1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.395
    Имам постирано пред некое време во темата "Последен филм што сте го гледале", филм од Џон Карпентер - "Нападот врз полициската станица 13". Само што кај нас мислам дека родителите и роднините на настраданите треба да реагираат како што реагираше бандата во филмот за да се одмазди за нивните убиени членови.Доста е од корупција и крваво заработени пари од властодржците Screenshot_20250317_082457_com.android.chrome.jpg

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    8.177
    Ова се турските херои!
    FB_IMG_1742196488000.jpg
    FB_IMG_1742196484062.jpg FB_IMG_1742196481935.jpg FB_IMG_1742196479253.jpg FB_IMG_1742196477035.jpg FB_IMG_1742196475053.jpg FB_IMG_1742196473056.jpg
    Човекот во црното со брковите e турскиот Амбасадор кој цело време бил тука

На DS10, M.B., Ani93 и 33 други им се допаѓа ова.
  3. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    3.242
    Јас ќе додадам Од денес ќе одите ли во политичка партија? Ќе молчете ли ? Ќе го барате ли запад? Ќе купувате ли станчиња? Ќе ги пуштате ли децата ма излегување? Милипн прашања. Панелот дома не го пуштам од страв. Кој знае кој потпишал дека зградава е по стандард. Кој ставил печат дека јас и сите ние живееме за да јас го купам станов а некој да ми го продаде. Трагедија

На L.i.n.a.a, Mumoftwo30, stsmua05 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.716
    Допаѓања:
    115.421
    Ко станче да го купиме? Она за 3 бона за квадрат каде шо ја зацементираа канализацијата? Не, фала.

На Mother of 2boys, Mumoftwo30, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    12.540
    А ќе престанете ли луѓето да ги обвинувате за се нешто во државата?
    Да имавме еден нормален систем кој функционира за секој еден човек, кој нормален ќе нуди мито, ќе плаќа енормни суми за болница, градинка, итн?
    Доста веќе аман. Адресирајте си ги прашањата кај што треба.
    Ова е земја кај што преживуваме, се снаоѓаме кој како знае и умее.

На Harper, Mumoftwo30, TheGoldenPeach и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    3.242
    Ти не, ама еве купија по 2 по 3. Со врски демек по закон, демек чесно печалат пари. Тоа е и сами си ги закопуваме нашите блиски, деца и све најмило. Па макар еве и во гомна се удавиле.

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    36.904
    Малку е глупаво што за само за бендот се објавува. Подобро ич не постирајте на социјалните мрежи. Зарем другите не се исто важни?!

На stsmua05, M.B., Ladyinblackkk и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.274
    Допаѓања:
    22.457
    Дупката до песталоци и по пријава до инспекциски служби од страна на училиштето првенствено, уште стои необезбедена, необележана...

Ноќеска се будев и прва мисла ми беше 60 луѓе ги нема веќе засекогаш...
    Како да сум гледала лош хорор филм.
    Не знам како ќе се оправиме од ова..
    Од една во друга трагедија тонеме...

На mal.ecka и referentka им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.770
    Допаѓања:
    323.378
    Се е преку врски, затоа и вака ни се случува.
    -Дипломи со врски,
    -возачка дозвола со врски, -уверенија за здравствена состојба со врски

Затоа лекарот ќе те умре, шоферот ќе те згази, будали шетаат насекаде.

Сеа одговорност ќе се бара.
    60 фамилии се затворија, а обвинетите повторно ќе потплатат и пак ќе функционираат како и до вчера.

На Harper, sparklie, Mumoftwo30 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    3.242
    Така се родивме ние со мито и корупција. Така се родивме како држава. Длабока е оваа тема. Кај мене само револт. Луѓето во Кочани трчаа да се ракуваат со газдата, трчаа децата да се вработат во неговите фирми. Трчаат да се вработат и кај друг газда и кај трет знаејки дека мора да преживуваат. Сите трчаат по пари друго ништо не им е свето. Тоа сме ние газдата, градоначалникот, секретарката во општина, началникот во полиција, инспекторот сите ние сме вработени негде по институции кај што лапаме плати за џабе, сите ние сме тие фаќаме врски макар и за продавачи, конфекционерки и што го правиме системот таков.

На gjoker4e, Gosh, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.468
    Допаѓања:
    24.686
    Screenshot_2025-03-17-08-56-52-265-edit_com.facebook.katana.jpg

На mKdevojce, sparklie, L.i.n.a.a и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    31.214
    Неможам а да не искоментирам на темата малолетници. Оти гледам многу дискутираат за тоа што правеле таму на 14-15 години. Тоа е најмалку битно, во оваа тотално нефункционална држава несреќи и опасности не демнат очигледно на секој чекор. Меѓу повредените и починатите има од различни возрасти. Не е до негрижата на родителите или до тоа дека ги пуштиле сами доцна. Никој не знае што ни носи наредната минута а не ден. Жално. Нека почиваат во мир а за повредените брзо опоравување. ;(

На sj *O*, ArabellaStarfall, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.798
    Допаѓања:
    36.151
    Ќе бараат. Еве, вчера се бараа познати (врски) за некоја од клиникиве, тука на форумов. Во врска со трагедијава беше. Памет не ни иде :(

Ние сме државата и системот. Ние сме криви!!! Не ни го прави системот некој од страна. НИе сме тие!!!

Ама... подобро е да се префрлува вината на некој друг таму и да се правиме дека не сме од тука, не знаеме ништо, ние не поткупуваме, не бараме врски, не сме корумпирани, не сме партиски ботови....

И аман!!! Зошто се пишувало за бендот, требало за луѓето!!! Секој пишува како се чувствува во моментот. Не знам зошто имате потреба да кажувате кој и како да прави и како да жали?!

