Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.421
    Допаѓања:
    279.364
    ДЕВОЈКА ПОВРЕДЕНА ВО ПОЖАРОТ ВО „ПУЛС” ДОБИ ПРАШАЊЕ ОД АДВОКАТ ДАЛИ ИЗЛЕГУВАЛА ТАМУ ЗА ВРЕМЕ НА КОВИДОТ, ДРУГ ЈА ПРАША ДАЛИ Е ГРАДЕЖЕН ЕКСПЕРТ КОГА СВЕДОЧЕШЕ ДЕКА ГОРЕЛЕ СУНЃЕР И СТИРОПОР - Сакам Да Кажам https://share.google/D58Boc8DXcQ8B2mnI

Абе да горат да цркнат значи, "ти градежен експерт да не си", а ти не си адвокат, туку улична квачка :swear:

На Eunoia, Panda00, nena2010 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.332
    Допаѓања:
    137.564
    И мене не ми се допаѓаат прашањава, но очекувано е токму вакви да бидат поставени од адвокатите на одбраната. Дел од работата им е да се обидат да го дискредитираат сведокот на другата страна.

На tambelina и awkey им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    Не дискредитира сведок, обвинување на жртва прави.

На Panda00, Cosmic Girl, tambelina и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    305
    Не треба да си градежен експерт за да знаеш дека кога гори стиропорот се ослободува цијанид.. стиропорот ЕПС или стиродурот ХПС се од нафта. а нафтата знаеме дека согорува.. но ПРАВИЛНИКОТ ЗА ППЗ е УБАВО напишан и ЈАСНО се знае што треба да биде испочитувано во услови кога се користи стиропор како изолација

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.421
    Допаѓања:
    279.364
    Буквално. Жртва со доживотни физички и психички последици.
    Едно е да си го браниш клиентот, ова со овој простачки речник не е тоа.

На Panda00, Angie1432, tambelina и 5 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    39.228
    Адвокатот е маж или жена? Чисто онака ме интересира. Не дека немам све и свашта против општо машкиот пол. :P

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.221
    Допаѓања:
    192.233
    Една е жена

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    39.228
    . . .

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    14.843
    Јас завршив ПРАВЕН и кога видов со што и меѓу какви треба да се снаогам и да работам, што значи АДВОКАТ кај нас ми доага после толку години дипломата да си ја искинам. Секоја чест на многу малкуте исклучоци. Никој не може да ме разубеди во тоа и крај!

На Gosh, Amica geniale, Panda00 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. bubemconia

bubemconia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    1.021
    Некако многу се промени мислењето на јавноста откако излегоа тие анализите за дрога и уште повпечатливо е дека баш кај тие родители што најмногу протестираат во крвта на децата е најдено кокаин или кај една малолетна прилично многу алкохол.

Да сме нормална држава ќе кажам добро бе родители, ај не сте знаеле за дискотеката оти е дива, ама и за кокаинот на децата ли не знаевте, ама во нашава банана држава многу ми е ова испитување сомнително. Како баш на најгласните децата имаат кокаин? Се си мислам сакаат да ги заќутат, демек ете детето да не ти било дрогитано и толку пијано може ќе се спасело.

На angel4444 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.285
    Допаѓања:
    13.823
    Не сте нормални, што изгореа и ги задушија не е проблем туку оти пиеле и кокаин имало некое дете???
    Полиција да влегла и да испофатиле дрогирани и малолетници нека им суделе за тоа. Никој немаше да се буни.
    Системот е, од дозволи со мито, пикање со врски во дискотека, дозволување на алкохол на малолетници и внесување на дрога и ред други неправилности! Се ова е ненормално, децата што пиеле и шмркале е најмал проблем тука.

На Ahoy, Mother of 2boys, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bubemconia

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    1.021
    Не нормализирајте шмркање кокаин ви се молам. Ако сте виделе нашмркан од кокаин нема да пишувате "шмркање е тука најмал проблем".

И не ми врти зборови, моето мислење беше сомнение дека резултатите се наместени за да се притиснат родителите кои се најгласни и да се смени мислење на јавноста т.е. да се префрли вина на жртвите, демек ете наркомани биле и плус психотропни супстанци реагираат со јаглерод диоксид (ко што пишува во извештајот и не верувам дека ова е случајно напишано туку со умисла)

Не може да збориш за кокаин ко тоа да е нешто секојдневно што секој втор го прави. Да оправдуваш шмркање, и да очекуваш дека полицијата треба на сите да ни стои над глава, ти е исто ко да оправдуваш било какво кршење закони. Полицијата била таа вечер таму со претрес за дрога, имало и приведени за тоа, дури и малолетници. Полицијата не може 650 луѓе да тестира, ќе приведе неколку да кажат кој ја продал и тоа е. Е сега тој некој, што има сомнение дека е поврзан со газдата, со судии и со инспектори, тука треба ко јавност да се кренеме, а не да се понашаме ко ајде бе кокаин ништо не е, кој не шмрка денес.

Дури не се свестиме дека секое кршење закони е подеднакво важно и сериозно ќе ни се случуваат вакви големи трагедии каде секој по малку згрешил од "ништо не е, сите така прават". Така мислеле и ДНК, и газдата, и полицајците, и надлежните... едни работеле без договор, на црно, ставиле прскалки од 3 метра као ништо не е, тоа е најмал проблем, тој си ставил сунгер за изолација оти сите така прават и тоњ е најмал проблем, полицијата пишала грешка фирма оти нели кочани е милионски град па не знаеле како се вика фирмата...

На st-el, Sofia*, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Tasha masha

Tasha masha Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Од кај знаеш кај кои деца е најдена дрога во крвта?

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    42.803
    Како не е проблем што деца шмркаат кокаин? Читаш ли се што пишуваш? Знам дека си пристрасна поради тоа што станува збор за овие деца (и јас сум), ама не, не е нормално дете да шмрка кокаин или да пие толку алкохол. Не ми е јасно како ова го нормализираш. Не е ни чудно што толку наркомани имаме

На st-el, Melissa_39, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.696
    Зоран Божиновски ги објави документите..

16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    18.213
    Замисли да се запали болница за зависници, нив ич не треба да ги гаснат, нека цркнат наркоманите?!
    Не е нормално да се шмрка,ама везе нема со нивната одговорност како институции кои не превземале ништо да е внатре безбедно.

На Bitter-Sweet, BlackNight и Amellie им се допаѓа ова.
  17. bubemconia

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    1.021
    Може ли да ми цитираш каде сум напишала такво нешто дека наркомани заслужуваат да умрат? За тоа да ти текне треба сам да го мислиш, а ти веќе го напиша, зарем не?

Само реков дека не смееме да пишуваме нешто ко "шмркањето е најмал проблем".

На SummerGirl и forumce им се допаѓа ова.
  18. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    7.078
    https://vt.tiktok.com/ZSx2BsAyW/

Каква изјава кажува оваа гускава што земала да го брани… починатите не можат да зборуваат, затоа ви е лесно да префрлате вина на други. Газдата ако не знае што му се случува во клубот, кој треба да знае?
    Не сум во тек, можеби повеќе ќе знаете, ама што се деси со другиот пожар надвор од МК? Првично видов дека газдарицата се обвинуваше себе. Само кај нас, бендот, комшијата, гостите, овој оној е крив. Газдата и вработените ќори, или така им одговара.