Форумџика на годината

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Karamela12

Karamela12 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    4.119

Малце е некореткно според мене до толку осуди за женава. Ова слики, изглед, професионалец/ непрофесионалец.

А, и не знам што очекувате?
    Како негов бранител да излезе и да каже, да апсолутно крив е за се или да го ,, брани ‘’ у склоп на нејзини должности и да си зима кеш?

Повеќето од адвокатите се зинати за пари. И кој не е од тие некој такви функции и професиии?

Патем, и повеќето обвинети таму што делат судница со нив не се осудени за земање мито во облик на круши, него пари.

Не сум до тој степен упатен во правото и правниот систем, па не знам според кој закони воошто и како може да се брани.

И да не одберала оваа да го застапува Деко, државата ќе назначела некој друг.

На Mari7, eli25, 1209 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.221
    Допаѓања:
    44.075
    Како треба да изгледа за да одлучиш дали го разбира правото или не? До кога со овие мизогинистички наративи од 1946?

На Mari7, Harper, eli25 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    13.979
    Адвокатката на Деко е многу убава, ама ова не ја прави добра во работата. Едно со друго си нема врска, по ова не можам да одлучам дали е професионалец во својата работа, можеби е, не ја познавам. Од ова што денес таа и другиот адвокат се спремале како првачиња со нивните тралалајки за одбрана воопшто не ми личат на професионалци. Напротив не се потковале со докази, со против тврдења на осудувањата, уште да почнеа да рецитираат. Многу добро знам што е добар адвокат ама за жал веќе изумираат.
    А оваа младината што е во мнозинство во судницата мислеа дека слава ќе добијат, пари секако де. Продаден газ за пари ништо друго. Нивна работа е да бранат, ама можеа комотно да ги одбијат и осудените да бараат адвокати надвор од Кочани или државата да им додели ако бидат одбиени. Силно сум уверена дека голем дел од овие што се таму се потепаа кој да бранат, пуу мизерии.

На Harper, azelea, firequeenn и 4 други им се допаѓа ова.
  4. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    3.663
    Живо ме занима по што заклучи дека не го разбира правото?
    Какви слики треба да има на приватен инстаграм профил?
    Извини, ама смешни сте со вакви размислувања

На TammiB5, awkey, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.067
    Несакав да коментирам будејќи случајот со Кочани е многу чувствителен ама ова со адвокатката што прво стават приватни слики од приватен профил е недолично и уште погрдо е тоа што да донесеш заклучок каков професионалец и колку го знае правото од нејзиниот изглед од приватни слики е дно
    Ако беше грда ќе беше професионалец и ќе го знаеше правото?

На nextredstyle и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    17.220
    Настрана изгледот и сликите, толку арогантност одамна немав слушано. Го направи него невин и жртва на системот, не знаел дека објектот не бил исправен, да дошле институциите на контрола да му кажеле тогаш ќе знаел и ќе сменел нешто.:bandit: А тоа што редовно обезбедувал фалсикувани лиценци доволно кажува дека не бил свесен дека нешто не е во ред. :fubar:

Добро дотке, ти си најпаметна а сите останати во државата будали. Дури чувство на вина да ти предизвика спрема него затоа што е обвинет, кутриот тој.:tmi:
    Видеото подолу... да ти се згади буквално.
    https://plusinfo.mk/advokatkata-na-...sochuvstvo-roditelite-a-napushti-a-sudnicata/

Последна измена: 2 декември 2025
    На azelea, LiquidLuna, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    16.646
    Не судам по физички изглед воопшто, ама оваа е за лечење со вакви изјави и ваква одбрана, за мали деца одбрана!

На Panda00, azelea и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    18.622
    Па на адвокатот тоа му е работа да го брани клиентот.

На жули, nextredstyle, Petar Pan 085 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    17.220
    Па да, ама со приказни за мали деца ли? Се гледа дека и самата себеси не си верува на "издржаните" факти.

На Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.692
    Допаѓања:
    200.503
    Он кутриот на сила ги земал фалсификуваните лиценци, на сила го отворил локалот што му затворила ујп, го принудиле лошите институции, кутриот обичен човек, шмрц:|

На Harper, Mumoftwo30, Panda00 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.912
    Па уште кога се согласила да брани деликвент ќе видите со кого имате работа!
    Јас разбирам дека на адвокатот тоа му е работа ама ова судење е од јавен карактер и мора да бидеме свесни дека ќе се соочи со критика.
    Деца умреа вие ми ја браните каква била. Каква сака нека е деликвент брани,па уште и се перчи в судница.
    @Angie1432 @L.i.n.a.a

На Mumoftwo30 и mKdevojce им се допаѓа ова.
  12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    3.663
    Па ете убаво кажа, тоа му е работа. Ако не била таа, ќе беше некој друг.
    Критика е едно, а тоа што ти според слики на приватен профил заклучи дека нема познавање од право, е сосем друго нешто.

На nextredstyle, eliesaab, sanja.burgundy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Petar Pan 085

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.067
    Мислам дека малку ги мешаш работите ,се согласила да го брани бидејќи тоа и е професија и работа на адвокатот
    По закон следува одбрана и адвокат а судот е тој кој што треба да ги осуди криминалците и сите кои имаат вина што работеле незаконски

На nextredstyle, eliesaab и Karamela12 им се допаѓа ова.
  14. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.912
    Можеби ја знам приватно, од каде тоа дека само според слики заклучив? Мада што не ти требаат ни слики приватни за да собереш два и два..
    @Petar Pan 085 Па кажав и јас де,тоа и е професија,да. Ајде, нека тераат,што да речам.
    Мене ми се нафрливте овде, а сите се молите дома да не ви стапни ваква, што не и битно ни кој е крив ни зошто, што нема трошка емпатија спрема жртвите.

15. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    3.663

16. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.912
    @L.i.n.a.a жено ај не ја тупи. Изагледа многу слободно време имаш.Всушност која е поентата овде да пишувам,кажав што мислам за адвокатката и тоа е тоа. На кој не му се бендисува мое мислење нека ме одмине.

17. Petar Pan 085

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.067
    Затоа нагласив во првиот статус несакам да коментирам за Кочани бидејќи е чуствителна тема
    Неможеш да кажеш дека ние немаме емпатија према жртвите со тоа што ти ги мешаш работите според изгледот на адвокатот донесе заклучок дали го знае правото и дали е професионалец дали требало да го застапува или не
    Убаво ти напиша предходно членката ако не била таа друг ќе го застапува по закон

На eliesaab и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.692
    Допаѓања:
    200.503
    Абе супер, каква сака нека е, колку поглупа толку помали му се шансите.
    И да се разбереме, зборам за тоа што е кажано, она како сака нека изгледа. Ја не знам што можеш да браниш овде, ама не сум правник де. Како и да е, муабетот он е кутриот обичен човек е стварно одбрана за прваче. И поарно.

На 1209, H.VAGA, Panda00 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.221
    Допаѓања:
    44.075
    Ухх тоа ѝ е работа? Не, озбилно, секад кога има судење за некоја чувствителна тема е истиов муабет и навистина одбивам да прифатам дека луѓе што гласаат не сфаќаат што значи правен систем и дека секој обвинет има право да се изјасни на суд.

На L.i.n.a.a, nextredstyle, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.443
    Можеби грешам ама се ми се чини дека адвокаткава е активна, ценета членка на форумов :!:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.