1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    22.145
    Свесна сум, и јас не би имала.
    За нашиот случај што спомнав не баравме врски ама за малце и тоа ќе требаше.
    Ама за живот или смрт нема да глумиш праведен. Знам и случај носат член на фамилија со мозочен удар, им бараат пари да го снимаат. И што мислиш, дале или биле праведни?
    И прашањето е зашто докторот да не си ја врши функцијата без мито?

На SummerGirl, Dennings и Skyler им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.468
    Допаѓања:
    24.673
    Неотповиклива била

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    270.348
    Па токму тоа и го зборувам, не треба избори, не треба мењање на столче, треба да се притискаат со протести до последно да извадат кој што кога и како на криво погледнал, да ги НАУЧИМЕ да работат одговорно.
    Ама не може тоа да го бараме ако самите сме кабает, нели?

Инаку, лично Тошковски го сметам за добар министер, елоквентен човек и многу искрен во тоа што го зборува, и пред овој настан кога бил прашуван бил реален, исто како што и Таравари го сметам за добар министер. И двајцата добија распаднати министерства, секоја чест ако нешто оправат бар малку.

На Mother of 2boys, Ingvild, SummerGirl и 16 други им се допаѓа ова.
  4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    8.166
    Бугарскиот воен авион "Спарта" и медицинските херои на Бугарија.
    FB_IMG_1742208782930.jpg
    FB_IMG_1742208778048.jpg

02/8050 - 300 е бројот за сите информации поврзани со повредените кои се наоѓаат во Бугарија, 24/7 телефонска линија обезбедена од МЗ на Бугарија.

На ALISA0000, SummerGirl, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    40.892
    И 15 години никој не откри дека е штала? Ајде тој година дена е на функција (што не е малку!), ама инспектори, полицајци, кај биле? Како ќе живеат сега? Како ќе живеат знаејќи дека последно контрола извршиле којзнае кога, сигурно и таа тогаш со некој мизерен ручек средена? УЈП како добивале даноци од нелегален објект?? Или не добивале? Обвинителството од Кочани? Не им стигнал допрен глас за ситуацијата?

Ајде, па не е Кочани Токио, сигурно се знаело сè. Ама системот ни е штала, изгорена!

На sparklie, An-na, Sofi.ja и 22 други им се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.206
    Допаѓања:
    50.737
    Секоја година има некоја несреќа што загинуваат многу животи, до кога ќе биде вака?
    Додека сите не загинеме? До тогаш ќе биде?
    Многу ми е страв, не само за мене, за моето дете, за сите други.
    Што стана со животот.

На Dennings и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.703
    Допаѓања:
    115.338
    Ќе кажат ако умрел уште некој си велам :|

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.155
    Допаѓања:
    20.508
    Во правое е @CameliaMiller ... не е поентата само оставки, избори и сл... така секој ќе си дојди, ќе се налапа и во кризни моменти оставка ќе си дај....
    Поентата е да се притиска да си ја работат работата, да се опрат работите, најлесно е - дај си оставка или избори сакаме. НЕ - кој и да е моментално на власт, да си ја работи работата како што треба.

На Eunoia, Sielo❤️, SummerGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    40.892
    Бон, Келн, Дизелдорф, Дортмунд, Франкфурт, Штутгарт, Холандија, Белгија и сите околу наоколу:

Screenshot_20250317_120100_Instagram.jpg

На Mother of 2boys, SummerGirl, Miss666 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.121
    Допаѓања:
    6.166
    Како до сега (а и полошо е). ;(:@

На SummerGirl, Снегулк@23, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    12.516
    Каков црн данок од фирма во стечај, со блокирани сметки, очигледно на црно се работело и сите пари кеш.
    Ујп ти доаѓа, си правите едно ручече или син на инспектор ќе прослави роденден без пари во Пулс, ќе пишат некоја казничка од 100€ колку да се рече работеле нешто и до следно видување за 10 години. И Тошковски самиот кажа дека 15години работела ‘шталата’ вака и криви се и сегашните и претходните, па и ќе одговарале сите наводно.
    Искрено се надевам дека нема некоја амнезија да го фати кога ќе почне судскиот процес.

На Mother of 2boys, Sielo❤️, stsmua05 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    9.149
    Намалете со моралот дека од денес никој нема да бркате врски, пошто на темана за лиценци за воспитувачи и негувателки идните враборени бараат ОДГОВОРЕНИ ПРАШАЊА. Да се вратиме на темава дека оваа трагедија која ни се случи сега не е прва ниту последна која што ќе не потресува во иднина. Ќе престанам да читам за ова страшно лошо се одразува на моето здравје.
    Ве поздравувам до некоја следна несреќа кај што ќе жалиме и набројуваме жртви и нивните семејства, а после тоа здружно и крволочно ќе им се нафрлиме на семсјствата на жртвата дека тие се виновни зошто децата им биле во дискотека, на пешачки, во болница, во автобус...

