се осудени за земање мито во облик на круши, него пари.

Не сум до тој степен упатен во правото и правниот систем, па не знам според кој закони воошто и како може да се брани.

И да не одберала оваа да го застапува Деко, државата ќе назначела некој друг.

eli25, 1209, bubemconia and 7 others like this.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Како треба да изгледа за да одлучиш дали го разбира правото или не? До кога со овие мизогинистички наративи од 1946?

Harper, eli25, 1209 and 18 others like this.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Адвокатката на Деко е многу убава, ама ова не ја прави добра во работата. Едно со друго си нема врска, по ова не можам да одлучам дали е професионалец во својата работа, можеби е, не ја познавам. Од ова што денес таа и другиот адвокат се спремале како првачиња со нивните тралалајки за одбрана воопшто не ми личат на професионалци. Напротив не се потковале со докази, со против тврдења на осудувањата, уште да почнеа да рецитираат. Многу добро знам што е добар адвокат ама за жал веќе изумираат.
    А оваа младината што е во мнозинство во судницата мислеа дека слава ќе добијат, пари секако де. Продаден газ за пари ништо друго. Нивна работа е да бранат, ама можеа комотно да ги одбијат и осудените да бараат адвокати надвор од Кочани или државата да им додели ако бидат одбиени. Силно сум уверена дека голем дел од овие што се таму се потепаа кој да бранат, пуу мизерии.

Harper, azelea, firequeenn and 4 others like this.
  4. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Живо ме занима по што заклучи дека не го разбира правото?
    Какви слики треба да има на приватен инстаграм профил?
    Извини, ама смешни сте со вакви размислувања

TammiB5, awkey, nextredstyle and 4 others like this.
  5. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Несакав да коментирам будејќи случајот со Кочани е многу чувствителен ама ова со адвокатката што прво стават приватни слики од приватен профил е недолично и уште погрдо е тоа што да донесеш заклучок каков професионалец и колку го знае правото од нејзиниот изглед од приватни слики е дно
    Ако беше грда ќе беше професионалец и ќе го знаеше правото?

nextredstyle and eliesaab like this.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Настрана изгледот и сликите, толку арогантност одамна немав слушано. Го направи него невин и жртва на системот, не знаел дека објектот не бил исправен, да дошле институциите на контрола да му кажеле тогаш ќе знаел и ќе сменел нешто.:bandit: А тоа што редовно обезбедувал фалсикувани лиценци доволно кажува дека не бил свесен дека нешто не е во ред. :fubar:

Добро дотке, ти си најпаметна а сите останати во државата будали. Дури чувство на вина да ти предизвика спрема него затоа што е обвинет, кутриот тој.:tmi:
    Видеото подолу... да ти се згади буквално.
    https://plusinfo.mk/advokatkata-na-...sochuvstvo-roditelite-a-napushti-a-sudnicata/

Last edited: Dec 2, 2025 at 10:16 PM
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Не судам по физички изглед воопшто, ама оваа е за лечење со вакви изјави и ваква одбрана, за мали деца одбрана!

Panda00, azelea and Snowflake97 like this.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Па на адвокатот тоа му е работа да го брани клиентот.

9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Па да, ама со приказни за мали деца ли? Се гледа дека и самата себеси не си верува на "издржаните" факти.

Mumoftwo30 and eliesaab like this.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Он кутриот на сила ги земал фалсификуваните лиценци, на сила го отворил локалот што му затворила ујп, го принудиле лошите институции, кутриот обичен човек, шмрц:|

Harper, Mumoftwo30, Panda00 and 6 others like this.
  11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Па уште кога се согласила да брани деликвент ќе видите со кого имате работа!
    Јас разбирам дека на адвокатот тоа му е работа ама ова судење е од јавен карактер и мора да бидеме свесни дека ќе се соочи со критика.
    Деца умреа вие ми ја браните каква била. Каква сака нека е деликвент брани,па уште и се перчи в судница.
    @Angie1432 @L.i.n.a.a

Mumoftwo30 and mKdevojce like this.
  12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Па ете убаво кажа, тоа му е работа. Ако не била таа, ќе беше некој друг.
    Критика е едно, а тоа што ти според слики на приватен профил заклучи дека нема познавање од право, е сосем друго нешто.

13. Petar Pan 085

Мислам дека малку ги мешаш работите ,се согласила да го брани бидејќи тоа и е професија и работа на адвокатот
    По закон следува одбрана и адвокат а судот е тој кој што треба да ги осуди криминалците и сите кои имаат вина што работеле незаконски

nextredstyle, eliesaab and Karamela12 like this.
  14. firequeenn

Можеби ја знам приватно, од каде тоа дека само според слики заклучив? Мада што не ти требаат ни слики приватни за да собереш два и два..
    @Petar Pan 085 Па кажав и јас де,тоа и е професија,да. Ајде, нека тераат,што да речам.
    Мене ми се нафрливте овде, а сите се молите дома да не ви стапни ваква, што не и битно ни кој е крив ни зошто, што нема трошка емпатија спрема жртвите.

15. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

16. firequeenn

@L.i.n.a.a жено ај не ја тупи. Изагледа многу слободно време имаш.Всушност која е поентата овде да пишувам,кажав што мислам за адвокатката и тоа е тоа. На кој не му се бендисува мое мислење нека ме одмине.

17. Petar Pan 085

Затоа нагласив во првиот статус несакам да коментирам за Кочани бидејќи е чуствителна тема
    Неможеш да кажеш дека ние немаме емпатија према жртвите со тоа што ти ги мешаш работите според изгледот на адвокатот донесе заклучок дали го знае правото и дали е професионалец дали требало да го застапува или не
    Убаво ти напиша предходно членката ако не била таа друг ќе го застапува по закон

eliesaab and L.i.n.a.a like this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Абе супер, каква сака нека е, колку поглупа толку помали му се шансите.
    И да се разбереме, зборам за тоа што е кажано, она како сака нека изгледа. Ја не знам што можеш да браниш овде, ама не сум правник де. Како и да е, муабетот он е кутриот обичен човек е стварно одбрана за прваче. И поарно.

1209, H.VAGA, Panda00 and 4 others like this.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ухх тоа ѝ е работа? Не, озбилно, секад кога има судење за некоја чувствителна тема е истиов муабет и навистина одбивам да прифатам дека луѓе што гласаат не сфаќаат што значи правен систем и дека секој обвинет има право да се изјасни на суд.

20. felisitas

felisitas Популарен член

Можеби грешам ама се ми се чини дека адвокаткава е активна, ценета членка на форумов :!:

eliesaab likes this.