Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    4.329
    не има де и ја сум еден од нив, потфрливме... попаметниот попушта, нас не не интересира политика, ќути има и полошо...и ние сме дел од тоа, да не ме сватиш грешка... нема тука некој шо може да каже дека не е дел од системов, сите до еден го направивме на еден или на друг начин ваков како шо е ...

На CameliaMiller, Cosmic Girl, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    3.073
    да ме потсети на истото, но прашање е и дали е цемент знаејќи како прават се повеќе фушерај.

3. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    492
    ццц која трагедија ја доживува Македонија.Ужас!!Криво ми е за сите жртви,посебно за Андреј.Човекот беше душа голема,помагаше насекаде.Толку тага во еден ден...

На sj *O*, Viktorijaaa5, Sielo❤️ и 8 други им се допаѓа ова.
  4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.087
    Допаѓања:
    7.580
    Адеми и ДУИ креваат етнички тензии.

Имало портали кои од рано сабајле пропагирале дека Албанец бил виновен за лиценцата што ја издал.

Кој му дава за храброст вака јавно да се закануваат бе?

На SummerGirl, Miss666 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.813
    Допаѓања:
    4.985
    Да да и јас не знам што е, онака го реков дека така ми заличе.
    Девојче играше одма до него...лустер, инсталации, коса, абе се замислуваат како у којзнае колкава сала да се. Од рефлектори, до се друго, стварно не гледам потреба да се ризикува толку. Божем ајрон мејден отишол да пее во дупкава еј. Рамштајн какви огнови имаа на сцена ама пак од луѓе што знаеле што прават.
    Дно дна сме

На Sielo❤️ и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  6. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.931
    Допаѓања:
    2.155
    Zalosno golema tragedija!
    Ova. Go zboram 3 godini unazad truliot sistem tie sto treba da si ja rabotat rabotata profesionalno! Zasto unazad 30 se ni se drugite krivi komsiite i ne gi pocnavme pregovorite za vistinski pregovori i dojdovme do ova deregje!
    Druga rabota vazna mesto narodot da bide obedinet da gleda za kolektivot nie stanavme sebicni go gledame samo svojot partiski interes i stavaa svoi partiski pion cinja koi ne rabotat profesionalno!Ne razedenija kako narod i ne ni davaat so mozok da razmisluvame dali nekoj e navistina za osuda ako e ;nas; ne podelija i 30 god partiite si igraa ping pong i uste toa ke go pravat mozebi i ne koga imama vakvi teski tragedii zaradi trulosta na sistemot, povrzanost so policija so gradonacalnik!
    Zatoa narodode treba da se svestime i site kolektivno da kazeme Stop na TRULIOT SISTEM!

Nie gi birame,nie gi birame samovolno!
    Da se vratam na nastanotд,site sto se povrzani koruptivni vo poslednite 10 god zaradi ovaa Tragedija Krivicno da odgovarсat se do Gradonacalnikot !
    Mozabi treba da ponese i moralna odgovornost i min Toskovski da si dade ostavka!

Ako sakame reformi morame da gi barame i Sekoj od Nas da se odnesuva taka!Zalno Bog neka i gi prosti,i neka im dade sila ostanatite da bidat so pomin!

Последна измена: 16 март 2025 во 23:33
    На sj *O*, MakeDamnSure и Justicija им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.160
    Допаѓања:
    269.363
  8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    13.325
    Се за нив етничка база е ако се умешани и разоткриени. Најлесен одговор им е тоа.

Срце ќе ми пукне.
    За сите деца, за Андреј...
    Не ми се верува дека цел бенд отиде. Жими тие што правеа песни и ја одржуваа македонскава музика. Дај боже и Панчо да се извлече здрав и жив.. и сите деца да преживеат и да си дојдат дома.

На sj *O*, Oriental, fashion-addict и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    39.836
    Мислам дека не сме уште свесни што ни се деси. Не знам колку време ќе ни треба. Ако вооошто го имаме доволно.

На shz, potatoface, mKdevojce и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.385
    Допаѓања:
    182.560
    Не знам како декоративен спуштен плафон може да биде бетон. Не е за фушерај, за мода е. Све за мода-прскалици, сијалици, гипскартониќи. .. мислам фино е за дома, ако не си играм со оган. На какви глупости се фрлаат пари, на шминка и стиропор, а безбедноста кој ја врти(facepalm).
    Одамна сум замината од државата, па не разбирам ваљда, тоа е.

На Sielo❤️, MarijaMi90, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.878
    Допаѓања:
    24.677
    Ами си чула ваљда за тоа "да поминеме поефтино" .

На sj *O*, tambelina, Sielo❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    4.088
    На 1209, Mumoftwo30 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.385
    Допаѓања:
    182.560
    Сум чула-ефтиното месо и кучињата не го јадат.
    Не е до поефтиното, до курчот е. Во живот не сум видела пиротехнички ефекти на затворено. Реков, ваљда на време сум заминала.
    Многу малку пари, многу голем курч. Комбинација :x

На tambelina, FreeToGo, Ahoy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    4.329
    На Valeryy_088, Mumoftwo30, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.878
    Допаѓања:
    24.677
    И јас исто неам видено, посебно во таква кутијка наречена диско.

