Форумџика на годината

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    536
    Не се правете многу светци како божем на нивни години не сте испаѓале малолетни и не се оделе во кафичи на свирки или по дискотеки. Дете како дете може ќе го излаже родителот дека е на друго место или ќе спие кај другарче па ќе отиде. Колку пати кога идел некој пејач цела недела ќе се молам дома на моите да ме пуштат или ќе дремеш пред кафич со жални очи на обезбедувањето ќе искористиш ситуација ќе се спровнеш некако дали со некој постар познаник дали со брат/сестра. Не е сега моментот дали се криви децата или родителите , Х семејства се завиени во црно а тука ќе солиме кој е крив...
    А и нигде не прочитав помош од Албанија, Косово ....

На krofnicka27, Paula123, Dennings и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.701
    Допаѓања:
    16.160
    И јас тоа се чудам а читам и за некои други дека уште не се најдени.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    510
    @Lisandra Зависи од родители до родители. Јас на пример сум израснат во фамилија каде што и на 25 години родителите ме мислеле нон стоп каде сум што праам како праам.

Братучеда имам со деца машко женско, моментално на 21/17 години, малата иди веќе сега на 17 грција на кафе со другарка.

Памтам една вечер идев од битола за ск, и наместо да идам кај роднина моја у скопје да преноќевам, јас у хотел.

Па ако не ме добиеа моите на телефон утрото, во полиција со потерница ке ме бараја каде сум. Во паники цела ноќ. (Дешавкава на 18години, моментално 31)

Од тогашна перспектива, сум ги мразел поради ова, како да ме контролираат ова она, тинејџерски филмовски,а од денешна, ги оправдувам 200% дека се грижеле и мислеле за мое добро.

На Purpleheart, Ouravanture, Pham и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    24.997
    Млади се ама 14г во 3 саат? Јас сум нешто помлада од тебе, 17г имав кога моите не знам со кој памет ама ете имале доверба во мене ама ме и во другите :^) ме пратија сама да седам 2 месеци Мк на одмор, 1 саат најкасно дома. Ни минута не каснев, имам трчано да стасам на време,а немаше кој да ме пречека дома. Имам и плачено да останам повеќе пошо реално после 1 и почнуваат забавите ама не. Не е нормално едноставно на 14-15г да не си прибрам на време дома.
    И да биле сите полнолетни, деца се, млади се, животи се, трагедијата е преголема ;(
    Се е лошо, секаква смрт ама живи горење или давање во вода мислам дека е најлошо
    ЗАГРЕОВИ

На Antebellum и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    11.887
    Верувам дека другите 200-300 се добри затоа и не се споменуваат.

Да, вртат објави за уште еден дечко… Многу, многу чудно… Господ сила да им дава на семејствата!

На SummerGirl, Bratot и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.160
    Допаѓања:
    269.380
    Од сите проблеми во трагедијава, малолетните се најмал проблем.

Не знам како е сега, јас кога бев малолетна, во диско во Скопје, се правеа јуниор журки до 23:00, еден саат се чистеше диското и во 00:00 почнуваше за полнолетни.

Еве во 22:30 вакво нешто да се случеше, што ќе беше поразлично, те молам кажи ми?

Не викам дека малолетни треба да скитаат ноќе, само дека нивната возраст НИКАКО немала улога во настанов.

На fairy88, SummerGirl, krofnicka27 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    4.329
    да не ги кудиме само
    https://lider.mk/makedonija-poddrzh...praka-voeni-helikopteri-i-meditsinski-timovi/

На Шатци-, Biljarkata и nice-girl им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.492
    Допаѓања:
    38.612
    Нема спиење вечерва, премногу ми е тешко за сите. Па и инстаграм некои ужасни рилс ми дава, со трагедии, со деца, нецензурирани, што ми требаше да отворам воопшто :|

Се надевам мирна ноќ ќе е за сите повредени, да бидат стабилни, да нема повеќе починати..:(

На SummerGirl, Mumoftwo30, Snowflake97 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.160
    Допаѓања:
    269.380
    @nice-girl јас имав излез (и цело мое друштво) до 16 години во 23:30 мораше да сме сите дома, па не знам што да е.
    Од 16 до 18 до 01:00 добивме излез.
    Од 18 дур не се отселив од дома, пак знаеа кое време планирам да си дојдам, иако логично немав ограничување.

Но, не е тоа муабетот. Апсолутно е тема зошто младите (и мислам на малолетни млади) буквално немаат никаква забава во соодветно време, само не е за тука таа тема.