На SummerGirl, sj *O*, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    270.348
    Фанче, колку и да посакуваме сите такво нешто да не се случи, големи се веројатностите сепак да се случи.
    Од овие 59 малкумина се починати во болница, поголемиот дел се на лице место починати, дел по пат до болница... останати има доста критични, дај Боже ни еден веќе да не почине, ама мора да сме свесни за реалноста на тоа сценарио. Ова се повреди кои ниту се лекуваат брзо, ниту поминуваат без сериозни компликации...

На SummerGirl, sj *O*, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    19.681
    Дали е точно дека некој од Кочани се фрлил во браната ? На фб личност од Кочани го има објавено ова ...
    Народот е уништен , па уште гледам цела партизирана јавна администрација каде што со врски ти требаат да завршиш работа кај нив излегла на мировни собирии....нека се самоукине државава не ја бидува

На Sielo❤️, sj *O*, Dennings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.406
    Допаѓања:
    159.122
    Мене министерот ми е сосема ок, еден од подобрите што сме ги имале.
    Прв пат чувствувам луѓе дека се...

На Antolinaa, Sielo❤️, Ingvild и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.887
    Допаѓања:
    25.189
    Важни се, сите до еден само што ние тие деца не ги познаваме за поединечно да постираме, а нив го знаеме сите. А нема чобек мислам што нема на Фб и на Инста постирано слика за сите.
    Амбасадата многу се изнаработи иначе, никогаш не се достапни. Амбасада не смее да е затворена, на секој државјанин во странство може да му затреба за било што.

На Ingvild, SummerGirl, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.435
    Допаѓања:
    182.975
    ,,системот,, е напраен да не функционира без врски. Во 15 години во странство, ниту сум чула за некој да има негде врска, ниту да бара врска, ниту да треба врска. Е ако не можеш да најдеш доктор, јбг, така е за сите (или скоро за сите, претседател, премиер се исклучоци). И ќе чекаш термин или ќе одиш на итна.
    Еднаш во животот ми требаше приватно здравство во мк, значи најприватно во свет- немале термин да ми дадат(facepalm)
    Ама ова не е за врски за живот, ова е бре криминална мафија. Да сумирам- без сметка, без лиценца, без никакви стандарди, најнормално си функционира објектов, најјавно, со години. Немам толку креативност да разберам зошто:|

На Katie90, SummerGirl, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    22.433
    Ahoy.. се е корумпирано...
    Тие што сакаат да прочешлаат најчесто се жртви на крај, во најмала рака со откази.
    Тоа е кај нас нефункционалноста..
    Фалсификат лиценца, и дошол некој рандом вработен со врски, овој му кажал абе имам лиценца како немам, овој толку писмен, видел лист и толку.
    Прежално е како се функционира.
    Ни на едните ни на другите не им доаѓа памет...
    Јас само не знам кај ќе им одат душите на тие што прават вакви заговори и вакви криминали...
    Не го познавам градоначалникот на Кочани, ниту неговата работа, ама сега полесно е што дали оставка(општо прашувам не тебе)?, не туку како ќе одговара понатака или ќе остане на тоа ама знаеш од морални причини си даде оставка, тешко му е...
    Не знам веќе што да мислам.
    Секогаш кога се случува трагедија излегуваат милион лајна на површина.
    А народот уште партиски се препукува.
    Највише што мразам е тоа овој е на власт, нишо не напраи, а уствари истите срања ги прават сите.

За министерот, мислам дека ниеден до сега не давал вака апла искази, секогаш сите биле во завиена форма.
    Ако не се реши ова, се знае што следи и нема што тука да полемизираме.
    Не е време и место за политика.
    Зошто, мене ама воопшто не ми е битно кој е на власт, туку кој е крив. А јас сметам дека се криви сите.

На Sofi.ja, SummerGirl, Rhododendron и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.406
    Допаѓања:
    159.122
    Знаете како се прават пропусти кои се корегираат "со врски"?
    Ќе ви раскажам приватна работа. Имавме катастарски спор заради грешка на општината кој го решававме 2 години. Зошто? Зошто сите си ја префлраа топката, еден не застана да рече, чекај, ова, ова и ова ти треба.
    На крај, го решивме некако на прост и едноставен начин, ама сами и траеше предолго. Прво, нема јасни и транспарентни информации за ништо, нема сервисен центар за граѓаните. Пример сакам са отворам фирма - ало ЦРМ, сакам ова и ова - ЦРМ ти кажува се што ти треба, со се рокови за обновувања со се се. Да те едуцира бре!!!
    Ако има добар сервис за граѓаните, а не некоја Сузе шо рола со очи кога прашуваш што треба да ти е незгодно, а тебе ти требаат сите информацио и ако се тече во нормални рокови, а тебе ти се брза. Да се осеќаш дека се е ок, и дека државата е на твоја страна, а не против тебе - тогаш ќе биде се како шо треба и без врски.

И шо ако чешлаат?
    Први ќе ги пропуштат локалите на Мијалкови и онаму кај што се растура дрога...

На Eunoia, Sielo❤️, Sofi.ja и 16 други им се допаѓа ова.
  20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    2.637
    Дали има некаква информација дали е потребно да се дарува крв?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.