16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.544
    Допаѓања:
    17.333
    Утре задутре треба да ставиме 59 деца под земја.Не,не сме свесни сеуште од какви размери е оваа трагедија.Каде ли растам деца?!
    Знам и како оди тоа со лиценците за работа,законски треба да си платиш 10000 е за цела година за ноќен клуб дискотека.Ама во оваа вукокебина на газда од Ск му побараа 3000 е и два ајфана еден за него друг за ќерка му.И добија лиценца,срамота.
    А сите ние сме соучесници затоа што ќутиме, затоа што имало и полошо.
    Еден цел град засекогаш згаснат,од секоја фамилија минимум по едно дете.
    Сега ќе се барала одговорност,ама децата неможе да ни се вратат.
    Се тоа требало да се спроведе дур не дошло до ова.

На sj *O*, MakeDamnSure, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.356
    Допаѓања:
    8.013
    Мене ме чудите со коментарите што ги пишувате како немало ова како немало тоа. Вака требало да биде, така требало да биде. Човек да помисли дека прв пат тука сте дошле и не знаете како функционира државата.
    Треба да се случи ваква трагедија па тогаш вака да се зборува?
    Сите знаеме како треба. Ама овде не важи тоа.
    и сите добро знаеме дека владее тоа само што ќе излезеш од дома ,дали на работно место, дали во некоја институција каде што си заминал да вадиш документи, дали во болница и така натаму. Секаде владее имам врскичка ваму, имам врскичка таму. Имам партиска книшка па затоа работам тука И сл.
    Дискотеката како што ја нарековте шупа, сите горе долу се такви. Таков е ноќниот живот во мк одамна.
    И не дека полицаецот не знаел дека не треба да се користи пиротехника не сме ние овде најпаметни на форумов а тие неписмени. Сите се знаеле. Ама има некој поголем над сите нив што тоа го дозволил. Никој не очекувал дека ќе дојде до тоа.
    И да не беа малолетници, и повозрасни да беа пак ќе беше трагедија и загуба. Пошто сте се запнале за личните карти.
    И како повикот да излезат надвор младиве некако не го сфаќаја сериозно ,мораше да се врати втор пат панчо да им рече да излезат дека ќе се вратат за кратко па дури тогаш почнаа да излегуваат
    Да излезеа на време верувам немаше да има олку жртви. Плус тоа гори тие сеуште снимаат со телефон.
    После војна сите се генерали. Требало многу одамна да се реагира а не откако ќе се случат вакви работи сега ќе праќале инспекции. Не се враќаат веќе животите назад, им замина младината на Кочани. Андреј ми беше идол од детството заедно со врчак.

Не верувам дека нешто од сето ова ќе се промени, сите знаеме дека вмро и сдсм си имаат големо гласачко тело и верувам дека и после ова како и после се друго пак ќе си ги гласаат. А не се и само вмро и сдсм, па колку албанци има напикани по институциите дали од дуи дали од вреди.
    Коренот на проблемот е што во оваа држава е се со партиска книшка и со врски.

На SummerGirl, Bebetoo, Simon4e0507 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    61.095
    На новинариве им требаше едно попладне да ја најдат фалц лиценцата, да најдат кој све потпишал, да најдат за колку евра станува збор, еден куп информации прочитав по интернетов.

Се надевам дека случкава ќе им биде бреме на сите до еден да си ја сфатат тежината на својата професија, да се обединат и цело време да изнесуваат јавно и транспарентно што се се случува во државава. ИРЛ почнаа веќе, нека бидат инспирација и за други дека тие се едни од носечките столбови на државава и дека нивниот збор може да има огромен импакт.

Не се новинари ако објавуваат за онлифенс и силикони од певаљки, новинари се за да ни служат на нас народот, кога веќе политичарите се гробари на сите нас.

Ова нека им биде еден ладен туш за да се пробудат од зимски сон.

На CameliaMiller, WarriorAngel, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    39.862
    Добро имаат ли два грама памет?

20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    3.036
    Жалосно но не можам да разберам,, Жртвите се од 14+ па нагоре, шо бараат малолетници во дискотеки, во 02 часот 03 часот по полноќ?
    Како се влезени кога е за 18+? Па ние кога излегувавме обавезно лични карти бараја??
    Родителите кај се и како ги пуштаат толку мали излезени до сабајле?
    Не му иди ни мисла шо се можи да му се случи, мирно си спијат навечер, битно го роди сега само нека се гледа, пијат, пушат, се дрогираат, нема везе, немаат време да се справат со децава запуштени, после и само системот ни е крив не е домашното воспитание ама ич.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.