На SummerGirl, Antebellum, Шатци- и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.385
    Допаѓања:
    182.568
    Феноменот-Не можеш ти наш човек да заебеш. Го читав пак пред некој ден, нормално валидно е секој еден ден https://6yka.com/kolumne/dezulovic-ne-mozes-ti-nasega-covika-zajebat/
    Не можеш бе да го заебеш, ќе бара дупка во системот и ќе ја најде. И после еј, абе немало систем, само дупки. Е јбг.

На Gosh, Freckles., Realist1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    3.611
    Клековски: Испратените во странство од Кочани се стабилни - Независен Весник

На Fenix05 и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.160
    Допаѓања:
    269.380
    На секоја вест за балканец поапсен по бел свет, просто сум запрепастена од "мудроста". На пример тој со пицата... ај нека му текне на шваба таква работа.

13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    3.041
    Трагедија ко трагедија е жално многу, само сметам дека децава денес се без никаква контрола од родител, ако не било едно ќе било друго сами малолетни оставени после полноќ, гарант пијани се и сешто може да му се случи. Малце појќе да се внимава и ние сме оделе но до 23 часот после право дома, не беше возможно да се влези во ноќни клубови, на децата таму и не му е баш место.

На Gosh, Antebellum, BellaBibi и 2 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.160
    Допаѓања:
    269.380
    За што сум согласна, само нема врска со темава.

На Lavender4, LeoQueenka, butterfly_91 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    3.657
    Тажно претажно, болка до небо :u:

Ве молам воздржете се од непотребни коментари од типот на ‘родителство’ во темава, или префрлете се во соодветна тема. Не е ни место ни време за вакви и слични коментари.
    Патем, видовме дека луѓе гинат и по пешачки, болници, автобуси. И тука ли се криви родителите?

На Miss666, baguf4e, Dennings и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.379
    Допаѓања:
    20.979
    Аман значи вооптшо не е ни време ни место за страни уназад да трубиш за тоа кој до коа треба да искача. НЕБИТНО е во моментов кој колку години има. Ваква трагедија подеднакво за сите боли.

На Mięta, GirlRose, Snowflake97 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    20.162
    Луѓе ако требало сите дома да седиме во стаклено ѕвоно, тогаш ќе биле мртви и повредени други постари луѓе. Таа логика ви е непотребна во моментов. Во моментов само да се молиме да не подлегнат на повредите останатите луѓе, сочувство до починатите неизмерна болка за фамилиите и да се надеваме дека ќе има правда.

Во моментов според мене како што читам низ интернетов, посебно фејсбук цело време се зборува со голема доза нервоза и револт за некои си протести, ама не е баш најпаметно од проста причина што состојбата во Србија е нестабилна, да не дојди до несакани граѓански војни и слично затоа што брзо би се раширило во Србија, Косово и кај нас.. :(

Само посакувам да е лекција на лош начин ова за понатаму во иднина да се зголеми совеста кај надлежните органи, поголема заштита и мерки за претпазливост и да се намали корумпираноста. Една тупаница народ сме а толку страдаме поради нечија алчност.

На SummerGirl, nextredstyle, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.950
    Фб објава на сестрата од Панчо.
    Издржи Панчо.
    Screenshot_20250317-011816_Facebook.jpg

На SummerGirl, Hellobeautiful и Bratot им се допаѓа ова.
  19. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    7.346
    Љубоморна сум на сите што можат да заспијат вечерва, после све што слушнавме, а богами и видовме денес..

Го упатувам моето небитно, но најнајискрено сочувство до сите кои се директно поврзани со жртвите. Нема да претерам ако кажам дека вистински ми е скршено срцето.

Сакам да има одговорност, сакам да е последна трагедија која што ќе не погоди, сакам да се растури клетвава што не следи со години наназад, сакам да верувам дека нешто во многу блиска иднина ќе се смени, сакам да е ова крајот. Премногу е!
    Реалноста ни чука на врата поединечно на секој еден од нас, мора да се разбудиме и секој од себе да почне нешто да менува. Мора да се припитомиме, да се осврнеме повеќе на Бог, да се потсетиме дека материјалното е менливо и да се потсетиме што е љубов, емпатија и човечност.

Испреплетена корумпираност и лакомост, што добро можеа да донесат? Се плашам дека по "расчешлувањето", нема да остане ни еден локал што ќе избегне казна или пломба на врата. Ќе се редат разочарувања.

Жално, па пожално не може да биде! Ќе пукнам! ;( :u:

На SummerGirl, nice-girl, Lollipop_123 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.732
    Допаѓања:
    10.348
    Ова за дрифтањево баш ми излезе кај една девојка на стори на инстаграм што ја знам лично.Не знам што да кажам