Форумџика на годината

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    312
    Кога сме веќе кај одговорноста, јад ме јаде кога ги гледам овие наши амеби од политичари со изјави, како они у никој случај не планираат оставки ( а камоли затвор) , ни па мицко одговорност да бара од неговите сопартијци. А се спомне одговорност они вешто бегаат од конкретен одговор. Нема спиење оваа вечер, а обврски утре не прашуваат.

Последна измена: 17 март 2025 во 02:47
    На SummerGirl, Miss666, Malesia и 2 други им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    44.033
    Ми беше колега…толку весел човек, секогаш спремен да помогне, милион пати ни вршел работи и кога е надвор од работно време, никој не заслужува ваков завршеток.

На nice-girl, SummerGirl, DELFINA81 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Kasia92

Kasia92 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Dali e najdena Sanja Hristova?!

4. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    510
    Не сваќам дали уште лица се водат за исчезнати? Дали се најдоа сите, без разлика живи/мртви/хоспитализирани? Нон стоп ми излегуваат на инста луѓе кои сеуште ги бараат.

Нешто под 500 влезници биле продадени, некаде таква вест прочитав. Колку е веродостојна незнам. То е ваљда прашање за организаторот.

5. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    3.052
    Можеби каснат информациите до нас затоа што секој споделува а нема информации.

На ваквите забави ептен точна бројка можеби и нема. Затоа што постојат гратиси. Па и на врата роднина да влезе не се брои со влезниците.

И за жал бројката на смртност е поголема ;(;(;(

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    20.037
    Полна сум гнев. Пиши бриши ми е од прееска.
    Неможам и неможам да дојдам при себе. Деца полни иднина , деца полни живот, за миг ги нема.
    Отишол да слави раѓање на дете. Тоа дете нема никогаш да го запознае татко му…
    Отишле да си поминат убаво на свирка…
    Отишле да запознаат некого…
    Отишле да си ја видат симпатијата…
    Отишле да пејат и да заработат за децата…
    Отидоа и лакомоста на некој си газда, им ги скрати сите желби. Им го скрати животот. Им ја скрати убавината наречена младост.
    Лакомоста зави над 50 фамилии во црно.
    Лакомоста остави мали деца без родител.

На што ќе ги трошиш бе сега парите, коштаплеру еден?
    Нека ти купуваат отров додека гниеш зад решетки. Една минута мир да немаш. Секоја минута да ти биде пекол и црнила, како што истото го придаде на 50 фамилии, поради твојата лакомост.

На nice-girl, SummerGirl, Malesia и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.558
    Допаѓања:
    35.883
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    41.244
    Во Кочани не го загубија животот само некои јавни личности за кои се жали низ Инстаграм , ФБ , животот го загубија и многу други. За кои нема да се дознае многу јавно , кои биле итн .И тие се битни и треба да се спомнат . И тие оставиле ожалостени фамилии, пријатели кои тагуваат по нив.
    Секој од нив е битен , секој загубен живот е битен и треба да се тагува како и за другите .

На SummerGirl, 6utterfly, Malesia и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    4.412
    Сум имала излез до 11 ама кога имало долгоочекуван концерт, настан нешто што се планира постоело исклучок. Се организира превоз со такси, татко, постар брат и родителите биле информирани. Аман ни први ни последни. Младина, деца желни за журка да бидат видени, да си поминат убаво. Полесно ви е за полнолетниве што загинаа зашто според вас е ОК што биле присутни доцна во ноќта ама малолетниве ве мачат?

На Malesia и Antebellum им се допаѓа ова.
  10. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    556
    Сношти, на 26 годишна возраст, испив апчиња за смирување за да можам да спијам.

Зошто?

Бидејќи пола од лицата кои починаа ги знам, сум ги гледала по дискотеки и барови како безгрижно танцуваат, пејат, се смејат и забавуваат. А јас морам да спијам, бидејќи мојот живот во црна и проклета Македонија продолжува. И така секој нареден ден ќе биде црн, најцрн.

Простете ни мили деца што вашиот живот заврши правејќи го она што е нормлано млад човек да го прави. Простете ни што заминавте додека за последен пат бевте млади и слободни, играејќи и пеејќи со вашите роднини и пријатели.

А што друг треба да прави млад човек освен да ужива во младоста? Која ете, му ја одземаа.

На SummerGirl, 6utterfly, Malesia и 6 други им се допаѓа ова.
  11. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.074
    Некаде како да прочитав вчера дека имало и тела што физички неможеле да се идентификуваат, па требало преку днк.
    Блиските нормално, се надеваат дека ќе ги најдат по болници. Иако мислам дека болниците веќе имаат точни списоци. Ама надеж последна умира.
    Иако бројката од 59 мртви е катастрофална, се недавам во овој момент дека барем ќе остане на тоа

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.374
    Нека се постави прашањето дали, и зошто ДА, земаа мито поранешниот командир на ПС Кочани сега во пензија Г. Ј, и сегашниот А. Т. Од газдата на дискотеката, за да не пракаат контрола полиција за малолетници и точење алкохол на малолетници во дискотеката. Или доколку стигнеше допис за акција за малолетници од СК до КО, зошто командирите ја пробиваа акцијата т.е му јавуваа на газдата дека ке има во толку часот акција за малолетници и таа вечер да не ги пуштаат или доколку пуштат некој да ги извадат преку една задна врата во бавчата и да прерипаат зидот и да си заминат додека дојде полицијата. За мито секој месец да земаат или па...

На SummerGirl и wendy2 им се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    11.887
    Лелееее ужас и тага невидена.
    Сила нека дава Господ да издржат најблиските;(;(;(

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.420
    Допаѓања:
    9.127
    Јас денес станав и не можам да поверувам дека се деси ова. Се си мислам дека некој сон е, ко во бунило да сум… не знам не ми е верно.
    Што дочекавме, не ми се верува..

На st-el и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    41.244
    Сега ќе се бара одговорност.
    Одговорност треба да сносат повеќе институции. Почнувајки од организаторот на овие концерти , газдата на локалот каде се одржува концертот и се натака .
    Голема е листата .
    Неможеле така лековерно да се организираат концерти и да се обработуваат како на лента . Од еден локал во друг . Треба да се запазат многу мерки .
    Секој треба да си ја врши работата со совест . Тој што организирал и тој што го има локалот . Дали воопшто локалот каде треба да се собираат толку луѓе , има капацитет за толку луѓе, да се обезбеди сигурноста на тие во случај да се случи нешто . Ништо од тоа не е запазено. Нит локалот бил во ред за да се одржува настан со пиротехника, нит биле обезбедени сигурносни излези во случај да се случи нешто . Немало доволно апарати за гасење пожар. Самиот покрив бил со азбест. Плус пункт да не е даден за користење за вакви настани .
    Како може организатор на концерти воопшто прифати да се одржи концерт во вакви услови. Катастрофални предиспозиции од сам старт . Нема итен излез , прозорите со решетки , нема доволно апарати за гасење пожар, нема детектори, аларми. Нема што нема .
    Одговорни има многу , од до . Од кај да се почне .