Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Браво. Разликата е што е ова 60 пати поголема катастрофа а уште толку деца се осакатени до крај на живот.

Исто како за Вања беше и за Васо убиецот на Фросина, сите бевме сложни кога го нападнавме адвокатот и никој не споделуваше дефиниции тука како да се само они писмени и како да не знаеме дека само во краен случај ако не најде обвинетиот адвокат му се доделува по службена должност.

Ама Палчо и компанија и Васо немаа бесрамни роднини и пријатели тука па суптилно да ни делат лекции по право и да бранат монструми заради кои цела генерација е уништена.

Panda00, eliesaab and Mumoftwo30 like this.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Да баш, демек јас не знам дека службена должност е адвокат, па ќе ме советуваат тука, небаре непосмена сум.

Ама многу се некои контрадикторни, ова е поголема катастрофа, има повеќе жртви, и говедава не заслужуваат одбрана, нека им дадат адвокат по службена должност, а не тука да ми се перчат дека се невини и им е жал.

Panda00 and eliesaab like this.
  3. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Вие сте контрадикторни. Еднаш велите не треба да имаат адвокати, друг пат да им дадат по службена должност.

Ниту некој од обвинетите ниту од загинатите ми е роднина или познаник, фала Богу, па можам непристрасно да ја гледам сликата.

И да, неписмено звучи "зошто воопшто имаат адвокати". Оти тоа е судска постапка, никој не е виновен дури не му се докаже вината. На самата покана за суд ти пишува дека за таков вид дело, ако е тешко дело, адвокат е задолжителен. Не знам од каде ви идат луди идеи на памет дека ете ако сме сложни нема никој да ги штити. Па нема ни да почне судење, ќе се бранат оти немаат адвокат и ќе се влечат.

А ако споредувате со Палчо, на крај ништо од јавноста, уште му е истиот адвокат. Ќе се жалат до Стразбур.

https://archive2.mms.mk/398934/

Burevesnik likes this.