На M.B., DragonFly22, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.520
    Допаѓања:
    76.736
    Сами со себе војуваме и се убиваме... се додека не станеме многу гласни, од лошо на полошо ќе биде...

Инаку највеќе се пишува за бендот, зошто тоа се луѓе кои сме ги знаеле сите... еве се пишува и за таткото кој славел мекици, за Лепа чија мајка е убиена пред 2 години, тек ќе се пишува за секој, уште нема по страниве кои се сите загинати, што да се пишува?
    Да се помолиме сите кои се борат моментално, да се изборат за живот...

На Harper, Viktorijaaa5, DragonFly22 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.775
    Допаѓања:
    80.342
    Важни се сите, разликата е што бендот цела Македонија го знаеше па затоа повеќе го објавуваат, додека од другите загинати еве мене никој од нив не ми е познат, па не можам да објавам. А подеднакво е жално, болно и трагично за секоја жртва.

А дека нешто ќе се смени, нема. Кој и да дојде на власт, кој и да биде на функција, таков калибар луѓе се, сите алчни и себични.

На Harper, Mumoftwo30, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.973
    Допаѓања:
    117.873
    Ние ќе заборавиме, живот тече, ама фамилиите си знаат како им е.
    Не сакам да колнам ама... и да колнам нема да ги врати.

И пак ќе биде крив организоторот за пиротехниката, за дозволата некоја ситна боранија ќе скапе во затвор, а оној кој плаќал ќе плати и сега.. и пак ќе се отвори некоја дискотека ваква која ќе биде единствено место бар на миг да се повесели народ...
    За жал...

На Mumoftwo30, sj *O*, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.300
    Допаѓања:
    13.266
    Дали забележувате дека кога ќе се случи проблем во Македонија, пола Европа не може да не оправи и санира? Тоа е доказ колку сме штетни како народ, за себе и другите. Корумпирани, неодговорни, расипани до срж, себични, гладни за пари. Сега дури од Израел лекари ќе дојдат да ни помогнат. Од Израел, еејјј, не ни е сосед, не сме им помогнале никогаш за ништо, напротив тоа е држава и народ што овдека милион пати ги нарековте терористи и геноцидаши. Не ви е срам? Не е срамота во Кочани да немаат амбулантни возила, па да викаат од цела источна Македонија амбулантни возила за да транспортираат пациенти во Скопје? Ние не сме геноцидаши? Прашувам оти немаме амбулантни возила, ни пожарни, ништо? Не е геноцид да немаш амбулантни возила во доволен број? Е. Умираат луѓе поради тоа. Замислете да имаше некој пожар во Берово во истиот момент, некоја несреќа, некој ќе си умреше оти возилата ги упатиле во Кочани. И многу е дно да бараш помош пола Европа да ти ги лечи луѓето кои ти плаќаат данок.

Овие жртви ти се рамни како да имало војна една година во Кочани, па луѓе гинеле и биле повредени. Дел од повредените веројатно ќе останат инвалиди. Тие поединци трајно ќе бидат оштетени, можеби нема да се работоспособни. Кој ќе ги обештети тие луѓе? И не е ок малолетник да пие и да седи во клуб толку доцна, оти е незаконски, можат да те приведат во станица и да не те пуштат додека не дојде родител? Протести треба да има, затоа што лето иде, противпожарни возила, ќе гори на сите страни. Македонија има среќа што има цивилизирани и хумани луѓе што се спремни да помогнат. На Владата треба да испорачаат сметки сега за лекување во странство, оти никој не е крив што Македонија глуми држава. И добро ќе е да се намали со злорадост, и црни прогнози во стил „хахахах, овој нема да го биде, оној нема да се оправи“. Ситењето не е на арно. Погледни си го дворот, батал, батал. Во Европа нема држава со повеќе корупција од Македонија, само што ретко не коментираат, тоест фини се со нас.

Последна измена: 17 март 2025
    На Harper, Mumoftwo30, Sofi.ja и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    8.243
    Точно е тоа и свесни сме сите, ама полошо е што ако ти фаќаш врски јас прашувам Зошто?, а јас за себе кога фаќам врски велам Ако!. Ние не сме способни од себе да тргнеме затоа што не води паролата Ако можеш ти, зашо па ја да не можам, што сум покуса од другите. И така поминаа 30 години, ќе поминат уште 30....

На CameliaMiller, gjoker4e и An-na им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    226.594
    Жално и прежално е за сите.
    Но нормално е ние од Ск повеќе да ги познаваме лично ДНК, бидејќи тука живееја.
    Ни фросина не ја знаевме па ја преплачевме сите.

На тема врски, имам фаќано куп. 99% биле за дете, мое или на близок, бидејќи системот е ебан и мора бутни ме да кинисам. Последно фатив за новороденче бидејќи докторката што беше соодветна за таков случај не беше во мкд, па ај некако да се стигне до неа да се исконтактира што да се прави додека да дојде, зошто токмаците велеа- тоа е, од Господ повеќе. Не ми е криво за ниту една врска кога било во прашање живот. Не сум фаќала за кабаре да отворам.
    Дали ќе фаќам во иднина? Нема. Сериозно нема. Зошто на повеќето кои сум помогнала тешко им било и името да ми го запаметат.
    И не е тоа тема сега.
    Имам лошо чуство за Панчо.
    Се надевам грешам.

На Mumoftwo30, DragonFly22, strelec231992 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.409
    Допаѓања:
    159.160
    Дали се знае дали се најдоа децата по кои се трагаше?
    Дали се знае како се останатите?

Чесно кажувам, од врски само по болници. За друго, не. Што и тоа не е исправно.

На Mumoftwo30, Dennings и eliesaab им се допаѓа ова.