Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Discussion in 'Политика и настани' started by Kataklinkers, Mar 16, 2025.

1. winnie02

winnie02 Популарен член

Со години мислев дека државата не ме сака само мене или за мене нема место под ова сонце.

Испадна дека има место само за многу малку.

Ако тие се малку што го кркаат медот, криво е мнозинството што им дозволува.

potatoface, sj *O*, DaisyDoo and 10 others like this.
  2. Hoping

Hoping Популарен член

Ако е за тебе политички за мене не е. За мене е секојдневно. Ама може на различни места живееме, не знам.

Gosh likes this.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Словенија денес ќе носат првично 2, а подоцна денес или утре уште 2. Ова од денешната изјава на Таравари се сите податоци.

Abel likes this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Темава не е за тебе и твоите чувства, имаш секое право да не ти се допаѓа било кој, само одмини ме мене во тие муабети едноставно, не сум заинтересирана за македонско-албански живот и соживот.

5. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

За сите се тагува, за единецот син на таткото, за сестрата/ ќерката што ја бараа во живите, а таа не беше меѓу нив.
    За двајцата најдобри другари кои седеле заедно од школски клупи.
    За таткото кој отиде да прослави раѓање син.
    За шоферот од брзата помош на кој срцето му попушти...
    За сите.
    Секој загубен живот е огромна загуба за овој мал град, за цела држава.
    Отишле се радост да прослават, да уживаат на убава музика, а што добија?
    Ги изневери системот, ги изневеривме сите, не можам се уште да поверувам што ни се случи.

6. Hoping

Hoping Популарен член

Не е конкретно за мене, во право си, за мене е и за сите останати што живееме тука.
    Вчера ни изгореа 59 лица, многу повредени, поголема трагедија не може да постои во оваа мала држава ама што е парадоксално ќе не лечат истите тие кои не многу одамна и убиваа.
    Ама ајде ќе ставиме розеви наочари и ќе речеме добри се.

7. Malesia

Malesia Популарен член

Имало тројца полицајци.Двајцата ги видовме другиот починат.

Adidas888 likes this.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Таравари не е совршен, ама не е најлошиот министер за здравство. Барем е достапен.
    А и Тошковски доста изненадува во последно време. Битно му е да има апсења, а се приметува дека и трагедијава го потресе. Доста значи и во политичар да видиш трошка човечност, па сакаш да видиш и повеќе.
    Се надевам дека огромното внимание барем овој пат ќе ги одврати од забошотување. Ако не, тогаш на сите (и сегашната и претходната власт) треба да им ја ебеме мамата.

9. quattro

quattro Популарен член

Не официјално се шири информација дека четири повредени подлегнале на повредите за време на транспортирањето до Белград..

Miss666 likes this.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Те молам, повторно, да не ме замараш мене со овие прашања, не ми се тема на интерес, најди си соговорници. За мене Таравари е добар министер (посебно во споредба со Македонци на негово место што биле) и тоа е тоа.

potatoface, Sofronko and eliesaab like this.
  11. Skyler

Skyler Популарен член

Взаемно е. Кога јас би се плашела дека ќе ме пријавиш ако ти понудам мито, и ти би се плашела дека ќе те пријавам ако го прифатиш митото, не би ни постоело. Ама кај да пријавиш кај нас, кој ќе постапи?
    Ако напишав реално како е, не значи дека нудам мито некаде, само напишав каква е реалноста. Сите би сакале еднакво општество за сите, крај краева за тоа плаќаме сите.

Еден што го познавам понудил мито на државна службеничка во една странска држава, за побрзо да извади документ. Само му рекла дека нудење на мито се казнува со 7 години затвор и се повлекол. Кај нас ќе ти го најде надредениот и ќе леташ од работа. Многу подлабок е проблемот, многу.

Дајте бе луѓе да ги пријавуваме. Сигурно секој од нас знае барем една фирма, институција што не работи правилно. Сега сите се под лупа и сигурно работат како што треба, барем се надевам.

12. quattro

quattro Популарен член

Исто така има и четворица сместено во Норвешка, а исто така и Шведска ја понудила својата помош и може да прими голем број од повредените, доколку е потребно Министерството за надворешни ќе ја контактира Шведска стои во описот нивни.

Ahoy and eliesaab like this.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не знам, јас лично со тој систем не успеав да функционирам никако, пошто и сметки сме плаќале, и данок, и ред сме чекале, и во автобус не сме се шверцале.. и сме научиле дека законот најмногу не го почитува државниот апарат.

И сега, мнозинството или малцинството дозволува? Некој ќе крка мед, некој ќе лиже лажица, не се така малку. А некој само ќе гледа и ќе ќути, ко тој од обезбедувањето на клубот што го читав денес. Денес му текнало дека се знае, ама немало кому да каже, он ли ќе го опраи системот:|https://www.index.hr/vijesti/clanak...itko-ne-voli-novac-kao-taj-gazda/2652157.aspx
    Лошо.

жули, CameliaMiller and eliesaab like this.
  14. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

15. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Ако си се соочила со тоа, си требала да обележиш пари, да ги дадеш па да ги пријавиш. Значи има решение и за ова ако се сака, масовно кога ова ќе се случува, бројката ќе се намали и тоа драстично.
    Но овој народ е таков и за најбанална работа нудат стрснлите мито,без да чекаат да побара некој и бара врски без да види сам дека може да си заврши работа. Егото тука владее многу “види кој сум јас и види сега како ќе завршам се”
    Овој народ пати од тоа и од навика бараат врски и нудат мито, не сакаат да се потрудат за ништо со свој труд да завршат работа… а во мозокот се толку празни сиромашни тоа е страшно.

Last edited: Mar 17, 2025
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Тошковски вели пиротехниката била на бендот, жената на Андреј пишува дека се лажни објави.. или може јас лошо сфатив.. не знам..
    Во секој случај, убаво некој пиша, сега Панчо ќе биде кабелот. Само тој остана, другите ќе избегаат од одговорност по којзнае кој пат.

Bratot, Billy Idol, An-na and 10 others like this.
  17. Hoping

Hoping Популарен член

Не знам јас како те замарам, на форум прашања можам да пишувам до сабајле а ти ако не сакаш не пишувај. Едноставно е.

18. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

И народот ќе продолжи да си тапка на тастатура...:@
    И така се до ,,НЕДАЈ БОЖЕ" друга несреќа, па пак ќе си тапкаме на тастатури и тн. :@

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Десет држави од погоре ќе ги санираат македонските аномалии и ќе се замараат. И Македонија била мала, а не е мала да има повеќе пратеници од Германија по глава на жител? Не е мала да има плус 4 нови министерства, ама мала е да има доволен број амбулантни возила? Да, сите земаат мито и крадат и кодошат и лажат и манипулираат, само ако им се може. Утрово пријателката од Ерменија ми пиша, да праша дали сите од бендот загинале? Има многу мали и сиромашни држави, ама ваков криминал, корупција, тешко некаде да има. И дискотеката била штала. Па во македонските мали градови што се пустеш, само некоја биртија и некоја штала е место за социјализација, друго не ни има. Пејачите ни договор, ни ништо. Значи пари во кеш, на црно, тоест се затајува данок.

tambelina, M.B., sj *O* and 6 others like this.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ahoy, SummerGirl, Flower27 and 3 others like this.